Bella Italia – ech, nostalgija pirmosioms picoms Kaune


Vieta: S. Daukanto g. 14, Kaunas
Meniu: www.pasromanopaolo.lt
Dienos pietūs: Taip.
Alkoholiniai gėrimai – taip.

O buvo kažkada tokie laikai kai Kaune tebuvo kelios picerijos ir Bella Italia buvo tobuliausių picų vieta, o dar gi duodavo ir mažų spurgyčių nemokamai! Būdami studentai traukdavom ir traukdavom ten pasedėti.
Dabar gi, kuomet picerijų ant kiekvieno kampo, Bella Italia liko užmarštyje, tačiau kiek teko pastebėti ten apsilankius, tikrai nepamiršta kauniečių, nes šiltą vasaros vakarą lauko terasa buvo pilnutėlė.
Meniu spėjome gauti vos tik prisedę prie staliuko, matosi, kad vasaros sezonui priimta naujų padavėjų, todėl jos dar nepavargę ir neabejingos, sukasi greitai ir maloniai.
Meniu šioje picerijoje platus: makaronai, kepsniai, picos (firminės ir plonapadės), salotos, žodžiu viskas ko širdis geidžia.
Ragausim picas – aš su rūkyta šonine, kompanjonas su vištiena. Bella Italia turbūt amžinos akcijos, nes čia visada kabo, kad picos ir makaronų patiekalai 50% pigiau. Be nuolaidos picos būtų brangios (vidutinės apie 17lt, didelės – 20 lt, šeimyninės – 48lt ).
Tik spėjus gurkštelti atneštus gėrimus, picos jau garuoja ant stalo – ohohoho greitis (tiesa kiek esu girdėjus įvairių gandų, tai Bella Italia picos kepamos ant iš anksto iškeptų picos padų, paskui krosnyje jie tik užkepami su produktais). Tiesa, negali sakyt, kad tai blogai, visų pirma picos iškepamos super greitai, antra nepasakyčiau kad pado skonis nukenčia, čia jis minkštas, neperstoras ir traškumo. Tokių picų padų daugiau niekur neteko valgyt, gal receptūra labai paslaptinga :D


Pica tikrai neperkrauta produktais, šoninės ir vištienos ant tokio dydžio picos galėtų būti ir daugiau. Padažas atneštas prie picos šiek tiek suskystėjęs, atsimenu, kad būdavo tirštesnis ir sodresnis. 



Aha, pasirodė ir pats picerijos savininkas Paolo, pasisukiojo, pasižiūrėjo, reiškia tvarka prižiūrima :D
Bella Italia šį kartą nenuvylė, buvo greita, skanu ir nebrangu. Užsuksim dažniau.


Druska – nebėra skaniųjų spurgyčių – riebus minusas!
Cukrus – picų skonis beveik nepakitęs, visai tokias pačias atsimenu ir prieš 6 metus.

Komentarai

  1. Pastebėjau, kad jeigu užeinam į čia su vaiku, spurgyčių gaunam, jeigu be - ne. Taupo ir ne visiems duoda ar tik sutapimas?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aha pasirodo klydau sakydama, kad spurgyciu nebera, yra - tik gauna ne visi :D Ar vis dar tokios pat skanios? :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nors ir be spurgyčių, bet tikrai eisiu kai tik būsiu Kaune. Tokių skanių picų čia niekur nėra :/

    AtsakytiPanaikinti
  4. Paskutinį kartą pavasarį tik ragavau spurgyčių ir kasnepatiko - buvo be įdaro. Tai pasirodė labai sausos. Bet picos tikrai skanios, viendėl jų retkarčiais užsukam

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kartais duoda jų kartais ne. Gal yra kokios laimės valandos ar laimės staliukai? :D Bet kavos už 1ct visad pasiūlo, o buvau vaišinta už tą pačią simbolinę kainą ir sorbetu ir tortuko gabalėliu. Maloni smulkmena :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Uch, Indre, tau tai jau čia visai pasisekė, nes aš pasiūlymo kavai, nei desertui negavau :) gal tikrai laimės valandos arba padavėjos nusprendžia iš veido, kad duoti o kam ne ;D

    AtsakytiPanaikinti
  7. Kazkada tai buvo ideali vieta, dabar ten skanu, kai seimininkas yra :) Tada ir spurgytes, ir kavyte pasiuloma.O kai nera savininko, tai viskas suprasteja :(

    AtsakytiPanaikinti
  8. Tikra tiesa, šeimininko buvimas ten visą reikalą pataiso, kai tik nėra, suprastėja ir aptarnavimas ir pasiūlymų sumažėja....

    AtsakytiPanaikinti
  9. Netiesa,kad picos gaminamos jau ant iškepto pado.Bella Italia,Pas Paolo ir Milano naudoja kitokią picų kepimo technika nei likusios picerijos.
    O spurgos galėjote negauti dėl to,kad karštą vasaros dieną, kremas esantis viduje spurgos,gali greitai sugesti :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Vladai, ačiū už komentarą, o kokia ta kitokia technologija?
    Sakot, visos bėdos dėl kremo? Tebūnie :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai