Gurmė – malonus šeimininkas ir dauuug sūrio

Meniu: keičiamas kas dieną, todėl visada siurprizas
Dienos pietūs: Taip.
Alkoholiniai gėrimai – TAIP!!!

Valančiaus gatvė Kaune man asocijuojasi su Bernelių užeiga, visada užmetu akį praeidama ir ten visada yra žmonių, labai dažnai užsieniečių. Na taip, Valančiaus gatvėje yra ir kitų vietų užkąsti (Yakata, Kavos namai, Motiejaus kepyklėlė), tačiau šį kartą akys nuslydusios Bernelių užeigos langais atsiduria į naują iškabą „Gurmė“, paėjau, pasidairiau, aha laiptai veda į rūsį ir viskas, ši vieta dar tik ruošėsi atverti duris, todėl daugiau informacijos nebuvo, bet likau suintriguota ir pasižadėjau sau apsilankyti čia tik atsidarius.

 Sekmadienio popietę, apsilankėme Semamiestyje ir jau iš tolo pamačiau, kad kaip vėliau sužinojau, pats šeimininkas stovėjo prie laiptų į rūsį ir kvietė žmones užeiti, užėjome: pirmas įspūdis, kad tai parduotuvėlė su keliais staliukais prisėsti ir išgerti kavos. Pasižvalgę zonoje, kurioje sudėti vynai, makaronai, sūriai (yra ir lietuviškų ir itališkų) alyvuogės, kumpiai ir kiti skanėstai, prisėdame prie staliuko. 



Kadangi tai rūsys, erdvės tikėtis negalima, todėl čia nėra minkštasuolių, kurie dar labiau užgožtų erdvę, čia gal 4 ar 5 staliukai su kėdem. Jaukumo suteikia gyvos gėlės, degančios žvakės ir šeimininkas paklausęs ar gerai įsitaisėm. Meniu čia nėra, viskas kas patiekiama tą dieną surašyta už nediduko baro ant juodos lentos: kelių rūšių makaronai, berods porą desertų dar keletas patiekalų, kadangi šį kartą ne valgyti atėjome tai užsisakome kavos, po taurę vyno ir „Sūrio užkepto sūriu“ vieną porciją (16,90 lt). Tiksliau nepasiaiškinu kas tai per sūris su sūriu – ai, tebūnie siurprizas J
Maloni smulkmena, kad cukraus indelis atneštas prie kavos buvo pripildytas ruduoju cukrumi. Kava nuo to tik gardesnė. 



Neilgai laukus atkeliauja sūris- dvi nemažos lėkštės, nuėjus padavėjai šnibždu saviškiui, kad užsakėm tai vieną, gi neįveiksiu aš visos, o jis palinksi – ai ne taip suprato. Gauname varškės sūrį užkeptą fermentiniu sūriu, prie vyno tinka. Varškės sūris skanus, kaip naminis, riebokas – patiekalas paprastas, bet jo ir nereikia gadinti dar kokiais priedais.. Gardu, bet per daug, susirūpinęs šeimininkas paklausia ar nepatiko, patiko patiko, tik mes vienos porcijos tikėjomes, o jis – tai čia ir yra viena porcija, tik padalinom į dvi lėkštes, kad jum patogiau būtų. Oho, galvoju! Šeimininkas patikslina, kad ateityje galima bus užsisakyti ir pusę porcijos. Išeiname iš „Gurmė“ gerai nusiteikę – maloni vietelė, tokių Kaune trūksta...


Druska – kiek teko pastebėti maisto kainos šiek tiek kandžiojasi, bet tikiuosi, kad šiuo atveju tai kokybės rodiklis.
Cukrus – neįkyrus dėmesys ir rūpinimasis klientu.

Komentarai

  1. Reikės kitąkart kai būsiu Kaune atsiminti, nes tikrai tokių vietų trūksta.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikrai trūksta, beje jų skelbiami dienos pietūs skamba labai skaniai, kiekviena dieną vis kas nors kito.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Oi, šitame rūselyje mes jau spėjome kelis vakarus praleisti. Labai jauku, patiekalai skanūs ir įdomūs. Šeimininkas tikrai mielas žmogus, besidalinantis tiek įspūdžiais iš virtuvės, tiek subtiliai ir maloniai pasakoja apie vynus. Šimtaprocentinis jaukumas garantuotas :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kaip puiku, kad tokie šilti atsiliepimai, man irgi labai patiko ir žadu užsukti dar ir dar ir dar :D

    AtsakytiPanaikinti
  5. Tikrai puiki ir jauki vietelė. Labai šiltas priėmimas. Paprastas pasirinkimas iš meniu. Aplinka lengvai melanholiška. Puikiausiai tinka išgerti taurei vyro, neužgožiant cepelinais :) Tikrai rekomenduoju!

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai