Al Diwan – lietuviškai egzotiška, egzotiškai lietuviška...

Vieta: Girstupio g. 9, Kaunas
Tinklalapis: www.aldiwan.lt (neveikiantis) arba facebook puslapyje.
Dienos pietūs: Ne
Alkoholiniai gėrimai – Taip.


Kadangi visi serga krepšinio karštlige, o sirgti reikia turėti daug jėgų, taigi ir pasistiprinti reikia kaip reikiant. Prieš pat krepšinio rungtynes užsukame į Al Diwan – rytietiškų patiekalų restoraną Kaune. Lankausi čia pirmą kartą, todėl viskas įdomu – aplinka, meniu, kainos, aptarnavimas ir t.t.

Žmonių nebuvo, dvi moterys rūkė kaljaną, tiesa jo kainos nesužinojau, pamiršau. Aplinka pasirodė labai šilta, jauki, spalvinga, manau malonu būtų valgyti tokioje aplinkoje šaltą žiemos vakarą, matant krentančias snaiges. Staliukai ypač arti vienas kito, todėl ne tik, kad alkūnėm galit kaimyną paliest, bet ir tikrai jo kaljano dūmo pauostyt.


Meniu pakankamai gausus, su paaiškinimais ir nuotraukomis, taigi susigaudyti nėra sunku – yra čia ir tradicinių patiekalų ir mėsos su bulvytėm fri. Ragausim vištienos sriubos (6lt) – sriubų matyt rytiečiai nevalgo, nes čia ji tik vienos rūšies... Po ilgo meniu vartymo ir rinkimosi pagaliau nusprendžiam, kad apsistosim ties karštais užkandžiais – filo tešlos suktinukai su jautiena, ožkos sūriu ir krevetėm ir falafeliai (14 ir 16lt).

Sriuba patiekiama labai greitai ir tas pateikimas tikrai gražus, keliantis apetita, pitos duonelė karšta, taip ir norisi plėšti ir plėšti po gabalėlį. Ar sriuba skani? Sriuba kaip sriuba – ryžiai, vištienos gabaliukai... bet PRIESKONIAI! Štai kas daro sriubą ypatinga! Malonumas skrandžiui – taigi, kai sriuba tokia skani užtenka ir jos vienos valgiaraštyje.



Na apie filo tešlos suktinukus pasakoti kaip nėra ką, daugelis ragavę, daugelis žino – žinoma įdarai buvo su specifiniais prieskoniais, kurie darė šį pateikalą rytietišku, nes filo tešlos suktinukų turi daugelis tautų. Tiesa suktinukai buvo sudėti ant pjaustytų daržovių kurios buvo sausos – lašas aliejaus ar bent citrinos sulčių būtų tikrai nepakenkę.


Falafelių porcija tikrai nemaža, gerai, kad ėmėm vieną, nes mano kompanjonas suvalgęs  vieną falafelį pasakė, kad daugiau nenori – leido suprasti, kad nepatiko ir daugiau į burną neims... O man? O man pats tas - mėgstu visokias kruopas, grūdus ir pan., taigi valgiau sau patenkinta bandydama atspėti sudėtį, nes šį patiekalą ragavau pirmą kartą ir žinojau tik pagrindinę sudedamąją dalį – avinžirnius. Padažas taip pat buvo egzotiško skonio, neragautas, todėl kabinau šaukšeliu vieną ir skanavau. 



Kam idomu kaip falafelius gamina Al Diwan prašom pažiūrėti video  http://www.maistogidas.lt/restoranas-al-diwan/falafeliai-video/?p=blog_27

Cukrus – labai patiko visų pateikalų pateikimas, spalvotos daržovės, visur nepagailėta prieskonių – apetitą šis vaizdas tikrai žadina.
Druska – jei patinka privatumas ir nemėgstate, kai kaimynas žvalgosi į jūsų lėkštę, tada aplinka nelabai patiks, tiesa priklauso nuo to kiek bus žmonių.
Pipirai – mėsėdžiam vyram nesiūlyti vegetariškų patiekalų :)

Komentarai

  1. Nuostabus restoranas! radau si restorana netiketai, ziurinejau kur pavalgyti http://kur.lt puslapyje, patiko pavadinimas, nuejau ir likau maloniai nustebinta :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai