Sičuan – arba mes, lietuviai, labai mėgstam kinų maistą

Vieta: Kumelių g. 16, Kaunas
Tinklalapis: bėda bėdelė – nei tinklalapio, nei meniu internete.
Dienos pietūs: Taip.
Alkoholiniai gėrimai – Taip.
Lietuviai labai mėgsta kinišką virtuvę – Kaune, tokių kavinių gali rasti pradedant Senamiesčiu, Laisvės alėja, Akropoliu, Mega ir baigiant kioskeliais, kurie kinišką maistą gamina išsinešimui (apie tokius kioskelius mano nuomonė ne kokia, man vis pasirodo nehigieniška, maistas gaminamas megėjiškai, o po vieno tokio maisto paragavimo iš tokio kioskelio oi nepadėkojo mums pilvai, bet ne apie tai šį kartą).
Jau rašiau, kur man asmeniškai skaniausias kinų maistas Kaune (http://maistodiletante.blogspot.com/2011/07/drakoniski-pietus-kinu-restorane.html), bet visai patenkinta esu ir Sičuan gaminamais patiekalais – arba tiksliau skanu, bet būna ir geriau. Čia mane tenkina kainos ir kokybės santykis. Pamenu kažkada viename kinų restorane užsisakiau porciją vištienos berods už 20lt, tai gavau kelis vištienos gabalėlius su pačiu pigiausiu pomidorų padažu, tokiu skaidriu, permatomu ir tiesiog kvepiančiu įvairiais E. Tai vat... į Sičuan einu nebijodama nusivilti, paprastai žinau ką gausiu ir kokio dydžio bus porcija.
 Taigi taigi iššalkę pilvai laukia sriubos ir maniškiui akys iššoka, matyt pirmą kartą mato tokią baltą sriubą...pabadau pirštu ir sakau...matai, matai sakiau imt tą, o ne šitą...pats kaltas J Žinokit koks vaizdas, toks ir skonis – joks...paprašom sojos padažo ir reikalai pasitaiso...šiek tiek. Na ką čia stebuklingo gali išgauti iš kiniško kopūsto ir vištienos išvirusios vandenyje.


 O savo sriuba aš nesiskundžiu. Tai firminė sriuba ir vadinasi „Sičuan“, virėjai matyt ją verda jau užsimerkę ir matyt jau neišeina kažko sugadint. Sriuba aštroka, daug daržovių...skanu.



Antrą patiekalą gaunam karštutėlį, garuojantį..aišku, kad šildytą ne mikrobanginėje krosnelėje. Aštri vištiena su žemės riešutais, koks palengvėjimas... nemirkstanti pomidorų padaže. Porcija didelė, todėl imam iš bendros lėkštės ir dedamės į savąją, palenktiniaudami kuriam teks daugiau, nes tikrai skanu. Ar desertas tilptų? Jau nelabai...bet čia desertų kaina (bananai karamelėje apie 7lt) viena iš mažiausių lyginant su kitais kinų restoranais. Skanaus!

 Druska – dar nepamiršau, kai kažkada norėjau užsisakyti bananų karamelėje, kurių pasirodo neturėjo, tai įsiūlė vaisų asorti ir tik gavus čekį pamačiau, kad asorti dvigubai brangesnis patiekalas nei mano pageidauti bananai...juk buvo galima įspėti, kad obuoliai ir dar kažkas kainuos dvigubai daugiau, bet tiek to... toks atvejis tik vienetinis.
Cukrus – paprašius visada maloniai atneša papildomai padažų, pvz sojos ir nepriskaičiuoja  nei lito.

Komentarai

  1. Labai smagu buvo skaityti :) Kaip užsimaniau apsilankyti kinų maisto restorane ir suvalgyti didžiulę porciją baklažanų :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Simona, o kokiame restorane Jums skaniausi baklažanai? :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai