Bajorkiemis City – arba vien tik bulvės valdo mus!


Vieta: Kęstučio g. 86 / I.Kanto g. 18, Kaunas
Tinklalapis: www.bajorkiemis.lt
Dienos pietūs: Taip.
Alkoholiniai gėrimai – Taip.

 Nagi prisipažinkime, nėra lietuvio nemėgstančio bulvių ir kad ir kaip save valdytume, būna, kad bulvės ima ir užvaldo mintis. O tada griebi, skuti, tarkuoji bulves cepelinams, bulviniams blynams, švilpikams, verdi bulvių košę, kepi orkaitėje ir t.t.  Bet jeigu tai šeštadienio popietė ir tingisi stovėti prie viryklės, pradedi sukti galvą kur galima patenkinti bulvinių patiekalų poreikį.
Kiek netikėtai Bajorkiemis City įsikūrė stikliniame pastate, buvusio restorano Bokštas patalpose. Stiklinis pastatas ir lietuviška virtuvė, bei kaimiškas interjeras? Bet interjeras čia tempia link klasikinio stiliaus, nėra medinių suolų ir rakandų ant sienų. Pakankamai jauku, erdvu, nemažai minkštasuolių taip ir traukia prisėsti.
Specialus bulvių meniu stovi ant stalo,į jį ir nusitaikome, nors perverčiame ir atneštus meniu, puikiai žinote, kad vartyti ten yra ką – patiekalų įvairovė didžiulė.
Bulvių maltinukai su grybų įdaru (apie 9lt) – VA! VA! VA! Noriu šito patiekalo, sugundo ir parodyta nuotrauka. Nenusiviliu – maltinukai viduje minkštučiai, paviršius traškus ir apskrudęs. Tiesa įdaras ne miško grybų, o pievagrybių, tačiau skonio tai nesugadino. Padažas švelnus grietinės ir sviesto. Ačiū Dievui, kad prie patiekalo nebuvo parašytas jo kaloringumas, tai leidau sau tai pamiršti, užtai rytoj iškrovos diena.

 
Kadangi mano kompanjonas dėl dietų galvos nesuka, tai ramia sąžine užsisako bulvinių blynų su varškės, šoninės ir daržovių padažu (apie 9lt) ir desertui maskarponės sūrio tortą (apie 6 lt). Patiekalus gauname abu vienu metu, bet pirmiausia paragauju varškinio pagardo – skanu, jaučiasi česnakas, įdėta agurko gabalėlių, būtų beveik graikiškasis tzadziki, bet čia dar yra šoninės, kuri puikiai dera. Kompanjonas suvalgo net nemirksėdamas ir matyt būtų dar paprašęs, bet dar laukė torto gabalas. Paragauju ir aš – saldus ir riebus, ko ir buvo galima tikėtis, maniau, kad padažas atsvers tą saldumą, bet pasirodė, kad tai raudonųjų serbentų uogienė, kuri buvo dar saldesnė. Čia jau turėtų būti rimtas smaližius, kad tokį saldumą mėgtų.


 
Druska – ilgokai teko palaukti patiekalų, bet sėdint jaukiai ir maloniai, tai ne tokia ir didelė problema.
Cukrus – nusistebėjau latte kavos pigumu – 4lt. Nebepamenu, kur dar restorane/kavinėje paskutiniu metu būčiau mačius tokią kainą. O ir kiti patiekalai tik šiek tiek palengvino piniginę.

Komentarai

  1. O aš tiek pasipiktinau, kad tokiam pastate padarė Bajorkiemį, kad einu pro šalį ir tyčia kojos nekeliu. Visai netinka ta "stikliaška" su tokios koncepcijos restoranu. Ir dar pavadinimas Bajorkiemis+City - kraupu. Bet smagu nors perskaityt kaip ten kas :).

    AtsakytiPanaikinti
  2. Bea, ir aš labai nusistebėjau pamačius kas įsikūrė tose patalpose, bet matyt neapsiriko, nes žmonių buvo ir savaitgaliais ten labai dažnai kas nors švenčiama. Aukštesnio lygio ir aukštesnių kainų restoranas ten neišsilaikė, o Bajorkiemis manau gyvuos, kad ir kaip jis ten nederėtų...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Lietinga Diena, ir čekyje taip įdomiai buvo įmušta: kava 3,5lt ir pienas 50cnt :))

    AtsakytiPanaikinti
  4. Man teko iš ten tik akcinius (ar akcijinius?) cepelinus ragauti. Vienas buvo tikrai skanus, o kitas nedavirtas sakytum, be druskos... Na ką norėti už 5litus :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Indre, na kaip už 5lt tai ir gavai tik vieną valgomą cepeliną :D kitas matyt tik dėl vaizdo įdėtas buvo :))

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aš Jūsų vietoj taip "Bajorkiemiu" nesižavėčiau... Teko dirbti padavėja vienam iš "Bajorkiemių". Pasibaisėjau... Virtuvėj tokia netvarka, kad man, be 5 min. pedantei, buvo šlykštoka ten dirbti (apie kvapą išvis nešneku, prasmirdę net apatiniai susenusiais riebalais, nes persirengimo kambarys buvo visai šalia virtuvės). Visur prilaistyta sriubų (mat padavėjos jas pilstyti turi pačios iš tokių bačkučių), indai riebaluoti (nesistengia jų ten kaip reikiant išplaut), įrankiai aplipę maisto likučiais, dažniausiai kokiais kopūstų gabaliukais (jau minėjau, kad indų plovėja buvo nekažkokia)... Bet čia tik katino ašaros palyginus su tuo, kas mane galutinai išmušė iš vėžių. Buvo vakaras. Pora užsuko alaus su kepta duona. Alų jau buvau jiems nunešusi, atėjau į virtuvę duonos. Iš juostelių buvo sudėliotas bokštelis ir apibarstytas sūriu, viskas patiekiama ant medinės lentelės. Taip jau nutiko, kad imant tą lentelę, susimakalavo rankos ir pusė duonos juostelių pabiro ant grindų. Supanikavau: "Reikės daryt iš naujo, klientai lauks, supyks". O kitos padavėjos ir virėjos mane nuramino, surinko nuo grindų duoną ir sudėliojo iš naujo ir išstūmė mane iš virtuvės. Teatleidžia man ta pora...
    Beje, o kai vadovė sužinodavo apie atvykstančią tarnybą, kuri tikrina restoranus, mikliai varydavo padavėjas tvarkyt ir valyt virtuvės.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tiesą sakant, po šio apsilankymo daugiau ir nepasitaikė progos ten būti. O tokie dalykai, kuriuos Jūs paminėjote manau pasitaiko visuose tokio lygio kavinėse ir baruose, na nelabai gerbiamas pas mus klientas nelabai...

      Panaikinti
    2. Na, esu dirbusi ir "La Crepe". Va ten tai kaifavau: viskas švaru, indų plovimo sistema visai kitokia, tvarkinga, sisteminga, padavėjams nereikia jokių sriubų pilstyt ir grietinių dėt, viską padaro virtuvė (į ją padavėjai net neleidžiami). "Bajorkiemis" buvo tikras bomžynas palyginus su "La Crepe".

      Panaikinti
    3. Idomu žinoti, kad ne visur betvarkė...

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai