Trattoria Piccola Italia – ilgai lauktas, apkalbėtas, naujas, idomus, tikras...


Vieta: Maironio g. 22, Kaunas.
Tinklalapis ir meniu: www.piccolaitalia.lt
Kainos: Labai prieinamos.
Alkoholiniai gėrimai – Taip.

Mane matyt labai anksti palietė Kalėdinė dvasia, nes paskutiniu metu kur beeičiau man viskas tinka, patinka, suskydau rimtai...Na tiesą sakant blogą žodį turiu apie vieną neseniai aplankytą vietą, bet šį kartą ne apie tai, šį kartą apie vietą, kuri tik tik atvėrė duris ir bando įkelti savo koją į Kauno restoranų terpę. O buvo nemažai reklamos, atidarymas buvo nukelinėjamas ne savaitėm, o mėnesiais, susidomėjimas vis didėjo, žmonės pradėjo nerimauti ir štai Trattoria Piccola Italia nutarė, kad jau gali atverti duris klientams.
Dvi draugės užsitraukę šalikus iki ausų ir besigindamos nuo vėjo bėgo Maironio gatve ir atvėrę duris įgriuvo vidun – čia šilta! Saulėta! Šviesu! Pirmas įspūdis? Pasitempę darbuotojai (vyrukai), baltomis staltiesėmis padengti stalai ir nemažai žmonių. Lyg ir prašmatnu, bet tai tik pirmas įspūdis, matosi, kad visi jaučiasi laisvai ir nenužiūrinėja tavęs nuo galvos iki kojų, bei nevertina tavo piniginės dydžio. Laisvai pasižiūrinėjame erdves ir nutariame sėsti prie lango. Gauname meniu (padavėjas atsiprašo, kad jis dar neparuoštas, tiesiog susegti atspausdinti lapai, bet mums tai netrukdo). Sukišame nosis į meniu.



Kainos? Tikėjausi didesnių. Maistas? Aprašymai skamba patraukliai, norisi paragauti daug ko, o kadangi buvo jau gerokai po 18val, tai su drauge sutariame, kad imsime kelis patiekalus paragavimui ir dalinsimės (kaip tikros italės). Ant stalo staiga nutupia pintinėlė su duonele apibarstyta rozmarinais, paprasta, bet kaip maloniai nuteikia savo patiekalų belaukiančius klientus.



Pradėsime nuo kreminės bulvių ir česnakų sriubos (5,95 lt). Gražiai patiekta lėkštėje ji žadina apetitą ir jau darosi skani net neparagavus. Kadangi tai buvo draugės pasirinkimas tai aš tik paragauju, o ji sušveičia visą porciją ir matyt dar būtų paprašius. Skanu: sriuba ne per tiršta, nepadauginta česnako. Pliusas.



Karštuosius patiekalus praleidžiame, ragausim kitą kartą ir dairomes į picas – čia jų 11 rūšių, pats tas, ne per daug, ne per mažai. Iš ingridientų sąrašo matosi, kad picos neperkrautos reikalingais ir nereikalingais priedais – sūris čia tikras mozzarella, nemažai picų su jūros gėrybėmis. Mes ragausim Capricciosa (pomidorų padažas, mozzarella sūris, kumpis, grybai, džiovinti raudonėliai) (14,95 lt, dydis apie 32 cm). Picos taip pat neteko ilgai laukti – skanaujam. Kagi, mano nuomone picai trūko ryškesnio skonio, ji buvo labai švelni, norėjosi kokio „pipiriuko“ skonyje. Gal ryškesnio pomidorų padažo, gal daugiau žolelių. Padas traškus kiek atsimenu tokią picą ir teko ragauti Italijoje. Majonezinių padažų mėgėjai – jūsų nusivylimui jų čia nėra, pica pati iš savęs sultinga, todėl tikrai kasnis neužstrigs jei jo nesutepsit majonezu.



Ėjau su nusiteikimu, kad desertui ragausiu tiramisu, o peržiūrėjusi meniu pasirinkau Tradicinį pietų Tyrolio pyragą su obuoliais (štrudelį)(6,95 lt). Kartais taip nutinka, galvoji vienaip elgiesi kitaip, taigi tiramisu likau neragavusi, bet juk ne paskutinis kartas kai čia lankausi, jau beveik suplanuoti porą vizitų su žmonėm kurie čia dar nebuvo. Taigi, atgal prie deserto – čia aš visiškai subjektyvi, man skanūs beveik visi obuolių pyragai ir šis - ne išimtis – skaniai traškėjo migdolai įdare, buvo razinų, stipriai jautėsi cinamonas, na o vanilinis padažas vainikavo šitą skonių jūrą. Idomi pasirodė tešla, matosi kad štrudelis gaminamas vietoje, o ne tiesiog atsivežamas šaldytas.



Vakaro apibendrinimas? Jei šaltą šaltą žiemą, kuomet sniego būna iki palangių, o snaigės krenta beveik gniužtėmis tektų sėdėti Tratorria Piccola Italia ir visą tai matyti pro langa, kuomet viduje šilta ir šviesu būtų tobula – štai tokios išvados mes priėjome.


Druska – Capricciosa pica patiks tiems, kas mėgsta švelnų maistą, mano skonio receptoriai norėjo kažko daugiau, kitą kartą reiks imti pagardintą pvz česnaku.
Cukrus – Oi, merginos, kokie ten padavėjai vyrukai mandagūs, paslaugūs ir pasitempę, šaunuoliai, taip ir toliau.
Cinamonas – sako italai taip pat labai teigiamai įvertino šios vietos maistą, paragaukit ir jūs, o paragavę – pasidalinkit.

Komentarai

  1. Ji ir yra skani, beje šeimininkai minėjo, kad galima paprašyti česnakinio, rozmarinų ar čili alyvuogių aliejaus, jei trūksta aštrumo :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip as noriu ten nueiti. Deja piniginė prieš šventes neleidžia... Bet jau būtinai būtinai kai tik bus kokia proga lėksiu ten :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Skaitau aš tave, skaitau, ir kaaaip man gaila, kad labai mažai rašai apie Vilnių - grįžus atostogų nekantrauju atrast skanią vietelę pavakarieniaut...
    Skaniai rašai, su nuotaika, patinka :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Indre, jei teko vartyti meniu FB, tai gal pastebėjai, kad kainos tikrai nesikandžioja, galima suvalgyti tik desertą ir pajusti šios vietos atmosferą, įvertinti aptarnavimą ir suprasti ar nori grįžti ar ne :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Duonos ir žaidimų, tiesa, mažai rašau apie kitus miestus, nes retokai lankausi. Pati taip pat norėčiau rasti tokį blogą kur rašoma apie Vilniaus kavines/restoranus...
    Ir ačiū už pagyrimą :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Na prieššventinis laikotarpis, tai žinai :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. p.s. kad lengviau būtų naviguoti siūlau prie kiekvieno įrašo dėti žymas kokias - pvz. puiku, gerai, būna geriau, itališka, prancūziška ir t.t. ;)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Labai jau laukiau progos nuvaziuoti is Vilniaus i Kauna ir patikrinti ta naujai atidaryta ir legendomis apipinta italiska restoraneli. Siandien ta proga susiorganizavome. Mano asmeninis ispudis:kainos tikrai nera dideles, maistas sviezias, skanus, bet is koju neverciantis, kaip daugelyje atsiliepimu pries tai :)Na, o didziausia blogybe - Tiramisu pats baisiausias, koki gyvenime esu valgiusi. Labai gaila, manau virtuve turetu pasiieskoti naujo recepto :))

    AtsakytiPanaikinti
  9. Vilma, širdingas ačiū už pasidalinimą savo atsiliepimais.
    Pasidalinlite ką dar teko ragauti?
    Kas tokio blogo su tiramisu?

    AtsakytiPanaikinti
  10. Indre, ačiū už patarimą, pasinaudosiu, nes tiesą sakant nelabai draugauju su visomis blogo sistemomis ir priemonėmis :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Aš po truputį draugauju - žymas gali dėti kai rašai naują įrašą arba kai redaguoji. Jei versija lietuviška - jas naujas įrašyt reikia šone, jei senesnė, tuomet apačioje (tags) :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Tiesa sakant, ispudi sugadino tiek Tiramisu, tiek restorano atstovas Paulius :) Apie Tiramisu: gavau puskieti neismirkusi sausaini su istizusia silta grietineles-Mascarpone (jei jos ten buvo) mase. Pamaniau, kad visiems visko pasitaiko, o ir kiti patiekalai nebuvo blogi, apie savo nusivylima nutariau pareiksti tik ant restorano facebooke sienos. Taip ir parasiau: skanu, sviezia, jauku, bet Tiramisu- baisiausias mano gyvenime :( Po keliu dienu mano netikes komentaras buvo istrintas. Isiutau :) Parasiau emaila, kad tai zema ir vaikiska nepriimti kritikos ir kad dabar suprantu, kodel apie restorana vien liaupses. Daug ta linkme dirbama :D Man minetas p. Paulius atsake, kad ju Tiramisu kuo puikiausias ir neturi supratimo ka nevykusio valgiau & pasalino mane facebooke is gerbeju :D "Neskanu" taip elgtis su klientais. Saunu, kad sunkiais laikais vis dar kuriasi naujos jaukios vieteles, bet iki tobulumo jiems kaip iki menulio, o izeistu ambicingu klientu atsiliepimai sklinda taip pat greitai kaip ir geri :) Vat toks tas mano susitikimas su Picola Italia :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Na tikrai gaila, kad tai buvo pirmas apsilankymas ir jis buvo nevykęs, man atrodo tobulų vietų nėra ir negali būti...bet manau, kad šeimininkai gavę neigiamų atsiliepimų vienaip ar kitaip į juos atsižvelgia...
    Dar kartą ačiū už pasidalinimą savo nuomone :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Na ir aš apsilankiau ten.
    Pabandymui užsisakėm gnocchi su skrudintu kumpiu, polentos su grybais ir to tiramisu.

    Vertinimas: mano polenta buvo visai be druskos, tik kepta svieste, na bet atsvėrė sūrokas pelėsinio sūrio ir grybų padažas. Draugės gnocchi buvo taip pat be druskos - kaip ji pati pasakė "mano močiutė bulvinius ežiukus skaniau daro". Na tikrai neypatingi...

    Tiramisu - na sausainis su kremu ir šiek tiek kavos - nei marsalos, nei kiaušinių nesijautė. Vidutinis labai sakyčiau...

    Žodžiu dar esu nusiteikusi nueiti paragauti picos ir makaronų. Bus pasilyginimas su Vapiano, kurį tikrai mėgstu :)

    AtsakytiPanaikinti
  15. Indre, o šaunumėlis, kad parašei atsiliepimus, reiškia tiramisu jiems reikia tobulint tikrai, jei jau vertintojų tokie atsiliepimai.
    Aš irgi antro apsilankymo vis nesusiorganizuoju, bet žadu žadu :)

    AtsakytiPanaikinti
  16. Indre, būtų labai faina kada susiorganizuoti :)

    AtsakytiPanaikinti
  17. Buvau antrą kartą - likau maloniai nustebinti. Ragavom picą ir naminius makaronus su kumpiu ir grybais bei pyragą su obuoliais. Neatsisakyčiau ir dar kartą nueiti :)

    AtsakytiPanaikinti
  18. Žinok ir man teko dar ten lankytis, tiksliau vedžiausi svečius - aptarnavimas nei kiek nesuprastėjęs, maistas irgi nenuvylė, ragavau 3 spalvų makaronus su špinatais - pasitaikė puikus, o ir maisto prisisakėm per daug, nes porcijos tikrai nemažos :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai