Charlie Pizza – pica priešui arba kuo man neįtinka dideli picerijų tinklai


Vieta: aš lankiausi Laisvės al. 68, Kaunas.
Meniu: www.charlie.lt
Pristatymas į namus: Taip.
Asortimentas – viskas, ko tik gali panorėti lietuvio širdis – picos, blyneliai, žuvies,patiekalai, kepsniai, cepelinai ir t.t.

Jei noriu picos einu i piceriją, kuri tikrai specializuojasi picų kepime, o kai picos yra tik dalelė to ką tiekia maitinimo įstaiga, tai dažniausiai nusivylimas trenkia tiesiai į kaktą (ir tas nusivylimas dar paklausia – tu ką? Lyg nežinojai?). Štai pavyzdžiui Arena Pizza – ne tik picos, bet pasirodo jie taip pat profesionaliai jums ruoš ir sushi, šalia cepelinų ir kepsnių . Kartais picerijoje gauni tokio storio meniu, kad jei tokį meniu parsineštum namo, galėtum naudot kaip receptų knygą idėjoms. Ir dar dideli picerijų tinklai viliodami nuolaidomis paprastai už tą akcijinę kainą patiekia prastesnės kokybės maistą...ne kartą teko pačiai tą pastebėti, ne kartą išgirsti iš kitų.
 
Buvusiam Kauno Metropoliui matyt lemta būti picerija ir dabar įsikūrė Charlie Pizza. Ir ko aš ten ėjau? Nes mano kompanjonas norėjo, o man buvo labai įdomu kaip atrodo tas interjeras, kuris buvo giriamas turbūt dar net nepradėjus jo kurti. Beje tokio lauko baldų ir vidaus interjero nesutapimo nebuvau mačius. Lauke šviesia spalva dažyti iš lentų sukalti baldai ir vietoj gėlių pasodinta žolytė, viduj gi kičinė „klasika“. Net nežinau kokiu žodžiu įvardinti šį interjerą...Blizgančios grindys, paveikslų rėmais apkaltos nišos, ale klasikiniai baldai.
Žmonių buvo nemažai, bet pastebėjau, kad dauguma jaunimas, solidžių žmonių nelabai matėsi. Suprantu kas čia traukia jaunimą – turi kuponiuką, pasiimi alaus už 3,5 Lt ir picą už 5,5 Lt ir sėdi sau „prabangioje“ aplinkoje miesto centre. Ko daugiau reikia? Ilgai mes čia neištverėm – mano kompanjonas pavalgė, aš išgėriau kokteilį.
Jau minėtas knygos storio meniu jau rankose...Trinta vištienos sriuba (6,99 Lt), neragavau pati, bet valgytojas sakė skani, atrodė irgi neblogai: tiršta, gražios spalvos, neperkaitinta, gražiai patiekta.



O, bet, tačiau...visą reikalą sugadino atnešta pica. Aprašymas skambėjo taip - Miesto pica – sūris, rūkytos vištienos gabaliukai, gruzdinti grybai, majonezo ir grietinės padažas, pomidorų padažas, picos prieskoniai (20cm - 8,33 Lt,  30cm -13 Lt, tai kainos su 51 proc. nuolaida!). Reiškia, tokia pica, kurią mes gavome iš tikrųjų (pasak Charlie Pizza) verta 17 Lt ir 26 Lt atitinkamai. Nagi pasižiūrėkime – skiestas pomidorų padažas, kokie 5 gabaliukai vištienos (ant 30 cm picos!!) ir keliais gabaliukais daugiau pievagrybių. Valgyk ir mėgaukis...tiksliau, valgyk padą ir mėgaukis. 

 

Mano kokteilis Pina colada (13,99 Lt) buvo pakankamai neblogas, tiesa, padavėją įspėjau, kad paprašytų nedėti tiek ledo. Vistiek gavau pilną pilnutėlę taurę iš kurios pati išgriebiau ledą, nes nelabai mėgstu stipriai skiestus kokteilius.



Druska kainos visiškai neadekvačios kokybei, vos vos tempia iki akcijinės kainos, jau nekalbant apie pilną kainą be akcijos.
Pipirai – kitų patiekalų neragavau, todėl nieko nesakysiu, bet tokią picą man būtų gėda nešti klientui arba gal galima įspėti klientą, jei perkat akcijinę ji bus su trečdaliu priedų, bet jei mokėsit visą kainą duosim su viskuo kas priklauso.
Cukrus – Help! Gal turit kokių pliusų šiaip picerijai???

Komentarai

  1. Čia matyt ir vyrauja tokia psichologija - amžinos akcijos. Naujai atėję, ar retai besilankantys ir užkimba ant to "o žiūrėk, dabar už pusę kainos, o šiaip kainuoja 28 lt" kabliuko.

    O jau picos gausumas ir gražumas.. :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Suprantu tavo apmaudą, nes aš irgi esu kelis kartus nusivylusi tomis akcijinėmis picomis. Kažkaip atsibodo tik padą valgyt, tai ir nebesilankau :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Lietinga diena, taip taip pica gausi, skanumas neišpasakytas :D
    Akcijos tai akcijos, bet jie klientus praranda per tas savo akcijas tokias.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sandra, šį kartą mano kompanjonas nusivylė, o aš tik aprašiau tą jo apmaudą :D o kur tau pica skaniausia?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Man šiuo metu skaniausios Express Pizza picerijose gaminamos picos. Nors aplinka ten tikrai neišvaizdi, bet mane žavi, kad žmonių ten nedaug būna ir picą dar karštutėlę paduoda į rankas :) be to, padas būna plonas ir indredientų kiekiu ant višraus tikrai negaliu skųstis :) Na žinoma, dar yra geros Čili picos, bet dėl pakankamai aukštų kainų lankytis jose kone prabanga :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Koks fainas blogas :) Lankysiuos jame, nes man patinka gauti patarimus, kur verta apsilankyti kai norisi kažko skanaus ir ypatingo; arba kai nori tiesiog nebrangiai, papietauti.

    Seniai valgiau picą picerijoje, dažniausiai užsakinėju į namus, taip parasčiau ir pigiau, o dar ir 2 už vienos kainą duoda. Na akcijų auka aš, bet ką padarysi :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Sandra, neesu ragavus Express picos, tik žinau, kad labai panaši į Bzz. Apie Čili - mano nuomonė kaip ir apie kitus picerijų tinklus, kaina neatitinka kokybės ir skonio...

    AtsakytiPanaikinti
  8. Ema, sveika atvykus :)

    O tos dvi picos už vienos kainą, bent jau būna su pakankamai priedų? :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Blogas tikrai fainas :))

    Kadangi labai labai mėgstu picas, ir jų esu valgiusi daug daug kur, tai trumpai pasisakysiu:)

    Lankiausi tiek Megos Charlie picerijoje, tiek Laisvės al.. tiek Akropolio Charlieje. Tai galiu pasakyti, kad Megos pati prasčiausia, tiek aptarnavimas, tiek kokybė. Bet Akropolio Charlie dauguma kartų maloniai aptarnavo, tikrai skanu buvo. Na neturiu prie ko prikibti.
    Kas dėl akcijų ir picų, tas tiesa tos akcijos tęsei jau gal kokie 3 metai ;)
    Bet šiaip man ten picos tikrai buvo gan geros, nepalyginsi su Milano, ar kokia Pas PAolo, kuri jau taip suprastėjo.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Pritariu, picos - slidus reikalas :) Lietuviai visdar temoka virti cepelinus, nors tiesą sakant, ir Romoje teko keliose vietose nusivilti picomis :( Bet pritariu del Express pizzos - kainos ir kokybes santikis protingas, o ir skonis daznai islieka nepakeistas ir nenuviliantis.
    Chili, Charlie ir visi panasus "fabrikai" man sunkiai asocijuojasi su valgomu maistu :(

    AtsakytiPanaikinti
  11. Eglute, o aš atvirkščiai neturiu nusiskundimų nei Pas Paolo, nei Bella Italia, o Milano seniai pamiršta, nusvažiavo ten visai jau...

    AtsakytiPanaikinti
  12. Vilma, o aš manau, kad Lietuvoje kepti picas apsimoka, kokias bekeptum vistiek atsiras tie, kuriem jos bus skanios ir patiks...kad tik padažo šalia duotų :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip taip, dėl padažo tu absoliučiai teisi- juo visad galima "gelbėti" blogą skonį :D Bent jau Lietuvoje :)

      Panaikinti
  13. O man tenka pietaut retkarčiais Čarlyje, nes netoli darbo. Tiesa picą valgiau tik kartą - vadinos gurmanų. Na salotos ant viršaus pavytę kiek buvo, bet ir skanaus kumpio, džiugo drožlių, saulėje džiovintų pomidorų radau, tai labai baisiai nenusivyliau.
    Man skani pica "Pizza arena". Tiesa kavinėje teko ragauti tik kartą, kol dar buvo prie fontano (kur dabar RePUBlic) ir nusivilti (pica su vištiena buvo su odelėmis ir kaulais ir jautėsi, kad vakarykčia - na tikrai nekokia patirtis). Na bet po kokių metų draugė įkalbėjo užsisakyti į namus - tai iš plonapadžių tikrai gera. Nors neneigiu - kaina lyginant su Express didesnė, na bet ir įvairumo galima daugiau (plonapadė arba su sūrio kraštu). O šiaip skaniausia pica man buvo storapadė Pica Hut su vištienos skilveliais ir BBQ padažu. Dabar kiek žinau jis tik Vilniuje likęs...

    AtsakytiPanaikinti
  14. Indre, gal Charlie Pizza picą valgei už pilną kainą, užtai ir gavai normalią? :) Pizza Arena man irgi neblogos picos, didelis jų pasirinkimas, neteko nusivilt...

    AtsakytiPanaikinti
  15. Na ne - Gurmanų irgi buvo iš to sąrašo "Iki 66,6% nuolaida" :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai