Chocolaterie – saldu kaip du medu, arba saldžių Jums 2012 - ųjų


Vieta: Rotušės aikštė 26, Kaunas, PC Kauno Akropolis, Kauno Karmėlavos oro uostas.
Meniu: Chocolaterie Facebook puslapyje.
Alkoholiniai gėrimai - didelis pasirinkimas.


Dar savaitė iki Naujų, tiek daug reikalų per Kalėdas…lai lai lai…

Nors praėjusią savaitę atostogavau, bet pavargau daugiau nei darbe, susitikimai su senai nematytais draugais grįžusiais iš užsienių, reikalų tvarkymas, pasiruošimas Naujiems metams ir aišku susitikimai su geromis draugėmis, gi reikia apdovanoti ir savo mylimiausias. Nutariam susitikti Rotušėje ir eiti kur nors jaukiai pasisėdėti, o kadangi tingėjosi eiti ir norėjosi kuo greičiau įkristi į fotelį ir papliurpti - apsistojom Chocolaterie. Neesu čia buvus, tad smalsiai dairausi…

Jauku, ramu, kelios salytės, minkštasuoliai, negarsi muzika – puikiai nuteikianti aplinka. Gaunam meniu, kuris, kaip tokiai specializuotai ganėtinai storokas: įvairių rūšių kava, tortai, saldainiai, kiti karšti ir alkoholiniai gėrimai.

Trys draugės – trys torto gabaliukai (100g – 6,9 Lt), visi skirtingi, pasidalinam ir visų trijų visos paragaujam.

Sunkioji artilerija – juodojo šokolado tortas su marcipanais, Kubos romu, vyšniomis ir florentinų sluoksniu. Man atneštas gabaliukas pasirodė mažokas – tik toks??? Ir tik jį suvalgius supratau, kad didesnio nebūčiau įveikus – tortas labai sotus ir sodraus skonio. Kiekvieną sluoksnį galėtum ir atskirai valgyti kaip desertą. Čia nėra išpūsto biskvito, kuris paprastai sudaro didžiausią torto tūrį. Puikus šokolado sluoksnis, kurio saldumą atsveria vyšnių rūgštelė, puikiai jaučiasi romas ir tai tikrai romas, ne romo esencija, kurios nenatūralų kvapą užuodžiu iš tolo.



Baltojo šokolado ir varškės kremo tortas – skanus, bet nepavadinčiau išskirtiniu, nemėgstantiems labai saldžiai pats tas, jaučiasi apelsininės natelės. Toks vasariškas tortas.



Ir mano favoritas iš trijų ragautų - šokoladinis karamelės tortas su kiaušininiu likeriu. Mėgstu desertus, kuriuose naudojami likeriai, romas, amaretas ir panašiai ir šitas buvo tobulas. Kadangi tai nebuvo mano gabaliukas, tai tik paragavau, bet to užteko, kad grisčiau čia būtent šio deserto.



Pagirsiu karštą vyną (150ml – 6 Lt) – pridėta prieskonių ir jei neklystu šliūkštelėta kažko stipresnio, vynas neperkaitintas.



Beje mano užkimusiai draugei labai patiko karštos apelsinų sultys su imbieru ir koks netikėtumas labai puikiai susišaukė su jos baltojo šokolado ir varškės kremo tortu.



Pradėjote jausti šokolado skonį burnoje, puiku, toks ir buvo tikslas. Cha! Manau neklysta Chocolaterie kolektyvas sakydamas, kad savo šokoladą čia ras kiekvienas, atraskite savo…


Druska – 69 Lt už kilogramą torto atrodo tikrai daug, todėl tikrai nepirkčiau pvz. neštis į darbą vaišinti bendradarbių gimimo dienos proga, bet savo artimiausius tokiu tortu tikrai pavaišinčiau.
Cukrus – gėrimų kainos tikrai nesikandžioja, čia malonu užeiti ir kavos ar arbatos puodelio su dviem vietoje pirktais saldainiais.

Komentarai

  1. Visada labai džiugiai perskaitau naują įrašą. Tikiuosi naujais metais jų nepamažės :)

    O Chocolaterie visada pastebiu, tik kažkaip vis nebūna progos užsukti. O kaip matau - visai vertėtų :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. O aš tikiuosi, kad naujais metais alga nepamažės ir bus galima sau leisti apsilankyti kavinėse :)

    Jei deserto, tai tikrai labai labai verta užsukti :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kai vaikštinėjam mieste su dukryte, būtinai ten užsukam, nors gali ramiai pasėdėti, vaikams kampelis yra. Užsisakom visada vaikišką kapučiną, tik mažiau saldintą :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Forelle, manau, kad ten tikrai nebloga vieta užsukti su vaikais pasmaližiauti :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. suradusi jūsų įrašą, nusprendžiau kad laikas ir man ten apsilankyti, juolab kad buvo proga, nes atvažiavo draugai iš kito miesto ir pasiūlė susitikti kavos :) perskaičiau viską, įsidėmėjau, rezervavau staliuką ir vakar vakare jau sėdėjome naujoje, laaabai jaukioje ir gražioje aplinkoje, gėrėme tikrai skanią kavą ir valgėme visokius gardumynus. neapsakomai džiaugiuosi, kad pasirinkau jūsų tortą - favoritą (šokoladinį-karamelinį), nes skanesnio torto, garbės žodis, gyvenime nesu valgiusi (o tortų valgiau tikrai daaaaug :D ). tai tortas, dėl kurio galėčiau nužudyti :D :D :D

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ai kaip faina, ploju rankom :) malonu, kad kažkas pasinaudojo rekomendacija ir nenusivylė :)
    Visiška tiesa ir aš skanesnio torto nei ten neesu valgius :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai