MonAmi Kepyklėlė – arba Atsisveikinimo su bandelėmis šventė


Vieta: Laisvės al. 79, Savanorių pr. 255 ("Hyper Maxima"), Pramonės pr. 6 („Banginis“), Kaunas.

Asortimentas: įvairios duonos, prancūziški batonai, ciabbatos, bandelės, kruasanai ir kitokie desertai.
Valgymas vietoje – Taip, galima prisėsti prie staliuko.


Užuodžiat? Taiippp...pavasaris, nesvarbu, kad kur ne kur dar sniegas, kad termometras rodo -6, bet jau pavasaris, jau norisi grūsti nusibodusius megztukus kuo giliau ir traukti gėlėtus, languotos, spalvotus rūbus...uhhh, net lengviau kvėpuoti. O štai aš, atėjusio pavasario proga, sugalvojau sau šventę, kurios pavadinimas labai išdidus – „Atsisveikinimo su bandelėmis ir kitais miltiniais saldumynais šventė“. Produktai šiai šventei iš MonAmi kepyklėlės, pro kurią vis praeidavau, užmetus akį kainos pasirodydavo didelės, bet vieną, kitą kartą išgirdus apie jų gaminius, pažiūrėjus nuotraukas FB ėmė ši vieta ir mane suviliojo.
Kagi stoviu prieš MonAmi lentynas ir nežinau ko noriu, o kai nežinau ko noriu, perku visko po truputį. Kadangi aš kaip Bridget Jones tvirtai nusprendžiau, kad teks bandelėms pamoti rankute, tai reikia atšvęsti stipriai – imk visų bandelių po vieną! (sako noro apsiryti jausmas), ne imk tik tas, kurių tikrai nori (sako susilaikymo jausmas). Imsiu populiariausius gaminius ir tokius, kuriuos paprastai gamina daugelis kepyklų (va taip va, niekas man neaiškins, nusprendžiau PATI).


 Kol mano espresso kavos aparatas gamina kavą, susidėlioju bandeles, pauostau, pasigrožiu....Bandelės kaip bandelės sakysite, ir aš taip galvojau, kol neparagavau...
 


„Tikros vyšnios, varškė, pienas, sviestas, šokoladas. Savikaina kosminė, kiti sako "nemokat verslininkaut - pigiai daryt, brangiai parduot", tačiau jis toks ir ne kitoks - MonAmi skanėstas su varške, vyšniomis ir šokoladu. Most wanted!” – štai kaip MonAmi kepyklėlė reklamuoja pirmąjį saldumyną, kuris atsiduria mano rankose. Nedidelės bandelės kaina- 2,90 Lt. Išeina plyta šokolado (kas čia man darosi, kad viską pradėjau skaičiuoti šokoladais?). Saldumynas tirpsta burnoje, šviežias, minkštutis, o įdaras suderintas tobulai – akimis grįžtu į reklaminį bandelės šūkį ir mintyse pritariu – nei kiek neperdėta…nors spėju pagalvoti, kad tokių bandelių lengvai suvalgyčiau tris, o tai jau 10 Lt…



Bandelė su aguonomis (2,29 Lt) – dauuug aguonų, labai skanus glaistas, panašu, kad jis iš pieniško šokolado. Nekenčiu, kai glaistas veliasi burnoje ir turi margarino skonį – šis tikrai ne iš tokių. Kitą kartą pirksiu ne vieną aguoninę (ups…pasimiršau, kokia šventę švenčiu, gerai, gerai nepirksiu, bet kitiem patarsiu).



 Jei esate priklausomi nuo cinamono – tuomet iš karto pasakau cinamoninę bandelę pirkit ne vieną (kaina 1,99 Lt). Nes su arbata, kava ar pienu jinai nuo stalo dingsta nepastebėta. Nusifotografuoti jinai spėjo, o paskui dingo draugo pilve. Ate, ate , paragauti nespėjau....tiesa, atsiliepimą iš bulkučių rijiko turiu  - “šita gera”. Trumpai ir aiškiai.



Ponas Kruasanas su marcipanais (kaina 2,90 Lt) – tobulas. Daug daug plonučių, traškių sluoksnių, įdaras dieviškas, puikiai jaučiasi visame kepinyje. Vėl puikai suderintas skonis. Jei kepami Iki parduotuvėje jums būdavo skanūs, paraukit šių – maloniai nustebsit ar atgal nebegrįšit.



Druska – atsargiau su bandelėmis -  lengvų suknelių sezonas ant nosies.
Pipirai – didoka kaina ir garantuotas pripratimas.
Cukrus – ką kepyklėlė reklamuoja, tą ir gavau – tikrai skanūs, švieži iš natūralių produktų pagaminti kepiniai.
Cinamonas - jei perki saldų gaminį kava tik 0,69 Lt, perkant tris skanėstus, ketvirtasis - dovanų. Deja, nežinau ar ilgai ši akcija bus.

Komentarai

  1. mes irgi šitą kepyklėlę atradome ir supratome, kuo gali skirtis elementarios "bulkutės" skirtingose kepyklose :) bandelė su cinamonu - mano mėgiamiausia, o su varške ir vyšniomis - vyro :) o šiaip dar ten būna tokių kaip picų, su vytintais kumpiais, feta sūriu ir visokiais kitokiais gėriais. tikrai laaabai skanu. smagu, kad turime Lietuvoje tokią kepyklėlę :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Manau po truputį žmonės pradės atrasti mažas kepyklėles, parduotuvėles, norisi smulkius verslininkus palaikyti :) Labai norėjau ir tų mažų picų paragaut, bet jau buvo išpirktos, populiarios matyt :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kepyklėlėje šioje nebuvau, tikiu, kad turėjo būti baisingai skanu, bet....šokolado dryželiai ant croissant man labai trukdo. Kažkaip net pirkt nebesinori, kai pamatau. Galbūt čia mano neišprusimas kaltas, gal supratimas per siauras, bet kiek pamenu, niekur frankofoniškuose kraštuose neteko matyti raguolio su šokolado dryželiais :) Gal galėtum mane paprotint, turi ten tie dryželiai būt, ar ne :) ?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sandra, privertei susimastyt...pagooglinus pastebėjau, kad daugumoj šokoladu nepuošiama...nors tiesą sakant šiame kruasane papuošimas skonio nepagadino, nes šokoladas buvo skanus...

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ragavau su varške ir vyšnia bei su cinamonu. Tikrai nuostabi. Jei dar ir kainos nesikandžiotų, būtų mano mėgstamiausia. Nors gal mąstyti taip - euras už bandelę :) Žodžiu tinka pasilepinimui. Dar paragavau focaccios - irgi skani, puri, turtingu viršumi. Rekomenduočiau :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Indre, duok penkis...dėl skonio sutarėm :) būtinai dar paragausiu MonAmi nesaldžių kepinių.
    Dėl mastymo, kad 1 euras už bandelę lyg ir nedaug, tada reik pamąstyti, kad ir minimali alga pas mus 230 eurų :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Borodino duona suprastejo, neismaisyti sviesus gumulai kazkokie pasitaike, ir kvapas ne tas:((( o buvo tokia skaini, beveik tobula:)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai