Tssss...visiškai slaptai – Presto kavinėje didžiausias, kiek esu mačius, latte kavos puodelis

Vieta: Konstitucijos pr. 7A (Europa), Vilnius
            Laisvės alėja 90, Kaunas
            Savanorių pr. 255 (Hyper Maxima), Kaunas
            Taikos pr. 61 (Akropolis), Klaipėda
            Vilniaus g. 134, Šiauliai
Meniu: www.presto.lt

Perduok kitam tik ne tam pačiam...pamenat tokį vaikystės žaidimą, kurį žaidžiam ir dabar? – tik jau kitokiu būdu, kitom aplinkybėm. Taigi perduodu Jums, kad jei savaitgalio rytais kavą su pienu darotės į pusės litro puodelį (na jau beveik puodą) ir gurkšnojat jį iki popietės, tai tokį pat puodelį tik didesnį galite gauti ir Presto kavinukėse (kavą jie ruošia iš būtent Presto tinklui sumaišyto ir paskrudinto kavos mišinio). Kavą meniu rasite pavadinimu - Mega latte (tūris 650ml, kaina 7,90 Lt) – ir aš šią kavą užsisakau tik tada kai jaučiu, kad TIKRAI noriu kavos ir turiu laiko ramiai, niekur neskubant, tiesiog plepant, skaitant žurnalą ar žiūrint pro langą, šį milžinišką puodelį išgerti. Pirmą kartą pamačius šia kavą pagalvojau - ai, bus vienas pienas, su kavos skoniu, bet klydau – kavos yra, man minėjo, kad 2 espresso „shotai“, pasirodė lyg ir mažoka tokiam kiekiui pieno, bet nustebau, kad tai normali latte kava kaip ir visur kitur.



Šioje foto (apačioje) šalia Mega latte stovi didelis puodelis latte – matyti dydžio skirtumas. Šį kartą prie kavos aš ragavau pyragą su uogomis (7,5 Lt). Labai patiko pyrago gaivumas – pagrindas pagamintas iš sausainių trupinių, tuomet berods rikotos sluoksnis (lengvas, purus, nepersaldus) ir ant viršaus avietės. Gaila, kad Lietuvoje negausi šviežių aviečių tokiu metu, o šaldytos uogos turi tokį specifinį prieskonį ir yra šiek tiek pavandenijusios.



Cinamonas – kas gali būti maloniau sėdėti saulės nutviekstoje Presto lauko terasoje (Laisvės al. Kaune tokia tikrai yra) šiltą savaitgalio rytą ir ilgai ilgai mėgautis kava?
Cukrus – prie kavos gavome ir po imbierinį sausainiuką, bei kavos pupelių šokolade – smulkmena, bet maloni.

Komentarai

  1. Aaaaach, kaip žaviai skamba. Būtinai reiks turėti omenyje ir prašilus orams, kada ryte užsukti ramiai pradėti dieną. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ai nu ką čia slėpti, ne tik skamba, bet ir yra žavu :))) Nebuvau didelė Presto gerbėja, bet kuo toliau tuo labiau pradeda patikti :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Gyvenu Kaune, bet dar kavos neteko čia gerti, taip pat ir terasos nemačiau dar. Reikės būtinai apsilankyti atšilus orams.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai