Radharanė – kaip vegetariškas maistas bandė užkariauti mano skonio receptorius arba nors ir skanu, bet nedžiugina


Meniu su nuotraukomis: www.radharane.lt  ir FB puslapyje.
Pristatymas į namus: Ne.
Maistas išsinešimui: Taip.
Alkoholiniai gėrimai – Ne.
Maistas – Vegetariškas.
 

     Paprastai kuomet einu į nedidukus specializuotus restoranus ir kavines tikiuosi, kad juose dirba žmonės (gal net savininkai), kurie tikrai myli tai ką daro (kaip, kad myli savo kavos aparatą koks senukas italas kavą darantis 50 metų J), tikrai išmano ką daro ir bando tuo užkrėsti kitus, kad būtų malonu grįžti. Gaila, kad Lietuvoje tai rasti, jei ir įmanoma, tai tikrai dažnai nepasitaiko.
      Nutarusi, kad eisiu pietauti į Radharanę nuo pat ryto buvau nusiteikusi teigiamai, ne esu ten buvus, o ir kai kurių žmonių atsiliepimai ar recenzijos skaitytos internete buvo pilnos euforijos – vau, vau, niam, niam, super duper. Turėjau minčių pašnekinti padavėją, paklausinėti apie jų kavinėje populiariausius patiekalus, kaip dažnai keičiamas meniu, kokie žmonės dažniausiai renkasi šioje kavinėje.
      Įžengiau  į kavinukę šnekėdama telefonu ir pajutau sutrikdžiusi meditacinę tylą. Prie staliukų žmonės sėdėjo po vieną – kelios vyresnio amžiaus moterys ir kelios studentės, vėliau užsuko vyrukas - irgi vienas. Gal jie čia ateina ieškoti tylos, ramios muzikos ir atitrūkti nuo darbų realybės bent trumpam? Greitai atsisveikinusi su drauge, kišu telefoną gilyn į rankinę ir dairausi kur galėčiau prisėsti (tiesa minutei savo mintis prisėsti, perkėliau į mintis – einu iš čia, man – smilkalų nemėgėjai, jie nesiderina su maistu ir neskatina apetito, o tik įėjus jie gan stipriai trinktelėjo per nosį). Prisėdu ir dairausi – aplinka, jauki, šilta, spalvoti stalai nuteikia žaismingai. Kadangi meniu guli ant stalo padavėjos neprieina, lyg ir pastebi mane, bet užsiėmę kitais darbais. Ką valgysiu jau žinojau, nors mano nuomonę galėjo pakeisti priėjusi padavėja, nes paklausiau jos apie populiariausius patiekalus, bet nepakeitė – bakstelėjo pirštu į Bengališką troškinį su bulvėm (tokie deriniai man nelabai). Pastebėjusi, kad padavėja bendrauti buvo nelabai nusiteikusi, o ir buvo užsiėmusi (vis tik pietų metas) daugiau klausimų neuždaviau.



     Daržovių sriuba (4,50 Lt) – ypatinga? Tikrai ne...Nežinau ar ji čia keičiama priklausomai nuo metų laiko, turimų daržovių ar ne, bet šį kartą gavau sriubą, kurios darželio laikais nekęsdavau ir vadindavau ją „nu ta agurkinė“, o jei būdavau labai pikta dar įterpdavau ir žodelytį „bjauri“. Nors agurkų neradau, bet tas nepamirštamas darželio laikų skonis grįžo su pirmu šaukštu. Sriuba buvo tiršta, soti – su bulvėmis, perlinėmis kruopomis, cukinijomis ir kitomis daržovėmis. Gaila, kad jokio indiško skonio ir poskonio nepavyko pagauti, galvoje sukosi tik vienas žodžių junginys – indiška agurkinė. Chmmm..Viena duonos riekelė patiekta prie sriubos – kepta vietoje..tik ne šiandien, nes buvo apdžiuvusi, kietoka ir jau nelabai skani. 



      Karštasis patiekalas Kofta (sūrio ir daržovių rutuliukai su basmati ryžiais, maža porcija 10,50 Lt) ant mano stalo atkeliauja dar ragaujant sriubą. Patiekalas karštut karštutėlis, garuojantis, kvepiantis. Pirmiausia paragauju ryžių – išgirti jie buvo internete, kaip nepaprastai nepakartojami. Ir vėlgi nesuprantu kur tas jų stebuklas, ryžiai birūs, nepervirti, paspalvinti prieskoniais, sakau paspalvinti, nes spalva buvo, o skonio nelabai. Panyro sūrio ir špinatų rutuliukai turbūt būtų skaniausi vieni. Jų nereikia gadinti, nei nuvalkiota iceberg salota, nei agurkais užpiltais garstyčiomis, nei ryžiais. Jie puikus vieni!  Minkštučiai, nepagailėta salsvo panyro sūrio, tiesiog tirpsta burnoje palikdami špinatų prieskonį. Prieskoniai naudoti šiam patiekalui puikiai suderinti. Rutuliukų padažas! Pagaliau taip norėta indiško skonio nata! Tai ne paprastas pomidorų padažas, tai padažas ir pomidorų tyrės su prieskoniais, puikiai jaučiasi kalendra.



      Kažką panašaus į jogų kavą darausi ir namie – būtina buvo paragauti Radharanės interpretacijos čia tema - Jogų kava (imbieras, cinamonas, gvazdikėliai, 3,50 Lt). Aštri, stipri, kartoka, prie tokios kavos norėtųsi medaus, ne baltojo cukraus.

 

      Įspūdžiams susigulėjus supratau, kad vis tik tai ne mano vieta, lyg būčiau ne ten pataikius. Keistas toks jausmas... Jei maistas neteikia asmeniško pasitenkinimo ir yra tik maistas, tai paprastai į tokią vietą negrįžti.
Besidomintiems indiška virtuve ir norintiems išbandyti namie - kofta receptas:


Druska – dienos pietų Radharanė nesiūlo, todėl pietaujantiems už sriubą ir mažą porciją karšto patiekalo susidaro nemenki 15-16 Lt.
Pipirai – būtų buvę malonu sulaukti šiltesnio dėmesio ir patarimų iš aptarnaujančio personalo. Smilkalų kvapas man kiek per stiprus maitinimo įstaigai.
Cukrus – net keista, kad pasisotinau labai greitai ir soti buvau visą dieną, skrandžiui šiltas, lengvai virškinamas maistas  - tikras malonumas.

Komentarai

  1. Tiek liaupsių prisiskaičius gerai perskaityti ir kiek kitokią nuomonę, nes pati ja nusivyliau ir jaučiausi vienintelė tokia. Kai persikėlė Radharanė į Laisvės al. ilgai ten nebuvau, bet pernai vaikštinėdamos su dukryte nusprendėm ten užsukt papietauti ir ... nusivyliau. Aptarnavimas nepatiko, padavėja net nežinojo iš kur ledai, ar gamina patys, ar perka, su kiaušiniais ar be jų. O saldūs virtinukai buvo iš sūrios tešlos, dėl ko maniškė griežtai atsisakė valgyti. O mano troškinys irgi įspūdžio nepadarė, prieskonių visai nesijautė ir buvo per sūrus. Tai nuo to karto ten ir nebuvau

    AtsakytiPanaikinti
  2. Forelle, jau kelintą kartą pastebėjau jog geriau neskaityti komentarų prieš einant ragauti maisto į naują vietą, nes dažnai aplanko nusivylimas. Ir ne, manau tu tikrai be viena tokia, tiesiog nusivylę maistu matyt nepasisako taip dažnai kaip tie, kurie giria :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kiek ateinu tiek aptarnavimas prastas :)
    O einu todėl, kad pasitaiko vegetarų, kurie suitikimą paskiria būtent čia. Mėgstu smagiai pakalbėti su personalu, ne tik šaltai užsisakinėti. Kiekvienąsyk Radharanėje nežinau ką valgysiu, ten ir nelabai paaiškinta, tad duriu pirštu į kažką ir užsisakau! Ir šiaip tenka prieiti prie bariuko ir užsisakyti, nes niekas neprieina. Paksutinįsyk pribėgau ir sakau "laba diena, ką šiandien skanaus turite?", nes eilinį sykį nelabai žinojau kas yra kas ir ką čia pasirinkus iš daugelio nežinomųjų, ir mane pasitiko abejingas veidas su atsakymu "tą patį, ką ir vakar".

    Kaip vegetariškam restoranui daržovių pateikimas labai skurdus ir primityvus. Net ryžių pagailima, nors pastarieji tai skanūs :) iš esmės kadangi nelabai daugiau yra kur eiti šio rytų skonio ragauti, tai palyginti ar tas X patiekalas čia labai geras irgi sunku, bet skonis visada neįprastas ir malonus.

    Keep it up, Diletante :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Dovile, oi kokia įdomi nuomonė žmogaus besilankančio ten dažniau. Reiškia vis tik man užteko apsilankyti vieną kartą, kad pamatyti pliusus ir minusus.

    O kad nėra su kuo lyginti tokio tipo restoranų tikra tiesa...nors dar galima išbandyti restoraną Ganga, nesenai atsidarė kiek egzotiško skonio restoranas Moksha...

    AtsakytiPanaikinti
  5. Maisto Diletante,

    aišku rašau gal ir ne vietoj, bet esu labai dėkingas už šį blogą!

    Puikiai žinau, kaip ir iš ko gaminamas maistas didesniuose tinkluose (kas nežino - geriau gal nežinoti, bet privengti vertėtų), tačiau iš to visiško nežinojimo, kur Kaune eiti papietauti ir nesumokėti didelių sumų, nusivedžiau savo kolegą užsienietį į vieno tinklo restoraną. Tą dieną atnaujinau pažadą niekada tokiose vietose nesilankyti, o atradus šį blogą - pasirodo, tai gali nebūti taip sudėtinga! Bevartydamas jau užsirašiau 7 vietas ir pasitaikius progai, pažadu visas jas išbandyti!

    Aleliuja, ir keep up the good work!

    Pranas

    AtsakytiPanaikinti
  6. Pranai, o aš esu dėkinga kiekvienam, kuris blogą skaito ir dar nepatingi brūkštelėti savo nuomonės, ne tik apie mano įrašus , bet ir apie savo patirtį su maistu, ne tik kavinėse, restoranuose, greitojo maisto užkandinėse, bet ir kepyklėlėse, kavą išsinešimui darančiose vietose ar specifiniais produktais prekiaujančiose parduotuvėlėse. Žodžiu visos nuomonės, WELCOME :))

    AtsakytiPanaikinti
  7. Aną savaitę ten buvau pirmą kartą. Išbandžiau samosą su daržovėmis ir virtinukus su pikantišku sūriu. Tikrai buvo labai skanu, nors samosoje man norėjosi tradicinių svogūnų ir česnakų, o ne indiškų prieskonių. Bet tikrai gryžčiau pakartoti :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. O dėl aptarnavimo tai tikrai - pietų metu ėjom prie baro ir užsisakėm bei maisto laukėm apie 30 min (kaip mačiau mes buvom 8 eilėje - aš virtinių, o draugė šaltibarščių. Ir nors samosos buvo šalia padėtos kol ją pašildė praėjo apie 20 min). Tad čia mano manymu ir būtų druska :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Po šio komentaro praėjus keletui dienų vėl apsilankiau Radharanėje ir šįsyk mane pasitiko šalti ryžiai. Ne atvėsę, o visiškai šalti iš šaldytuvo. Nu ot raganaičiai, kitaip nepavadinsi, nes šiaip tai viskas skanu!

    AtsakytiPanaikinti
  10. Indre, kaip keista man trūko indiško skonio, o tu indiškus prieskonius norėtum pakeisti svogūnais :) o samosas šildo mikrobanginėje? :)

    Dovile, tavo ryžius pamiršo kyštelt į mikrobanginę :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Radharane, jei skaitai, mes reikalaujam pasitempt!: )

    AtsakytiPanaikinti
  12. Na gal kad aš nesu didelė mėgėja indų virtuvės - bet man būtų ok ir tie prieskoniai tik dar kad ir svogūno su česnaku būtų buvę :D
    Samosas tikrai nežinau kur šildo. Gal ne? Nebuvo ji nei guminė, o skaniai visa sušilusi.

    AtsakytiPanaikinti
  13. O yra dar kokia vieta kaune ? Po visu situ komentaru nesinori cia net eiti, bet norisi paragaut gero vegetarisko maisto.. Kiek teko praeit pro radharane tai valgykla labiau primine nei kavine..

    AtsakytiPanaikinti
  14. Rokai, mano žiniomis Kaune vegetariško maisto galima paragauti restorane Ganga. Pati nebandžiau, tai komentuoti negaliu.
    http://www.facebook.com/pages/Restoranas-Ganga/124936060902405

    O dėl Radharanės, reiktų pačiam išbandyti - yra kas galvą padėtų už jų maistą ir yra skeptiškai nusiteikusių...

    AtsakytiPanaikinti
  15. Dar yra veganiška kavinukė prie centrinio pašto ;) jų grikių kotletų su grybų padažu porcija man buvo neįveikiama. Bandelės taip pat skanios, tik nepigios (apie eurą)

    AtsakytiPanaikinti
  16. Oi tikrai, žinau tą kavinukę, jų bandelės ir sluoksniuotos tešlos gaminiai tikrai skanūs, bet brangūs...

    AtsakytiPanaikinti
  17. Rekomenduoju aplankyti Moksha, tiesa, kainos kandziojasi, bet skonis pasakiskas, aptarnavimas taip pat labai patiko.

    AtsakytiPanaikinti
  18. Svajokleja, ačiū už rekomendaciją :) ką teko ragauti?

    AtsakytiPanaikinti
  19. tiesiog toks jausmas, kad bet kokia kaina svarbu apdergti kavinę ir dar mėgautis tuom :))) lankausi dažnai, maistas skanus, pavalgai sočiai ir už gerą kainą, kiekvieną kartą, nuėjusi su vaikais kitur-pasigailiu, nes maisto kokybė pas kokius kiniečius tikrai nelyginama, kaip ir lietuviškuose patiekaluose ar itališkoje picerijoje - lieki alkanas ir vien palikęs pinigus. Kalbu apie Kauno "Radharanę", tai normalus naminis maistas. Kitas reikalas-jei netinka smilkalai ar aplinka. Bet jei aktualu tik aplinka-eini kitur, nebūtina "varyt" ir dar mėgautis tuom. Nemalonu net skaityt... net jei nebūčiau lankiusis ir neragavusi patiekalų-sakyčiau, kad konkuruojančios kavinės vadybininkė yra šių tekstų sumanytoja :)))) jei yra noras-gali apdergt geriausią restoraną. Sėkmės :)

    AtsakytiPanaikinti
  20. o jei trūko "indiškumo" prieskoniuose-ant kiekvieno stalelio ten stovi masala (prieskoniai aliejuje), reikėjo įsidėti šaukštą jų ir sėdėt su atverta burna ir ventiliatorium :) ne visi gali tuos prieskonius vartoti dideliais kiekiais, čia nepratę žmonės, jei pirmąkart ateina išbandyt-gali gaut šoką, jei šeimininkai dės jų pagal savo nuožiūrą.

    AtsakytiPanaikinti
  21. Skryblius, kaip aš džiaugiuosi tokiais komentarais kaip Jūsų, kuo daugiau skirtingų nuomonių tuo blogas įdomesnis. Ačiū, kad pasidalinote savo meile šiai kavinukei.

    P.S. pirmame blogo puslapyje parašyta, kad blogas yra visiškai subjektyvus ir tekstai paremti TIK mano įspūdžiais ir patyrimais.

    Sėkmės 2013 - aisiais! :)

    AtsakytiPanaikinti
  22. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  23. Kažkaip anksčiau ten lyg ir skaniau duodavo valgyti. Arba gal tiesiog skonio receptoriai jautriau reagavo į naujus prieskonius ir maisto derinius. Į Radharanę užsuku kartą per mėnesį, nes šalia dirbu, bet jeigu tik šilta - sėdu lauke, mat paskui visą dieną ir plaukai, ir drabužiai smirda kepiniais ir prieskoniais. Dar erzina valgyklinė aplinka, bet čia turbūt tik lietuvio akiai :)
    Apie patiekalus - man skaniausi kofta ir samosos. Bet daržovės tai - liūdna pasaka. Visada visada jau kokius dvejus metus ten nemačiau nieko kito kaip tą lapelį aisbergo ir tris permatomas riekeles agurko su per rūgščiu garstyčių padažu. Dažniausiai geriu morkų sultis, bet čia irgi loterija - jei prieš tai buvo spaudžiamos greipfrutų, tai manosios būna kartutėlės.
    Personalas. Mačiau visko :) Nuo veikiausiai apsinešusios padavėjos nubrozdintais krumpliais, kuri sunkiai sugraibė ir dar sunkiau skaičiavo pinigus už vieną patiekalą ir sultis prie kasos, iki smagių čiauškančių mergaičių. Bet vis dėlto man jos visos "plaukiojančios" ir keistos.
    Radharanė man tokia vieta, kur išėjusi galvoju, jog negrįšiu, bet kažkaip po kokio mėnesio ar dviejų užsimirštu ir vėl čia grįžtu. Matyt, ne viskas taip prastai :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dalia, ačiū už tokį išsamų komentarą :) labai labai panašų įspūdį ir aš susidariau, bet grįžčiau tik dėl samosų :)

      Panaikinti
    2. Laimė, tai galima pirkti išsinešimui :)

      Panaikinti
  24. Radharanėj milijoną kartų buvo patiekti šalti patiekalai vietoj karštų; nežinau, kas čia tuos ryžius gyrė, bet ten prasčiausi -- patiekiami sulipę gabalais, tikrai ne kątik išvirti. Panyras irgi būna susenęs, kietas. Apie "išradingą" sriubą nėra ką kalbėti. Pora daržovių vartosi lėkštėj, iš kurių daugiausia -- morkos (kaip ir karštuose patiekaluose). Mieliau einu valgyti į Vegafe. Pietūs brangiau kainuoja nei Radharanėj, bet bent jau žinau, kad maistas kokybiškas ir ne iš mikrobangės ištrauktas. Radharanė, mano manymu, sulietuvintas indiškos virtuvės variantas, kadangi gausiai vartojami riebūs padažai. Dabar dar bulvytės fri ir makaronai atsirado.

    AtsakytiPanaikinti
  25. Sveiki, Jums rašo Radharanės administracija. Dėkojame Jums visiems, kad domitės mūsų kavine. Mes tikrai mylime savo klientus ir džiaugiames,kad mus aplanko vis daugiau naujų veidų. Stengiamės, kad pagamintas maistas klientams tiktų ir patiktų. Dėja, visiems įtikti negalime. Linkime Jums, kad Jūs atrastumėte tinkamus skonius sau, savo kūnui, sielai ir protui.

    Pagarbiai,
    Radharanė

    AtsakytiPanaikinti
  26. Vakar buvome su sūnumi. Jis valgė sojos guliašą, o aš baklažanų troškinį. Maistas skanus, viskas ok. Tik kad baklažanų skonį permušė pomidorų padažas ir jame sudėti indiški prieskoniai. Dėl daržovių kiekio (lyginant su ankstesniais kartais) šį kartą buvo kiek geriau, nes kiekis buvo didesnis. Kartą per pusmetį ar metus mes čia užeiname, kai reikaliukų turime mieste. Kažkas vis tik traukia, nors ir ne viskas ten gerai. Ypač aptarnavimas. Bet atperka saldumynai :) Vakar valgiau vegetarinio šokolado tortą ir nusprendžiau, kad tokį užsakysiu išsinešimui per vyro gimtadienį.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai