Sushi sushi – reabilitacija po sugadinto ryto skanaujant puikius dienos pietus (+atnaujinta, atsiimu dalį savo gerų žodžių)


Vieta: Vilniaus g. 36, Kaunas.
Meniu su nuotraukomis: www.sushisushi.lt
Pristatymas į namus: Taip.
Maistas išsinešimui: Taip.
Dienos pietūs – Taip.

     Jei žinau, kad man teks lankytis valstybinėje įstaigoje, tai jau kelios dienos prieš man prasideda alergija ir kone pradeda bert. Fu...Kaip jinai atsirado, net negaliu pasakyt, bet jaučiu jog progresuoja. Šią savaitę vėl teko lankytis Sodroje ir kad ir kaip stengiausi ateiti su šypsena veide ir gera nuotaika, išėjau susiraukus (kam tos papildomos raukšlės veide?). Ir kaip tiems darbuotojams pavyksta, tau kone įteigti, kad esi bukagalvis ir nieko nesupranti, o jei nesupranti nėra čia ko ir laiko gaišint savo durnais klausimais. Man atrodo valstybinių įstaigų darbuotojai praeina apmokymų kursą „Kaip elgtis su klientais, kad jie kuo greičiau atsiknistų ir daugiau negrįžtų“. Taigi šiaip taip ištrūkus iš šios įstaigos ir norėdama pravėdinti galvą patraukiau link Senamiesčio, kur turėjau susitikti su savo kompanjone pietums. Einu sau ir svajoju, kaip prisėsiu lauke ir mėgausiuosi sushiais iš Sushi Express (kartais jie ten būna geresni, kartais prastesni, bet fiasko niekada nėra pasitaikę).
     Pasiekus Senamiestį man akyse sušmėžuoja užrašas „Sushi Sushi“, įsižiūriu geriau  - nepasirikau! Skambinu draugei, kad susitikimas Sushi Express atšaukiamas, nes neatsispiriu norui išbandyti šią vietą. Šiek tiek pasispyriojus, kad „oi ne, einam kur jau išbandyta“, „gal ne šį kartą“, „ar nebus ten skylė“ – sutinka.


„Sushi sushi“ patalpa mažulytė, vos keli staliukai ir galimybė geru oru sėdėti lauke. Mergaitė stovinti už baro pasiūlo rinktis iš meniu, o kadangi pietų metas, kyla netikėta mintis paklausti, o gal yra dienos pietūs? Pasirodo yra! Jei nežinai ir neklausi, niekas tavęs neinformuos (tiesa, vėliau patikrinus jų puslapį, prie skilties „akcijos“ yra paminėti šie pasiūlymai). Dienos pietūs  - 10 arba 12 Lt, abiejuose rinkiniuose po 16 vnt. sushi. Pasirinkom brangesnį variantą, į kurį įėjo - Masago kani maki (su krabų lazdele, masago ikrais, agurku ir avokadu) ir vegetariškas sushi Tempura yasai maki (su saulėje džiovintais pomidorais ir paprika (nors šie ingridientai nelabai man su sushi siejasi)). Tiesą sakant, paprastai užsisakydama dienos pietūs, kažkodėl iš karto būnu nusiteikus, kad stebuklo nesitikėčiau – porcija bus mažesnė, iš prastesnių ar užsilikusių produktų, padaryta greitai ir atmestinai. 


     Nustembu, kai ant stalo atkeliauja medinis padėkliukas su apetitą žadinančiais sushi. Vaizdas puikus – gabaliukai vienodi, lygiai perpjauti, neištižę ir neapibyrėję. Draugės padėkliukas visiškai toks pats. Nusišypsom viena kitai – kagi, ragausim ir vertinsim.
     Ir žinokit – 10 balų! Skanu, šviežia, suktinukai su tempura karšti, porcijos dydis tikrai nemažas ir abi su drauge jautėmės sočios net nesuvalgę viso rinkinio. Nors į suktinukų sudėtį žuvis neįėjo, taigi negaliu vertinti jos kokybės, bet ryžiai – puikūs.


     Spaudžiu dešinę „Sushi sushi“ ir ačiū už reabilitaciją po apsilankymo valstybinėje įstaigoje. Laukit sugrįžtant!

Atnaujinta 2012/08/26
 
      Norėjau pradėti prisipažinimu, kad negalima daryt išvadų iš vieno apsilankymo, nors aš jų ir nedarau – dažniausiai aprašau, tai kaip buvo būtent TĄ kartą, kai lankausi kokioje nors vietoje. Ką gi po dar kelių apsilankymų Sushi sushi turiu pasakyti šį tą naujo, deja - ne gero. O tas negeras dalykas – atstumiantis aptarnavimas. Žodžiu, jei atėjai į Sushi sushi ir užsisakei akcijinį rinkinį už 30 Lt, tai suprask, žmogau, nuo tos vietos malonus aptarnavimas baigsis. Po padavėjos susižvalgymo su sushi meistru (maždaug padarysi tą nelemtą akcijinį rinkinį ar ne) išgirstu atsakymą – na, gaaal už pusvalandžio bus, nors ne, manau už 45 minučių (padavėja tuo metu mintyse matyt meldžiasi – pasakyk, kad nelauksi, pasakyk, kad nelauksi). Kai pajuntu akivaizdų naglavojimą manyje suskamba „kuris kurį įveiks“ gaidelė. Sau netikėtai mano lūpos ima ir taria „oi nieko tokio, gražus vakaras, pasėdėsim, palauksim“ – svarbiausia tai pasakyti su šypsena veide. Svarbu šypsotis ir toliau, net tada, kai po tavęs ateina būrelis kitų žmonių, gauna savo užsakytus sushi, juos valgo, o tu vis lauki savo AKCIJINIO rinkinio. Negali žinot, gal jis labai įmantriai ruošiamas, todėl ir gaminamas ilgai. Lauki ir šypsaisi. Šypsaisi net tada, kai surūgęs veidas pagaliau patiekia tau sushi, ir paprašius atsidūsta ir paduoda tau sojos padažą. Jautiesi dėkingas. Lietuvoje šis reagavimo į aptarnavimą būdas vadinasi – „nesigadink sau nuotaikos“ ir pasitaiko dažnai, oi kaip dažnai...



Druska – jei turit kokių akcijų, tai jas ir skelbkit, nesislėpkit.
Pipirai – šiek tiek šaltoka ir nelabai jauki aplinka.
Cukrus – nustebino, gerąja prasme (puikus kainos ir kokybės santykis, suteikiantis pranašumo prieš kitas vietas), bet kiek žinau šie žmogeliukai ne naujokai sushi sukimo versle.

Komentarai

  1. Jie dažnai daro akcijas su OKAY.lt, tad ir aš ten lankiausi. Kas liečia skonį - patiko. Bet jau kišenė tai ne tas žodis - 15 minučių teko ir pastovėti, kol atsilaisvino dvi vietos. Bet sushiai skanūs, estetiškai pateikti :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Indrut, man, privatumo mėgėjai, ten irgi per maža erdvė, nežinau kaip ten bus įmanoma išsitekti žiemą, kai lauke staliukų nebus. Reik tikėtis, kad skonio atžvilgiu nenusivažiuos, nes dabar viskas tikrai neblogai...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Taip taip, per Okay.lt ju kuponai leidziami ir net moket nereikia, tik atsispausdint ir susimoki vietoj :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Dar turiu kupona i nauja sushi restorana Amberton viesbutyje, kai isbandysiu pasakysiu kaip sekesi :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Svajokleja, Amberton viešbutyje kaip supratau yra Sushi sushi filialas?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sushi sushi yra puikiausias kainos ir kokybės santykis Kaune! Ar kur nors matėte 8vnt. karšto suši už 8 Lt? Čia tai įmanoma :)
    Niekada nenuvilia. Ačiū jiems, nes galima įsigyti ir didžiulį 50 vnt. suši padėklą vos už 30 lt jei ateini ne vienas :)

    Beje, taikoma nuolaida su ISIC.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Dar nebuvau Ambertone, nebuvo progos nulekt i ta puse :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Sugalvojau ir as su draugu apsilankyti sioje kavineje, nuejom apie 6ta vakaro noredami uzsisakyti du rinkinius, tai viskas vyko kaip suletintame filme. Dvi merginos kurios gamino susius taaaaip letai, kaip dar gyvenime netako matyt...sustojo gaminusios ir pradejo klausyt, ka mums prie kasos stovejes vaikinas sakys. O jis tepasake, kad negali mums pagaminti susiu, nes iki pat uzdarymo pilna uzsakymu, nors staliukai visi buvo laisvi,nemaciau nei vieno zmogaus.
    Nieko nuostabaus kai tos merginos taip letai gamina susius, matyt jie per vakara tik pora zmoniu tesugeba aptarnaut:)
    Nezinau ar dar pavyks prikalbinti saviski ten uzsukt:)) Nors isbandyt vis tik noreciau...

    AtsakytiPanaikinti
  9. Ineta, teko tokį patį "malonumą" patirti savo kailiu. Jie turbūt vykdo eksperimentą - kaip pagaminti sushi per kuo ilgesnį laiką ir bando savo klientų kantrybę :) :) Tiesą sakant gaila, nes man jų sushi tikrai skanūs, nors maniškis draugas, po paskutinio apsilankymo taktiškai paklausė, o gal vis tik einam ten kur nereikės taip ilgai laukti ir nuėjom...

    AtsakytiPanaikinti
  10. O aš visada pasiskambinu prieš kelias valandas ir nueinu sutartą laiką pasiimti sushi :) Dar niekada neteko laukti, net jei ateinu keletu minučių anksčiau. Kadangi užtrunku tik tiek, kiek reikia susimokėti ir pasiimti sushi, aptarnavimas visai visai neužkliuvo. Pasisveikina su šypsena, atsisveikina irgi :) Kažkada pietų metu laukiau mažesniojo rinkinio, irgi jokių priekaištų aptarnavimui neturiu...
    O skonis/ kainos kokybės santykis man pats geriausias Kaune ;)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Kristina, berods ten yra dvi pamainos, nes viena mergaitė tikrai simpatiška. Užsisakyti iš anksto ir pasiimti dar surizikuočiau, bet eiti šiaip jau pasėdėti vietoje jau nelabai.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Mm, kaip skaniai atrodo!
    Esu didziule japoniskos virtuves fane.
    Net keista, kaip dar akys nesusiaurejo... ;))

    AtsakytiPanaikinti
  13. Kai Tokijuje ir Dubajuje paragavau sušių ir kitų jūros gėrybių/ryžių variantų, sutikite, kad LT tik estetika ir belikusi. Šviežios žuvies...nevisada. O jau kai prideda Philadephijos(geriausiu atveju), tai nieko daugiau ir nebejauti. Dar pridėkime, kad tai greito maisto užkandinė (kalbu apie visumą, ne konkrečiai), tai visai nieko gero. Gal kas žinote tikrai vertą dėmesio japonišką užkandinę? Būsiu labai dėkinga, nes nerealiai mėgstu žuvį ir kitas jūros gėrybes.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Odeta, kad kartais su estetika Lietuvoje irgi prastai ne tik su skoniu, kažkas gyrė Vilniaus Myako, Osaką restoranus, bet neteko ten lankytis.
      Po to, kai pažiūrėjau "Jiro dreams of sushi" rekomenduotą Eglės iš zaidimuaikstele.lt apie 85 metų geriausią sushi šefą Japonijoje supratau, kad tai ką mes vadiname sushi Lietuvoje, geriausiu atveju būtų galima pavadinti "lietuviško skonio krabų lazdelių ir ryžių suktinuku". Gaila...bet mums dar šviesmečiai iki tokios kokybės, kokios siekiama Japonijoje...

      Panaikinti
  14. as neturedama laiko begau Vilniaus gatve, ir pamaciau „Sushi sushi“.Ilekiau, aptarnaujantys soko nuo foteliu, nes buvo tik pora draugiu atejusiu pas juos.
    Tai labai maloniai pabendravom, pasakiau kad noriu pigiai, skaniai ir daug, tai pasiule man skanu ir kainai priimtina varianta. Buvo labai skanu. Klause, ar patiko, mielas bendravimas.Man patiko

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai