2012 m. lapkričio 9 d., penktadienis

MonAmi kepyklėlės sėklų traškiai arba kaip mano draugė jau laukia keršto

Vieta: Savanorių pr. 255 ("Hyper Maxima"), Pramonės pr. 6 („Banginis“), Kaunas.

Asortimentas: įvairios duonos, prancūziški batonai, ciabbatos, bandelės, kruasanai ir kitokie desertai.
Valgymas vietoje – Taip, galima prisėsti prie staliuko.

Turiu prisipažinti, kad labai stipriai pykstu ant savo draugės, labai labai stipriai. Tik jinai iš to mano pykčio juokiasi. Puikiai žinodama, kad tarkim bulvinių čipsų nevalgau jau kelerius metus (nors mėgstu juos be proto, anksčiau dėžutė Pringles man būdavo ne riba) ir stengiuosi, net nežiūrėti į įvairiausių traškučių, kukurūzinių lazdelių, kamuoliukų ir trikampėlių pusę – ji, nenaudėlė, ėmė man ir užrodė „Sėklų traškius“ iš MonAmi kepyklėlės. Ir ne tik kad užrodė, ji tiesiog niekšiškai atsinešė juos į mano namus ir su savimi patenkinta šypsena tarė – va, žiūrėk, labai labai skanu ir ne taip jau ir nesveika, gi čia sėklos!!! Giliai įkvėpiu ir mintyse jau dėlioju moralą...


 Ir čia mano silpna valia susileido, tiesiog sunyko...plonai pjaustyta, kepta, traški, grūdėta duonytė su šiek tiek česnako, daug daug kmynų, saulėgrąžų ir sezamo sėklų. Riebi, bet kepta duona ir negali būti kitokia. Prisiekiu, skanesnės neesu valgiusi ir dabar jaučiuosi visiškai priklausoma – užteko vieno paragavimo. Lenkiu ratu MonAmi kepyklėlę, bet ne visada pavyksta, leidžiu šią nuodėmę sau penktadienio vakarą bežiūrint filmą ir perku kuo mažiau, nes net didžiausias kalnas šių traškių sunyksta nepastebėtai...


             Miela drauge, tavęs laukia saldus kerštas, tik dar nesugalvojau koks.


Druska – nors duona riebi ir sveiku užkandžiu jos niekaip nepavadinsi, bet jaučiasi, kad jai kepti naudojamas geras aliejus nesmirdantis nafta. Kaina – 3,99 Lt už 100 gramų.
Cukrus – pusės valandos palaima triauškinant duonelę (vėliau sąžinės graužatis).

10 komentarų:

  1. You've been tagged on my blog!
    Details are here http://treshnee.blogspot.com/2012/11/the-blogger-tag.html

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš ką tik irgi jų nusipirkau. :) SKANUMĖLIS...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Laurute, oi nereikejo kartoti šios mano klaidos :) :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tavo blogas buvo patagintas
    http://emisa-ema.blogspot.com/2012/11/the-blogger-tag.html

    AtsakytiPanaikinti
  5. Na man yra ir nepasisekę - matyt per vėlai atėjau, tai buvo ir per sūrūs ir per česnakiniai ir kai kur ne tokie traškūs. Nors kai užtaikai ant tinkamų - oooo taip, gėris.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Būtent Indre, būtent - stengiuosi imti nuo viršaus, tada nebūna sulūžę ir tokie riebūs...

      Panaikinti
  6. Taip ši duona skani, bet paskutiniu metu labai suprastėjusi arba aš nepataikau ant kokybiškos kaip anksčiau? Galbūt kepa iš tų duonų, kurios neparduodamos ir jau pastovėjusios, o gal kitos priežastys, tačiau šios priežastys jau savininkų žinioj. Man svarbu skonis. Duonos pasitaiko perkepusios(kietos, tamsios, kartokos. Ir Savanorių ir Laisvės al. tas pats. Laukiu auksinių, ne karčių, su česnako jaučiamu skoniu.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Mindaugai, aš visada perku Prizmos MonAmi, nėra tekę labai nusivilti, jei matau, kad tik likučiai - tiesiog neperku. Jei duona net karti, tai jau bėda, būtų gaila jei taip suprastėtų...

      Panaikinti
  7. O aš gavau dovanų tos pačios kepyklėlės Borodino duonos, su kalendromis. Mums Vilniečiams dar problema tokios nusipirkti:) Kai ppadovanojo, galvojau, vinis kalsiu. Bet kai paragavau, kompanija pragavom, lenkiu galvą prieš šią nuostabią duoną. Ji išstovėjo, nors ir akmeninė, 3 savaites ir nieko niekam neatsitiko. T.y. nei skonis nei kietumas nepakito, o ir pelėsis neatsirado. Taigi, esu ragavusi tik vieną produktą, bet likau nors pradžioje nustebinta keista dovana, bet finale sužavėta:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Džiaugiuosi keista-žavinga patirtim :) man irgi nemažai gaminių iš ten patinka.

      Panaikinti