Cheby – čėburėkai ir nostalgija vaikystės skoniams


Vieta: Vytauto prospektas 60, Kaunas
Pristatymas į namus: Ne.
Alkoholiniai gėrimai – Taip.

       Mano tėtis yra čeburėkų ekspertas, prisiekiu! Kiek pamenu iš vaikystės, tiek ir dabar jo susižavėjimas šiuo maistu neslopsta, šis tarybinės kulinarijos šedevras jam giliai įstrigęs į širdį. Mano bandymai tėtį nusitempti valgyti sushi, picų, makaronų, baigiasi mandagiu “buvo skanu, o gal grįždami galim sustoti ir pasiimti čeburėkų į namus?”. Nežinau ar yra nemėgstančių šio gaminio, kad ir koks paprastas jis yra. Tėčio kvietimas aplankyti Cheby nuteikė kažkaip labai šiltai, prisiminimais grįžau į tuos laikus, kai kelionės į kavines prilygdavo stebuklui ir bet koks valgytas maistas būdavo pats skaniausias (jeigu tik aišku tai nebūdavo bulviniai blynai, kurių negaliu pakęsti).
      Šeštadienio popietę Cheby buvo beveik tuščias, o be gyvybės ir baltos sienos, bei aplinka atrodė šaltai. Padavėja ir kepėjas nuobodžiavo, todėl sulaukę klientų šiek tiek atkuto. Užsisakėm porą mažų čeburėkų su kalakutiena (5,5 Lt) ir didelį su kiauliena (8,5 Lt, ši kaina su sultiniu). Tik atsidariusi Cheby kavinukė matyt norėjo įtikinti, kad čėburėkai yra beveik prabangus maistas ir verta už jį mokėti beveik 11 Lt, bet po kiek laiko vis tik susipratę, kad gerokai peršoka, lietuvio supratimu, čėburėkui galimą skirti sumą – ėmė ir kainas sumažino ir dabar manau jos pats tas. 


        Čeburėkai ant stalo atsirado taip greitai, kad net nespėjo nusivarvinti nuo savęs riebalų ir atkeliavo su aliejaus balutėmis lėkštėje, bei ant pačio gaminio. Mano supratimu čeburėko tešla turi būti traški, kuo daugiau burbuliuota ir neprisigėrusi aliejaus, neguminė ir lengvai kramtoma – Cheby čeburėkai tokie ir buvo. Labai patiko abu mėsos įdarai – mėsos nemažai, ji sultinga, pakankamai sūri ir prieskoniuota, juk beveik tik įdaras suteikia visam gaminiui skonio.


 


       Pamiršau paminėti sultinį, kuris buvo vos vos šiltas ir man pasirodė sintetinio skonio. Jei patinka minkšti,drėgni, valgyklinio tipo čėburėkai, tai manau, kad tokius gautumėte įsidėję karštus į maišelį ir parsinešę namo.

Druska – kepėjai, būkit mieli ir padėkit bent sekundei iškepusį čeburėką ant servetėles prieš patiekiant klientui. Darbo dienomis parkavimas aplink visur mokamas.
Cukrus – paprašiau didžiojo eksperto įvertinti Cheby čeburėkus, tai sakė „Geri. Duodu 9, bet vistiek man skaniausi Urmo bazėje“. O aš tai ką, man tokie kepiniai gali ir neegzistuoti, gal tik nostalgijos vedama kartais paragauju.

Komentarai

  1. Net seilės nutekėjo :) O ta čeburėkinė 'prie baldų' vis dar veikia? :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man atrodo, kad taip, bet čia jau reiktų, kad kas nors patvirtintų :)

      Panaikinti
  2. Jums pasisekė. Mes kai valgėm darbo dieną, tai gavom tokius minkštus ir visai netraškius bei su gerokai aliejaus ant jų, tikrai galėtų bent nusausinti prieš patiekiant. Nors įdaras tikrai geras, tačiau tądien tešla nekokia buvo. Patiko dar vienas dalykas: kai valgėm, buvo pietų metas ir tuo metu sultinys būna nemokamai, nors ir ne pats natūraliausias.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kad mėsa sūroka, tai tikrai, bet man druskos mėgėjai tai nekliuvo :)

      Panaikinti
  3. tėčiai ir čeburekai tikrai turi kažkokį ypatingą ryšį, maniškis ir jei ir pakvies į pasimatymą, tai tik po čebureką suvalgyt :)))

    AtsakytiPanaikinti
  4. Na Vytauto prospekto rajone atsidaryti čeburėkinę ir dar už SU TOKIOM kainom, kai prie turgaus yra NUMERO UNO Kaune jau daug metų veikiantys konkurentai, yra drąsu. Tai anksčiau bandę prie stoties jau keletas metų kaip išnyko...

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai