Rhodos – bandymas įpūsti Kaunui graikiškos dvasios



Vieta: Vilniaus g. 38, Kaunas.
Meniu: www.rhodos.lt (kainų nėra)
Pristatymas į namus: Ne.
Alkoholiniai gėrimai – Taip.
Dienos pietūs – Taip.

Taip jau sutapo, kad praėjusią savaitę gavau elektroninį laišką iš vienos blogo skaitytojos su rekomendacija aplankyti restoraną Rhodos, tą aš ir padariau, tik šiek tiek anksčiau nei gavau minėtą laišką. Vėlgi dienos pietų metu.
Restoranas atsidarė ne taip ir seniai, todėl savo publiką manau vis dar renka. Įsikūręs Rhodos toje Senamiesčio vietoje iki kurios jaunimėlis einantis nuo Rotušės dažniausiai nedaeina ir nusėda kitose kavinėse ir baruose, todėl vasaros pabaigoje tekdavo pastebėti, kad nors kitose vietose sausakimša, Rhodos būdavo tuštoka. Dienos metu prie gretimo stalelio tesėdėjo pora žmonių. Restorano erdvė tikrai ne maža, vyrauja melsi, pilkšvi atspalviai, galima rasti jaukių užkampių tiek dviems, tiek kompanijai.
 


Pasirinkau valgyti daržovių sriubą ir menkę tešloje (dar buvo siūloma makaronų ir jautienos sriuba, vištienos kepsnys ir keptos cukinijos su feta sūriu) – dienos pietų kaina 13 Lt. Trinta daržovių sriuba buvo dieviška, prisiekiu skanesnės ne esu valgiusi – puikiai sutrinta, net šilkinė ir su ryškiu saliero prieskoniu. Didelis didelis pliusas! Karštas patiekalas niekuo nenustebino – žinok žmogau, jei tai žuvis, tai garnyras bus ryžiai ir ne kitaip. Man visas patiekalas pasirodė prėskokas – nei žuvis, nei ryžiai, nei šaldytos daržovės nebuvo blogos, bet charakterio neturėjo (česnakinio padažo tik paragavau). Gal koks nors natūralistas ir prisiekęs prieskonių priešas man paprieštarautų ir lieptų džiaugtis gavus priedų gausa neužmuštą patiekalą.



 Sudėjus pliusus ir minusus pietūs buvo tikrai skanūs, nežiūrint į tai, kad graikiškais juos būtų sunku pavadinti.
 Baklavos (gabalėlis 9 Lt) paprašiau nupirkti kolegės, kuri ten pietavo kažkurią kitą dieną. Pasidariau stiprios, nesaldintos kavos ir suvalgiau du kąsnius – uch tas saldumas, bet jis tikrai nebuvo šleikštus, kadangi konkuravo su graikiškų riešutų kartumu, labai stipriai jautėsi cinamonas ir medus. Baklavos sluoksnių buvo nesuskaičiuojama galybė ir gaminį paimti į ranką buvo sunku, nes apatiniai sluoksniai skyrėsi vienas nuo kito. Tai desertas, kuris išties skirtas labai stipriai pamišusiems dėl saldumo.

 

Druska – dienos pietums neturėtų būti patiekiamas česnakinis padažas, nes į darbą su kvapeliu grįžti nesinori. Kainos šiek tiek kandžiojasi (kiek pamenu, tai užkandžiai 11-24 Lt, salotos 16-24 Lt, vištienos patiekalai 22-29 Lt, aviena 47 Lt, desertai 6-9 LT), todėl abejoju ar ši vieta traukia jaunimą, bet solidesnė publika, nenorinti labai įpareigojančios aplinkos, Rhodos turėtų jausis puikiai.
Cukrus – pliusas už tai, kad Rhodos yra vieta kuri užima tam tikrą nišą, turi koncepciją ir jei dar šiek tiek investuos į savireklamą, renginių organizavimą manau galėtų įsitvirtinti ilgam.Gaila tik, kad graikiško nuoširdumo ir svetingumo mums dar mokytis ir mokytis...

Komentarai

  1. Jei dar nebus užsidaręs kai lankysiuos tai gal ir užeisiu :) Nors tas žuvies patiekalas tikrai neypatingai atrodo..

    AtsakytiPanaikinti
  2. Smagu skaityti naują įrašą :) mes šioje vietoje lankėmės jau ne kartą, tik ne dienos pietų valgyti, o vakare ramiai pasėdėti ir kažką skanaus už visos dienos "badą" atsiimti :-D
    salotos su keptu ožkos sūriu - nu labai geros, kaip ir kepsniai Bifteki ir Zorbas.
    Aplinka ir vynas ten taip pat labai patinka :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai