IKEA maistas - ar populiariausi dalykai yra geriausi?

Vieta: Žirnių g. 56, Vilnius
Meniu: www.ikea.lt
Alkoholiniai gėrimai – Ne.
       Populiariausi dalykai yra geriausi - bando mums įteigti viena reklama. Taip taip, prekių gamintojai labai norėtų, kad visi gyventų IKEA pasaulyje, rengtųsi tik H&M rūbais, valgytų tik gerai išreklamuotą fast food'ą ir mylėtųsi tik su Durex.
       IKEA gamina ne tik visur, visaip ir visada tinkančius baldus, jie gi dar turi ir KUKULIUKUS - ko jau ko, bet to mūsų spauda atsidarius IKEA nepamiršo paminėti veik kiekviename straipsnyje. Ot, tai nustebino lietuvius lyg nebūtų jie matę kotletukų, kurie bent kartą per savaitę garuoja ant eilines lietuvių šeimos stalo.
       IKEA valgykla gi įsikūrusi taip patogiai, kad priverstų tave pasistiprinti prieš pradedant kelionę po IKEA pasaulį. Ir stiprinasi žmonės, dauguma staliukų šeštadienio pavakarę užimti ir nukloti lėkštėmis.


        Maisto pasirinkimas mane nuvylė - kelių rūšių saldumynai, dvi sriubos (šaltibarščiai ir agurkinė), kukuliai ir lašiša -o ką, pavyzdžiui, valgyti vegetarui? Tiesa, buvo bulvių fri - tai jas, kiek mačiau, kirto vaikai. Draugė valgė agurkinę sriubą (1,99 Lt), kurią labai gyrė ir norėjo pakartoti - sakė, kaip naminė, toks "comfort food", o ir kaina valgyklinė.


       Švediški kukuliai (maža porcija 7,99 Lt) - jei ne bruknių džemas, tai būtų beveik kaip ir lietuviškas patiekalas su bulvių koše ir padažu ir nei vienas tikras lietuvis tokio paprastai neatsisako. Kvepia vaikyste, namais ir močiutės kepamais kotletais špižinėje keptuvėje. IKEA valgyklos kukuliukai tikrai skanūs, tik meilės juose mažiau. Beje, bulvių košė pasitaikė beveik atšalusi, nors taip ir neturėtų nutikti atsižvelgiant į tai, kaip greitai porcijos išdėliojamos į lėkštes alkaniems pirkėjams.


        Mano mėgstamiausia dalis - saldumynai. Patraukliausiai lentynoje atrodęs migdolų ir šokolado pyragas (specialus pasiūlymas - su kava 5,99 Lt) - iš tiesų buvo superinis, tvirtas riešutinis pagrindas su grietinėlės sluoksniu aplietas šokoladu. Riebus ir kaloringas, bet vertas dėmesio desertas. Ir kava man patiko, mačiau naudoja Paulig pupeles. Daugumai lietuvių matyt kava ypač patiko - kartojo ir kartojo, nes juk reikia išnaudoti, tai kas nemokama.


       Jaučiu pareigą pasiaiškinti ko aš į IKEA važiavau - o gi šiaip iš smalsumo, nes turėjom laiko prieš renginį, nes niekada nėra tekę čia lankytis, nes rūpėjo viską apžiūrėti ir kukulių užkrimsti.  Stovėdama prie kasos apsupta lietuvių ir svetimšalių su prekių maišais ir vežimėliais, pajutau gėdą rankose laikydama tik 2 nedideles žvakides. Nejauku vienok, kai tave varsto žvilgsniais ale "tai tipo tau čia niekas daugiau nepatiko ir nieko neišsirinkai, o tai ko tu čia važiavai ir kur tavo 3 lapų sąrašas?". Patiko man daug kas, bet dauguma daiktų tik iš toli....arba aš dar nesupratau, kad populiariausi dalykai yra geriausi.

Komentarai

  1. aš tikrai nemanau, kad kažkas tave žvilgsniais varstė - įsikalbėjimas savotiškas toks.

    o kukuliai man jų tikrai skanūs. skanesni už lietuviškus kotletus, kurių niekada nemėgau :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man jie irgi buvo skanūs, bet tik tiek, o gal tiesiog per daug tikėjausi :)

      Dėl įsikalbėjimo - visko gali būti :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai