Bernelių užeiga - patys sau unikalūs, ir į kitus jie nesidairo

Vieta: aš lankiausi Baltų pr. 81, Kaune, kitų restoranų adresai čia.
Meniu: www.berneliuuzeiga.lt
Pristatymas į namus: Taip.
Alkoholiniai gėrimai – Taip.

        Man Bernelių užeigos pavadinimas nekelia jokių blogų minčių ar asociacijų - ale kaimas, ale cepelinų gamykla, ale ten skambanti tik Radžio ir Katunskytės muzika. Su MB grįžus iš Druskininkų ir supratus, kad namie laukia tuščias šaldytuvas, galvos ilgai nesukom kur gauti naminio, karšto, sotaus maisto. Šilainių Bernelių užeiga, tai toks keistos architektūros statinys iškilęs pilkų blokų karalystėje. O ką? Tai nėra blogai - manau jie jaučiasi unikalūs ir išskirtiniai, o ir lengvai pastebimi, ypač žiemą, kai nusikabinėja stogus tūkstančiais lempučių.
       Dar dažniausiai man patinka Berneliuose dirbančios padavėjos (ir padavėjai, jei ką). Padavėjos šiek tiek vyresnės ir supratingesnės, nei dirbančios visiem gerai žinomose picerijose prekybos centruose, taip taip tos pačios, kur iš nuobodulio sugeba dantimis pasidaryti  manikiūrą, kol priiminėja tavo užsakymą.
      Dienos sriuba pasitaikė - rūgštynių (3,50 Lt) ir buvo neabejotinai puiki ir kas svarbiausia tiršta, o ne peršviečiamas vandenėlis. Prie sriubos patiekiami maži juodos duonos kepalėliai perpjauti pusiau, džiugu, kad ne bespalvės ale plikytos duonos riekelės, tos  - pačios pigiausios.


        Dienos pietų pasiūlyme buvo vištienos šašlykas, kurį užsisakė maniškis. Iš tiesų tai paprastutis patiekalas, kurį sugadinti būtų sudėtinga, tai šiuo atveju irgi, matosi, kad virėjas nei per daug stengėsi, nei kažką sugadino. Porcija buvo pakankamai dosni, daržovių irgi nepagailėta.


        Mano pasirinkimas iš meniu buvo - "suvalkietiški" virtų bulvių blynai (meniu jie vadinasi kotletai) su varškės ir sūrio įdaru (9,90 Lt). Oh my God - kaip man jie patiko, traškūs viršuje, minkštučiai viduje, įdaryti karštu varškės sūriu su kmynais. Ploju atsistojus šiam deriniui. Jeigu jau sau leisti riebius bulvių patiekalus, tai tebūnie tai būna tokie blynai!



Druska - labai išieškoto maisto pateikimo nesitikėti, o asmeniškai mane erzina moliniai indai. 
Cukrus - nežinau ar "Bernelių užeigos"meniu, galima rasti labai nevykusių patiekalų, man atrodo, tie patiekalai jau būna išragauti, pamėgti žmonių ir populiarūs, todėl, kad ir ką užsisakytum nemanau, kad labai stipriai nepataikytum, nebent virėjo nuotaika būtų baisiai bloga. Daugumai prieinamos kainos irgi yra pliusas.
   

Komentarai

  1. Šiauliuose berneliai irgi visai nieko, ypač jų karštos salotos su vištiena.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kai paskutinįkart buvau Kauno senamiestyje tai buvo toks aptarnavimas, kad esant pustuščiam restoranui bet ko prireikus reikėdavo eit ieškot padavėjų.. :/

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kaip jau čia taip, nei alaus ar vyno neduoda? ir į namus lyg ir veža Berneliai (nežinau, kaip šie, aišku).

    Blynų nuotrauka ir aprašymas - absoliutus blogis. Gerai, kad bulvių neturiu, o tai eičiau gamintis vidury nakties :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Praeita vakara (12/06/2014) as ir du mano draugai po ilgo nesimatymo nutareme apsilankyti viename is 'Berneliu uzeiga' restoranu silainiuose. Nutareme nieko nevalgyti nes jau vakarejo tad uzsisakem alaus. Bunant labai bandagus tiek su padavejais tiek su barmenais, nesijutom jog esame maloniai aptarnaujami. Sidras kuri atnese buvo skiestas su vandeniu!! Vietoj sviesaus alaus buvo atnestas baltas, ir kiti uzsakyti bokalai buvo pilami zemiau 'pintos' normos. Negana to, likus vos porai staliuku kazkur apie 22h isgirdau barmena snekant,- 'BLET, greiciau sitie staliukai pyzdintu is cia!'. Atsiprasau?! Kas cia per aptarnavimas, ar tik ne iki 23h jiems uz darba yra mokama? Kaip sis restoranu tinklas tokius zmones idarbina?? Labai nemaloniai pasijutau, ir pasakiau jog ponas galetu buti ir mandagesnis o jis tik 'numyke' jog mums jau laikas iseiti. Atsiprasau, bet sito is Berneliu Uzeigos tai tikrai nesitikejau. Gyvenime daugiau cia nebesilankysiu ir draugams nerekomenduosiu!!! Jeigu taip yra elgemasi su visais klientais, tai man idomu kaip jie is vis klijentu tebeturi. Vakaras buvo visiskai sugadintas!

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai