Casa Della Pasta - paguodą teikiantis maistas (+kas naujo Kaune?)

Vieta: Muitinės g. 1-2, Kaunas.
Internete: www.facebook.com/CasaDellaPastaRestoranas?fref=ts 
Pasirinkimas - itališka virtuvė.


           
       Jeigu kartais Jus aplanko melancholija, niūri nuotaika, ar nerimas dėl ateities, siūlau Jums sprendimą - raminti save maistu...geru maistu, tikru maistu, naminiu maistu. Turbūt kas antras pasisakytų, kad toks maistas dažniausiai asocijuojasi su itališka virtuve. Aš - ne išimtis. Dienos pietų į Casa Della Pasta užsukau vieną iš tokių dienų, kai gyvenimas atrodo pilkas, o apsiniaukęs oras, ir purškiantis lietus visai nepranašauja šilto pavasario. Viduje balta, šviesu ir labai jauku, matyti, kad virtuvėje sukasi du italai, vos keli staliukai užimti, todėl padavėja greit priima užsakymą.






       Dienos pietūs čia kainuoja 4.9 euro, ir susideda iš sriubos, bei antro patiekalo (dažniausiai tai makaronai). Taip jau gavosi, kad tos dienos maisto spalva tobulai derėjo su restorano aplinka, viskas buvo kone balta. Trinta žiedinių kopūstų sriuba pasirodė labai vykus, šiek tiek aštroka, ir šildanti sielą.


       Nei per didelė, nei per maža (pats tas po sočios sriubos) makaronų porcija su pesto ir riešutais, neilgai trukus pasiekė mano stalą. Padavėja pasirūpino pasiūlyti sūrio, o jei norisi ir šviežiai maltų pipirų. Taip, vis tik tai 'comfort food', valgai ir daraisi vis laimingesnis, vietos kalorijų skaičiavimams čia nelieka. Nors pavalgiau tikrai riebaus maisto, bet apsunkus nesijaučiau, kaip ir persivalgius, reiškia porcijos subalansuotos tinkamai. Nesakau, kad makaronai išvertė mane iš koto, bet, kad virtuvės darbuotojai žino ir moka juos ruošti - ne paslaptis.


        Mano pietūs užtruko pusė valandos, taigi jeigu skubate, čia Jums neteks ilgai rymoti laukiant savo patiekalų, nebent klientai užplūs Casa Della Pasta, nes šis restoranas vertas gyvuoti.

       O visokios naujovės Kaune yra labai laukiamos, dalinuosi tuo ką teko pastebėti bevaikščiojant po Senamiestį - kažkas atsidarė, kažkas užsidarė, kažkas dar tik atsidarys. Panašu, kad didelė dalis veiksmo persikels prie Kauno pilies - naujas klubas, grill restoranas ir alaus galerija. Atidarymas jau gegužės 15 dieną. Smalsu?

Foto iš Pilies sodas Facebook puslapio

       Grill restoranai dabar ant bangos Zak's Grill (Vilniaus g. 16) jau atsidarė, buvau įkišus nosį, pavarčiau meniu, kuris nesužavėjo, grill patiekalai vos keli, o visa kita "geriausi" lietuviškosios virtuvės pavyzdžiai, ale Bernelių užeiga.  Real Texas Grill (Vilniaus g.48) - skamba rimtai, kada atsidarys neaišku, skelbėsi, kad antroj balandžio pusėj, bet tylu - ramu. Mačiau komentaruose jau buvo apkaltinti kopijuojantys Keulė Rūke, kas visai nebūtų blogai, mano nuomone.

Zak's Grill
Real Texas Grill

       Naujas kinų restoranas Bijūnas (Vilniaus g. 41), informacijos apie save internete per daug neteikia, tai jei teko lankytis, prašom pasidalinti - kaip?kas?ar skanu?


       Ko čia mum dar trūksta? Ogi, picų! Nes pasirodo picerijų Kaunui niekada nebus per daug, visos randa savo klientą. Michelle picerija (Rotušės aikštė 3) turėtų atsidaryti buvusio G-Loft patalpose.

Foto iš Michelle Facebook puslapio
       Grįžtant prie amerikietiškojo maisto, dar viena spurginė Holy Donut (Vilniaus g. 37) giriasi jau tuoj tuoj atversianti duris, minia laukia, nekantrauja, o jie vis tempia laiką, žiūrėkit, mieli savininkai, tuos jus kas nors aplenks.


       Roll - taip pasivadinusi kepyklėlė atsidarė Vilniaus g. 44, tik vėl kodėl jie niekur nesireklamuoja? Jei teko lankytis Prahoje tikrai žinote populiariuosius mielinės tešlos cilindriukus iškeptus ant ugnies, išvoliotus cinamone ar šokolade, tai štai, pasirodo, jų jau galima paragauti ir Kaune, kainos nuo 1 euro berods, priedus galima pasirinkti pačiam.

Foto iš interneto
        O ką naujo ir įdomaus Jūs pastebėjote pavasariniame Kaune?

Komentarai

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai