Greitas pyragas, kuris visada pavyks arba kuo vaišinti užgriuvusius svečius

       Šiaip jau aš nesu visų greitųjų miltų mišinių ir pusfabrikačių fanė. Visada manydavau, kad negi sunku įmušti kiaušinį, įkrėsti šaukštą grietinės, patirpinti sviesto, pabarstyti miltų ir jau beveik pyragas. Mišiniai blynam?? Kas juos gali pirkti, blynų tešlą moka užmaišyti visi! Na nemoka, tie, kurių mama į virtuvę visai neleido...
       Ir savo žodžius atsiėmiau, kai grįžus iš atostogų, tą patį vakarą, mus užpuolė draugai, naršiau spinteles (nes šaldytuve tik pelė), o aš gi svetinga šeimininkė, ir galvoje vis mušė gongas "Kažko prie arbatos, kažko prie arbatos!" Ir radau - Dobele mišinį greitam pyragui - ok, aliejaus turiu, uogų parsivežėm, dar stiklinė vandens iš krano. Viskas?! Pyragą reaktyviniu greičiu šoviau į orkaitę, nes žūtbūt turėjau paragauti pirma, o ką jei nevalgomas? Su kepimu susisukau per 30 minučių. Rezultatas? Pyragas drėgnas, bet purus (kitą kartą dėčiau į mažesnę forma, kad būtų storesnis), cukraus nei per daug, nei per mažai, jautėsi vanilė. Manau, kad būtų labai skanu su cinamonu ir obuoliais, bet tinka visos uogos ir vaisiai. O svarbiausia, kad tikrai visada pavyks, na nebent virtuvė Jums prakeikta vieta, ir viskas visada sudega :)




P.S. iškepusį pyragą aš dar apliejau šviežiu medumi iš Daivos bitės, nes pas mus yra rimtų smaližių.

Maisto Diletantė

Komentarai

Populiarūs įrašai