Tradicinis tinginys be pieno produktų

        Naminį tinginį aš labai mėgstu, laaaabai, bet pradėjus riboti pieno produktus, supratau, kad šito skanėsto teks atsisakyti. Į mano tradicinio tinginio receptą įeidavo pakelis (200g) gero sviesto, skardinė kondensuoto pieno, ir nemaniau, kad be šių ingredientų apskritai galima pagaminti skanų tinginį. Bet gi čia, į pagalbą atėjo ir įkvėpimo suteikė, Storo pomidoro įrašas su dviem tinginio receptais.  

Mano gamintai tinginio versijai be pieno produktų reikės:
*  600 g Gaidelio sausainių (galite dėti Selga, jie saldesni)
* 1 skardinė tiršto kokosų pieno (naudojau tik tirštąją dalį, vandenį nupyliau)
* 200g juodojo šokolado (naudojau skirtą kepiniams)
* 1 valgomasis šaukštas geros kakavos (galima ir nedėti)
* kokoso drožlių (galite dėti, tai ką labiausiai mėgstate cukatas, razinas, riešutus, zefyriukus ir t.t.)
* galima dėti cukraus/klevų sirupo ar kito saldiklio (aš nedėjau)


        Dideliame puode išlydome šokoladą, sudedame kokosų pieną, kakavą, maišome iki tolygios masės. Galima paragauti ir pridėti saldiklio jeigu jaučiate, kad trūksta. Į masę suberiame sulaužytus sausainius su pasirinktais priedais, gerai išmaisome, kad sausainiai pasidengtų šokoladine mase. Jeigu matote, kad masė skystoka, pridėkite dar sausainių. Indą, kuriame laikysime tinginį, išklojame maistine plėvele, sukrečiame masę, išlyginame ir dedame į šaldytuvą. Man asmeniškai, kuo tinginys ilgiau pastovėjęs, tuo skanesnis. Kitą rytą jau mėgaujamės labai skaniu, labai šokoladiniu tinginiu, su puodeliu kavos. 





        P.S. tikrai netikėjau, kad tinginys gausis toks pats skanus, kaip ir tradicinis. Jam nieko netrūksta, nei riebumo, nei saldumo, o ir pats skonis turtingesnis. Tikrai rekomenduoju išbandyti!



Maisto Diletantė

#lengvireceptai #tinginys #skanu #vegan

Komentarai

Populiarūs įrašai