Kai ledais gali mėgautis kiek tik nori (ledų be pieno receptas)

        Vasara toli gražu nesibaigia! Ir prasidėjus visoms uogoms, pats metas pasigaminti sveikuoliškų ledų, tokių, kuriais mėgaujantis neteks skaičiuoti kalorijų, ar dairytis į sudėtį. Ledai natūralūs, be pieno, o saldinami tik šiek tiek.



Kokosų pieno ledai su vaisių šerbetu:

* 1 kokosų pieno skardinė
* 1 bananas
* spalvotam šerbetui galite naudoti kokius tik norite vaisius, ar uogas, aš naudojau braškes ir apelsinus.
* 2 vaflio lakštai
* 2 valgomieji agavų sirupo (arba medaus). 

        Kokosų pieną supilame į blenderį (aš naudoju vakuminį blenderį iš Philips), kartu dedame bananą, pasaldiname agavų sirupu. Viską plakame iki vientisos masės. Atskirai sutriname braškes ir apelsinus, turėsime dviejų skirtingų spalvų sluoksnius. Dedame vieną vaflio lakštą į indo, kuriame šaldysime, dugną, užpilame kokosų pieno sluoksnį, ant viršaus įvairiomis kryptimis paskirstome braškių ir apelsinų masę. Uždengiame viršų dar vienu vaflio lakštu ir dedame šaldyti. Ledai labai gaivūs ir tikrai verti sugaištų kelių minučių jiems pasigaminti ;)

   

        Na, o jeigu norite nustebinti svečius, ar pabodusį vaisių kokteilį patiekti šiek tiek kitaip, siūlau išbandyti 'rainbow smoothie'. Recepto nėra, nes jo ir nereikia, Jūs čia menininkas - derinkite kokias tik norite spalvas ir skonius. Šiam kokteiliui aš naudojau (sluoksniai nuo apačios): vyšnias, kivius, bananus, apelsinus, braškes. Skanaus!


Komentarai

Populiarūs įrašai