American Pizza – jei pilnas skrandis jums malonumas, tada tiks ir patiks


Vieta: Kuršių g. 7, Šilainiai, Kaunas.
Informacija: www.americanpizza.lt arba Facebook puslapyje.
Užsakymai į namus: Taip.
Alkoholiniai gėrimai – Ne.

American pizza duris atverė prieš kelias dienas miegamąjame rajone – Šilainiuose, sprendimas geras: čia judri gatvė ir daug gyventojų. Tiesa picų į namus Šilainiuose pasirinkimas visgi yra – ir Bzz pica, Pica-Pica, picerija Iki parduotuvėje. Bet čia picerija sužaidžia reklaminiu šūkiu: „Nereikia vykti į Ameriką norint paragaut tikros amerikietiškos picos!“
Antradienio popietė – vis dar pietų metas, telefonu paprašau draugo užbėgti į naująją piceriją ir paimti picą pietum. Pasirinkimas iš 27 rūšių ir 3 dydžių picų (niekur neteko matyti 50cm picos), kainos nuo 10 iki 24lt (už brangiausią 50 cm picą). Pigu! Konkurencija visada yra gerai!
Kadangi picerijoje pati nebuvau ir gavau tik gatavą produktą, tai atsliepimai iš draugo – picos laukė 25 min, ne taip trumpai atsižvelgiant į tai, kad žmonių beveik nebuvo ir vis tik pietų metas dar norisi spėti ir pavalgyt. Picų kepėjas sakė sukosi lėtai, netgi labai lėtai. Kadangi aš mėgstu su saliamiu ar kumpiu o draugas su vištiena, taigi paklausė ar galima užsakyti pusę tokios pusę tokios – negalima! Kagi imam su saliamiu ir faršu – Bostono pica (42cm, 16lt, padažas nemokamai).
Gaunu picą dar karštą – picos padas storokas, tačiau turi traškumo ir yra minkštas. Nustebino faršas – visose picerijose jis sausokas, panašus į jautienos, čia jis riebokas, ne trupinukais o nemažais gabalėliais. Vienas gabalėlis, antras – oho, pica labai soti, draugas linksi galva patenkintas – aha, dar ir vakarienei liks. Liko...Visų storapadžių picų bėda ta, kad kraštai lieka nepaliesti sūrio ir priedų ir jei plonapadės picos kraštelis susivalgo skaniai patriauškinant, tai čia kramtai batoną, kuriuo užpildai skrandį greičiau nei norėtum. Galų gale lieka apkramtyti picos gabalėlių kraštai.
Visą popietę virškinau tuos kelis gabalėlius, uch visgi sunkus tas amerikiečių gyvenimas.

Druska – jei mėgstat storapades picas patiks, bet man dalis picos buvo tiesiog batono skonio.
Pipirai – jei norite dalies picos vienokios, dalies kitokios – negausite (pliusas Bzz picai).
Cukrus – manau 50 cm picos pilnai užtektų 4 žmonių kompanijai pavalgyti (aisku jei jie ne plačiaskrandžiai amerikiečiai).

Komentarai

  1. Na, šiaip arena jau senokai kepa puses metro skersmens šeimynines pices. Čia tik šiaip pastebėjimas :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai