Drakoniški pietūs kinų restorane “Drakonas”

Meniu: facebook.com profilyje.
Dienos pietūs ir maistas į namus: Taip.
Alkoholiniai gėrimai – Taip.

Jei manęs būtumėte paklausę kur Kaune skaniausias kinų maistas, nuoširdžiai pasakyčiau, kad niekur…na taip yra keletas vietelių, kur neblogas vienas ar kitas patiekalas, bet kažko tokioooo ohoho nebuvau atradus…iki restorano Drakonas. Restoranas atsidarė prieš maždaug pusę metų ir pirmiausia nustebino savo interjeru. Jau gerokai buvo įgrisę ale kiniško stiliaus interjerai, kur kinišką stilių kurdavo visur tokie patys, praktiškai vienodi šviestuvai ir kelios vėduoklės ant sienos, fui...ir be abejo neapsieiname be nors vienos raudonai dažytos sienos...antras fui... Užėjus į Drakoną akys atsigauna – modernus baltai juodas interjeras nedvelkia kiniška provincija. Tiesa, man vietoj plastmasinių kėdžių norėtųsi kažko minkštesnio, patogesnio, kad norėtųsi ne tik pavalgyti ir išeiti, bet dar ir pasisėdėti, papliurpti su drauge ar draugu.
Dienos pietų iki šiol neteko čia valgyti, bet draugai vis pasidalindavo teigiamais atsiliepimais. Šiek tiek nusivėlinom, bet dienos pietūs čia iki 15 val, taigi atėję 14.45 nepavėlavom. Žmonių nebuvo, todėl maloniai nusišypsojusi padavėja iškart priėmė užsakymą. O rinktis čia tikrai yra iš ko: 16 patiekalų (vištiena, kiauliena, jautiena, žuvis, daržovės). Dienos sriuba šiandien – menkės. Nespėjus mirktelėti – ji jau ant stalo. Kadangi Lietuvoje taip jau įprasta, kad dienos pietų porcijos mažesnės, nei, kad pirktum patiekalą iš pagrindinio meniu, tai nustebau, kad sriubos dubenėlis labai jau nemenkas. Kadangi nelabai mėgstu kisieliaus pobūdžio sriubų, tai suvalgau ne visą, bet mano kolegai sriuba patiko ir tiko.



Antrieji patiekalai atkeliauja nepraėjus nei 15 min, taigi tikrai spėsite papietauti, net jeigu ir labai skubate. Lėkštes garuoja prieš mus, o mes su kolega žiūrim vienas į kitą nesuprasdami kur reiks sutalpinti tokio dydžio porciją, uch nustebinot, mielas Drakone, su savo drakoniškom porcijom :)
Kolegos traškią vištieną buvau ragavus anksčiau: nuostabiai parinkta tešla, tikrai traški, nepersigėrus riebalais, neįmirkusi saldžiarūgščiame padaže. Maniškė aštri vištiena su daržovėmis buvo iš tiesų aštri, bet ne per daug, padažas buvo puikus, taigi kolega vis pakabindavo jo šaukštu iš mano lėkštės, o man nebuvo gaila dalintis, nes tokios porcijos būtų užtekę ir dar vienam žmogui. Garnyrui patiekti ryžiai buvo su kiaušiniu, na o salotos niekuo neišskirtinės, bet šviežios, tiko prie kolegos traškios vištienos, gi mano liko beveik nepaliestos, nes vištiena ir taip buvo su daržovėm.




Jeigu tokie pietūs butų savaitgalio popietę – visai nepykčiau, bet juk mums dar energijos ir darbui, ne tik virškinimui :) Turim 15 min, taigi pasivaikštom po Laisvės alėją, deja, tai nepadeda...drakoniški vis tik tie pietūs :)

Druska – problemos su parkavimu.
Cukrus – drakoniškos dienos pietų porcijos už nedidelę kainą.

Komentarai

  1. O smagu, kad patiko. Reikės ir man išbandyti tą vietą. Nes vis dairausi, o nenueinu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Būtinai rekomenduoju. Kitą kartą planuoju išbandyti jų desertus, yra nemažai skaniai skambančių, pažiūrėsim ar tikrai skanu :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Na apsilankėm mes irgi ten. Ėjom po darbo - apie 19h, tai žmonių nebuvo nė vieno. Užsisakėm didelę porciją vištienos ir ryžių su daržovėmis - dviems tikrai pakako. Kas tik nervino labai - iš virtuvės sklindantys dūmai, aliejaus kvapai. Išėjus rūbai ir plaukai buvo prisigėrę to kvapo taip, lyg būčiau pati prie viryklės stovėjusi. Reiktų jiems geresnio gartraukio :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai