Kibinai – ir nebūtinai tik Trakuose!


Vieta: Vilniaus g. 38, Kaunas
Dienos pietūs: Taip.
Alkoholiniai gėrimai – Taip.

Trakai - kibinai, kibinai – Trakai – šis žodžių junginys jau tapo neatsiejamas. Kaip ir dauguma lietuvių į Trakus važiuodavome pasivaikščioti, paplaukioti Galvėje ir suvalgyti kibinų – būtinai - ir man ten jie atrodė geriausi, skaniausi, nuostabiausi, autentiškiausi, kol…neužsukau į Senamiesčio kibininę, va tada ir supratau, kad šie su trakietiškais gali neblogai pakonkuruoti, mano skonio receptoriai pasakė, kad net ir nurungti J
Ši kavinukė matyt gerai žinoma dirbantiems mieste, o aš užsukau tik parekomendavus draugei ir likau maloniai nustebinta: visų pirma kainos – kibinai su kiauliena, vištiena, sūriu, daržovėmis – 3,50 lt. Jautiena, aviena, kalakutiena, kiauliena ir sūriu šiek tiek brangesni. Yra ir saldžių su varške. 



Antra – skonis – kibinai ką tik pagaminti, atnešami karštutėliai. Tešla minkštutė, traški, kibinas su sūriu buvo pilnas įdaro. Antrasis su vištiena taip pat nuostabiai skanus – mėsa kapota, pagardinta svogūnais, sultinga. 



Dviejų kibinų užtenka sočiai ne tik užkąsti, bet ir pavalgyti. Nustebau – nes iš tiesų šie kibinai man pasirodė skanesni nei Senojoje Trakų kibininėje, ten man kietoka, labai miltinga tešla, įdaras ne kartą pasitaikė kremzlėtas.  

O kur Jums skaniausi kibinai? Galbūt gaminti namie?


Druska – matyt sunkoka kavinukei išsilaikyti tik iš kibinų, taigi čia yra ir picų ir kepsnių ir kitų patiekalų, taigi meniu šiek tiek primaišytas įvairių pasaulio virtuvių patiekalų.
Cukrus – puikumėlis, galėsiu savo svečius iš užsienio ir Kaune nusivesti pavalgyti kibinų.

Komentarai

Populiarūs įrašai