Ilgoji upė – gerai pasislėpęs kiniško maisto, kiniško interjero ir ne kiniškų kainų restoranas


Vieta: Vilniaus g. 13A, Kaunas.
Meniu: Nėra.
Pristatymas į namus: Taip (8 37226071, kaina – 15 Lt).
Alkoholiniai gėrimai – Taip.

Kad jau sugalvojau rašyti blogą, tai ši situacija tarsi įpareigoja aplankyti vis kažką naujo, o ne pietauti ar vakarieniauti pamėgtose vietose. Kauno centre gali rasti nemažai kiniško maisto restoranų (labiau turbūt užeigų) – pasukus galvą ir pagalvojus, kur ne esu buvus ir atmetus variantus kur tikrai neisiu, ateina mintis pasukti į restoraną Ilgoji upė. Kažkur kažką girdėjau ar skaičiau ir pamenu, kad atsiliepimai buvo neblogi.
 Ilgąją upę rasite iš Vilniaus gatvės pasukę į bromą, kur eiti, jums parodys kabantys kiniški žibintai ir atsklidęs kvapas. Toks vaizdas, kad į restoraną eini pro užpakalines duris, nes tenka palipti laiptais į antrą aukštą, surasti duris ir tikėtis kad ten pataikei.
 O, kad pataikei ten kur reikia, neleis apsirikti nuostabiai originalaus kiniško interjero vaizdas. Toks nematytas, išskirtinis, priverčiantis sustoti ir apsidairyti...juokauju. Lietuviai nestokoja idėjų kurdami kinišką dizainą. Paganykit akis ir Jūs, nepakartojama ar ne?

 

Na ne interjero apžiūrinėti atėjom, o kad čia gaminamas maistas aišku iš karto – nuo aliejaus kvapo nepabėgsi niekur ir bėgt nebėra kaip, kai jau atsisėdai. Erzina mane tokie kvapai ir būnu pikta, o ypač tada kai išėjus iš restorano, kvapas išeina su tavimi, rūbuose, plaukuose, o kitą dieną tą kvapą dar ir į darbą atsineši kartu su pvz. žieminiu paltu. Fui.
 Kai uoslė pripranta prie kvapo arba dėmesį tiesiog nukreipį į meniu ir imi rimtai svarstyti ką čia užsisakius susisuka galva - patiekalų čia dauuug, kaip ir daugumoje kiniškų užeigų.Gi maniškis gyvenimo draugas turi keistą potraukį prie bespalvių sriubų ir čia vėl užsisako – vištienos sriubą su bambukų ūgliais. Jei lyginsime su ragauta Sičuan ši sriuba tikrai skani, su daug vištienos ir skonio čia jau nereikia stiprinti padažais.



Netrukus atkeliauja ir didelė porcija Vištienos su xiangu grybais (apie 30 Lt) – patiekalas tik tik iš keptuvės, visas garuoja, porcija tikrai dviems. Ryžiai prie vištienos paprasti, džiaugiusikad nepervirti. Patiekalas niekuo nenustebino, labai panašus į tai ką tiekia Pas Ali arba Sičuan, matyt visi naudoja tuos pačius padažus. Kaip sakoma tikrai skanu, bet nedžiugina (nestebina), pavalgei ir pamiršai.



Atskiras ir garbingas punktas šį kartą skirtas arbatai. Kadangi buvo šaltoka, sugalvojau kad imsiu žaliosios arbatos, maniškis pasisakęs, kad nieko negers...naaa nebent čiut čiut arbatos iš manęs, paklausiau padavėjos ar arbata tiekiama puodeliuose ar arbatiniuose (man įprasta, kad tokio tipo restoranuose patiekiami nedideli arbatinukai, kuriuose maždaug 2 nedideli puodeliai arbatos). Padavėja palinksėjo, kad turi ir arbatinukų, tiesa, kad tai ne arbatinukai, o kokio litro tūrio arbatiniai ir kad kainuoja 15 Lt pamiršo pasakyti. Ir tik kai didysis arbatinis atkeliavo ant stalo supratau, kad nei man tiek reikia, nei aš tiek išgersiu.


 
Druska – gerai,bet būna ir geriau, reikėtų padirbėti savireklamos atžvilgiu, nes jokios informacijos (neskaitant adreso), o tuo labiau meniu, neįmanoma rasti.
Pipirai – įspėjimas, kad arbatos katilas kainuos 15 Lt turėjo nuskambėti iš padavėjos lūpų, nes meniu to paminėta nebuvo. 5 proc. už aptarnavimą iš karto priskaičiuojami prie sąskaitos.
Cukrus – dažnai būna nuolaidos, tą kartą kai mes lankėmės berods buvo 25 proc. karštiems patiekalams.

Komentarai

  1. Reikėjo paragauti keptą karpį (yra pora rūšių) ir dar kažkokia žuvis kepta (dabar nepamenu kokia) su saulėgražomis labai skani. Jūros kopūstų salotos skanios... Seniai ten lankomės ir nei karto nenuvylė.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Žuvį iš vis labai retai kada valgau Lietuvos kavinėse ir restoranuose...bet žuvies su saulėgrąžomis manau susigundyčiau paragauti :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Pralinksmino tavo ironija kalbant apie interjerą :) iš tiesų, man irgi užkliūna tas noras "išlaužti" kažką, o dažniausiai tai apsiribija palangių apdėliojimu pigiomis figūrėlėmis, medinės imitacijos patiesalais ant stalo, o vienoje netgi teko matyti didžiulę medinę skulptūrą virš baro! va tada tai pagalvojau, kad perspaudė :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai