Restoranas Juodas – arba juodoji skylė ir labai skanūs sushi

Vieta: Savanorių pr. 288, Kaunas
Meniu: www.juodasbar.lt ir FB puslapyje.
Pristatymas į namus: Taip.
Alkoholiniai gėrimai – Taip.
Maistas – Japoniški ir kiniški patiekalai.

     Nemėgsti sushi, negamini sushi namie, neturi savo mėgstamiausio sushi baro? KAIMAS! Nes sushi dabar valgo VISI, o kadangi valgo visi, tai ir gamina jį kas netingi.

   Taigi štaigi koks nustebimas buvo kai, visame Kaune žinomas keptos vištos ir „kebabų“ kioskelis, pasiskelbė, kad nuo šiol pas juos ir kiniškas maistas bei sushi. 4 in 1 – viename kioskelyje. Jei kas ragausit, brūkštelėkit man emailą su atsiliepimais, būtinai pasidalinsiu visomis nuomonėmis su kitais.

     O nuo kioskelio prie gatvės, mes grįžtam prie glamūriškos vietos, kuri, taip pat gamina kinišką ir japonišką maistą – taigi Juodas...Atsiprašau iš anksto, bet šitos įstaigos interjerą pavadinau juodąja skyle – mano akiai nejaukus ir nepatrauklus restorano vidus, kurį galėtų atsverti graži terasa, jei jos vaizdas neišeitų į vieną iš judriausių Kauno gatvių ir McDonalds. Žiemą darosi dar niūriau sėdėti tokiame tamsiame interjere su ale juodu veltiniu muštomis sienomis ir veidrodiniu – stikliniu baru, lauke tamsu, viduj tamsu – visiška depresija, vasarą gi vėlgi iš šilumos ir saulės lįsti į tamsą ir tūnoti apsuptiems juodų sienų? Pas mus ir taip 9 mėnesius šaltasis periodas, duokit mums spalvų, o glamūras ir madingi interjero sprendimai jau paskui (dabar man paaiškėjo baro Stanley fenomenas – ryšku, jauku, minkšta, spalvinga ir visada sausakimša žmonių).
     Manot, kad skundus jau baigiau? Dar ne. Kai lankiausi Juodas buvo žiemos pabaiga (jei taip galima pavadinti pabaiga, kai spaudžia -15 laipsnių šaltukas). Mes, dviese, buvom vieninteliai lankytojai, neskaitant poros žmonių, kurie pasiėmė maistą išsinešimui. Juodaplaukės ir juodai apsirengusios padavėjos (maistas tikiuosi nebus tik juodas) turėjo ką veikti, bendravo su savo draugais prisėdusiais prie kito stalelio. Tiesa viena užmetus per petį į mus akį atsistojo ir atnešė meniu (nei vieno žodžio panašaus į „labas vakaras“, „prašau“, „gal padėti išsirinkti“). Ir vėl prisėdo prie savo draugų...paskui iš vis dingo kažkur pašnekėti telefonu. Žodžiu su padavėja mums nepasisekė, nes nuo staliuko mums teko ją kelti varstančiu žvilgsniu ir jautėmės trukdantys bendravimui.
     Ai, pereikim prie linksmesnės dalies – maisto. Meniu platus ir pasirinkti tikrai yra iš ko – daug ir įvairių sushi, taip pat ir desertiniai, nemažai jau sudarytų rinkinių, jei norisi paragauti daugiau rūšių. Sushi kainos panašios kaip ir visur, žodžiu negąsdinančios. Kinų meniu labai nenagrinėjau, nes tai maniškio manija.
    Kadangi žmonių kaip ir nebuvo, savo Fuji maki sushi (12,99 Lt) su tigrine krevete, masago ikrais, avokadu, sūrio kremu, tempura, gavau labai greitai. Maisto pateikimas gražus, viliojantis paragauti, malonu valgyti ne iš popierinės dežutės. Paragavus tikrai neusiviliu ir netgi nustembu (po kelių nesėkmingų sushi ragavimų) – skanu! Šviežia! Ir ryžiai tokie, kokie turi būti. Gabalėlis tikrai nemažas ir man visas į burną netelpa. Jau po šešių gabalėlių jaučiuosi, beveik soti, nors ir nebuvau labai alkana. Sotu! Net atsikvėpiu...yes, dar viena gera vieta užsukti sushi (labai labai tikiuosi, kad tai nebuvo tas kartas, kai netyčia labai pasiseka ir gauni skanų maistą, tikiuosi, kad pas juos taip yra beveik visada).




    Įsigilinus į savo sushi nepastebiu, kad maniškis vis dar laukia savųjų Traškių vištienos gabaliukų saldžiarūgščiame padaže (22 Lt), kadangi iš šio patiekalo stebuklo tikėtis neverta, tai jo ir nebuvo. Vištiena, kuri užpilama padažu niekada nebus tokia traški, kokia galėtų būti jei padažas būtų patiektas atskirai. Paragavau – man pasirodė rieboka, tešla su padažu vėlėsi burnoje ir vėlgi tokių patiekalų nelabai mėgstu – man trūksta daržovių. Ryžiai (2 Lt) buvo birūs, tad ganėtinai sunku buvo juos paimti, gal ir gerai, bent jau nepervirti.



    Na, o gražiai pabaigai, pasigrožėkim ir bent akimis paragaukim sushi, kurie deja Lietuvoje mums neprieinami ir matyt niekada nebus. Lietuvaitės rašomas blogas:
 
Druska – interjeras - pavalgius nesinori užsilikti, išėjus į lauką net lengviau atsikvėpiau.
Cukrus – džiaugiuosi radusi antrą vietą Kaune, kur sushi netobuli, bet tikrai skanūs. Tikrai grįšiu į Juodą paragauti ir kitų rūšių.

Komentarai

  1. Vilniuje vienareiksmiskai - MIYAKO, tik, deja, brangu :(

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na ten sushiai kitokie nei visose kitose kavinėse ir restoranuose. Ir dar skanus alus ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Vilma, ačiū už rekomendaciją. Pagooglinau apie Miyako...idomu, iš kur ir kokias žuvis vežasi. Nenorėčiau vien tik už aplinką ir prestižinę vietą mokėti daugiau, nei už tokius pačius sushi kitur...

    Indre, sveika! :) Ką turi minty sakydama "kitokie nei kitur"?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Žinai, o dėl to aptarnavimo labai dažnai esu pasijautus taip, tarsi padavėjoms trukdyčiau... dažniausiai tas nutinka pietaujant kokioje atokesnėje vietoje. Kartą tai net nepatenkinta ant stalo meniu drėbė, kai paprašau atnešti, nes man juk dienos pietūs tokie ir tokie, kam man dar meniu :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. šitą restoraną, ar kaip jį teisingai pavadinti, atradome gan seniai ir tikrai dažnai ten lankomės :-) aš kadangi mėgstu juodą spalvą (na gerai, dievinu ją :-D ), man interjeras ten tikrai labai patinka, bet juk skonio reikalas :-) sushiai skanūs, ryžius su daržovėmis ten dievinu, niekur kitur tokių neragavau. dėl padavėjų ten tikrai dažnai taip būna, bet berods viena ar dvi tokios tik yra, kurios PASTOVIAI su draugeliais savo sėdi (drąsiai galiu teigti, nes lankomės dažnai ir įvairiu dienos metu). Bet mes jau pripratom :-D

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ta vištiena tiesą sakant truputį išplerus nuotraukoj atrodo ir ne itin traški. :)
    Bet džiugu, kad sušiai patiko. Atrodo labai skaniai iš nuotraukos.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Sandra, Lietuvoje įprasta dažnai pasijausti taip lyg trukdytum - padavėjoms, pardavėjoms ir kitam aptarnaujančiam personalui. Mane tiesiog nervina požiūris, kad aš turiu būti dėkinga jiems, kad užėjau į parduotuvę ir, kad mane teikėsi aptarnauti. Tokie dalykai užsienyje pasitaiko labai retai, ten jautiesi laukiamas ir vertinamas kaip klientas...

    AtsakytiPanaikinti
  8. Serpent, interjeras tikrai skonio reikalas, manau, kad yra žmonių kuriems jis tikrai patinka. Dėl padavėjų - reiškia čia ne atsitiktinis atvejis, o tendencija pas juos :)

    Laurute, ji ne atrodo, ji tokia ir buvo :) sushi rekomenduosiu ir kitiems :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Rudenį lankėmės pakankamai dažnai, teko po ilgesnės pertraukos užsukti nesenai tai pasibaisėjau aptarnavimu. Meniu teko laukti ilgokai, bet išsirinkus padavėja atėjo po 20 minučių kai nuėjau pats jau pakalbėti ir dar atrodė įsižeidusi. Kitą kompaniją atrodo vien aptarnavo, mus tik kai išderindavo laisvą minutę. Sakiau nebegrįšiu daugiau, maistas gal ir nieko, bet personalas tragiškas.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Leadas, o tikrai gaila, kad personalas atstumia restorano klientus, kur žiūri savininkai?

    AtsakytiPanaikinti
  11. Na pvz. su unguriu dūmo skonio ir mangu - bent niekur kitur tokių nebuvau mačiusi.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaip aš tokios įdomybės meniu nepastebėjau?? Teks grįžti ir ragauti :)

      Panaikinti
    2. Man atrodo ten buvo iš kažkokio spec meniu buvo, kai ragavom

      Panaikinti
  12. Naujas vienos padavėjų "featur'as" :-D - neatnešti grąžos ir apsimesti, kad "netyčia" pamiršo. Jau trečią kartą, ta pati padavėja, padavus pinigus apie 15-20min neatneša grąžos, manydama jog tai jai teisėtai priklausantys arbatpinigiai :-D :-D pirmąjį kartą nesulaukėme 10lt (išėjome be ginčų, nes ir taip planavome jai tuos pinigus palikti, bet pasipiktinimą šiokį tokį sukėlė toks įžulumas), antrąjį kartą neatnešė 8lt, tada skubėjome, todėl tik piktai dėbtelėjome jos pusėn ir išėjome. trečiąjį kartą vėlgi tie patys 8lt, kuriuos jau nuėjau ir išsireikalavau vien dėl principo, ir nepalikau nei lito arbatpinigių (ko nesu padariusi jau ilgus metus, nes nepalieku tik tuomet, kai aptarnavimas būna tikrai TRAGIŠKAS). Na bet mergina prisiprašė, daugiau prie jos aptarnaujamų staliukų nebesėsim, o jeigu tektų - arbatpinigių tikrai nesulauks.

    AtsakytiPanaikinti
  13. Serpent, aš tai vadinu naglumu, ir jei pradeda naglavot - t.y. neatneša gražos arba 10Lt gražos gaunu išsmulkintą iki centų (kas ankščiau dažnai pasitaikydavo Bella Italia) irgi iš principo nepalieku arbatos. Žodžiu akis už akį :) :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Reikes butinai nueiti jau vien del tokios padavejos :D Pati ne vienus metus dirbau toki darba ir turiu savu budu pastatyti i vieta tokias grazuoles :D Labai pykstu ant tokiu.

    AtsakytiPanaikinti
  15. Na va, aplankiau Juoda :D Sushi nerealiai skanus, o aptarnavimas buvo nepriekaistingas :) Turbut pasiseke :p

    AtsakytiPanaikinti
  16. Na, tikrai pasisekė, nes mes su bičiule apsilankę čia ir paragavę sushi padėjom DIDELĮ JUODĄ KRYŽIŲ ant šitos vietos. Sushi buvo lyg vakar gaminti, apdžiūvė ne tik ryžiai, bet ir kepta lašiša priminė labiau džiovintą. O padavėja dar ir akis padraskė, neva, visiems skanu, o jums, mat, ne... Kryžius didelis, jis man tikrai neleis ten užsukti dar kartą ;)

    AtsakytiPanaikinti
  17. Sushi man patiko Juodam.. bet kinietiska vistiena (nepamenu tiksliai kuria) gailejausi kad užsisakiau, buvo laaabai neskani :(

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai