Pas Ali – kaip sugrįžimas namo ir Gurmano kortelės išbandymas



Vieta: Šv.Gertrūdos g. 68 , Kaunas
Meniu: www.pasali.lt
Pristatymas į namus: Ne.
Alkoholiniai gėrimai – Taip.
Dienos pietūs – Taip.

     Po nemenko kiekio karšto vyno rašoma apžvalga matyt bus labai teigiama, nors ji ir šiaip būtų tokia.
     Prieš kelis mėnesius į mano elektroninį paštą atskriejo pasiūlymas – nemokamai gauti Gurmano kortelę, cha nemokamų lašinių nebūna pagalvojau tuomet, bet neatsisakiau ir kortelė saugiai nugulė mano piniginėje...ilgam. Gal primiršau, gal nelabai domino restoranai ir kavinės kuriose galioja ši kortelė, gal atbaidė privaloma staliuko rezervacija (ypač kai esi iš tų žmonių, kurių nuomonė dėl vietos pavalgymui pasirinkimo keičiasi dešimt kartų ir galiausiai apsisprendžiama stovint prie kavinės durų). Ir vis tik atėjo ir Gurmano kortelės diena – kol kas Kaune ji galioja tik 6 maitinimo įstaigose (iš kurių man priimtinos pasirodė dvi, ne ypač didelis pasirinkimas...).
     Pas Ali – viena iš seniausių ir man geriausiai žinomų vietų Kaune gaminančių kinų maistą, nuo pat atsidarymo būdavome dažni svečiai ten. Jie buvo ir vieni pirmųjų, kurių meniu nebuvo vištos gabalų krakmole aplietų pomidorų padažu (čia jei pasiseka, būdavo vietelių naudodavusių ir kečupą), o jei ten dar pasitaikydavo šaldytų žirnelių, tai jau būdavo vadinama – kiniška vištiena su daržovėmis. Pas Ali – viliodavo ir didelės porcijos, bet ką aš čia apie praeitį...žiūrim ką turim..šiandien.
     Gurmano kortelė suteikia galimybę užsisakius vieną patiekalą antrą gauti nemokamai. Pas Ali buvo galima rinktis iš viso meniu, padavėja, maloniai pasiteiravus kaip veikia Gurmano kortelė, maloniai paaiškino ir neatrodė nepatenkinta, kad mes ją trukdom. 

 
     Tryse užsisakėm mažą porciją traškios vištienos su saldžiarūgščiu padažu Gua Bao (18,90 Lt) ir mažą porciją vištienos su Xianggu grybais (17,90 Lt, pigesnė porcija yra nemokama). 

 
     Ir ačiū Dievui, kad ėmėm mažas porcijas, nors vienintelis vyriškis buvo už tai kad imti dideles, padavėja dar kartą pasirodė labai maloni patikindama, kad dviejų mažų porcijų užteks pasisotinti visiems trims.

 
     Bravo šiai vietai, kad porcijos išliko nepakitę, maistas taip pat patenka ant stalo tiesiai iš keptuvės – karštutėlis, garuojantis, vištiena traški, nepermirkusi padažu ir neperkepta. Džiugu, kad nebuvo seno aliejaus kvapo ir skonio. Nežinau kas dabar sukasi kavinės virtuvėje, bet maisto skonis nenusivažiavęs į lietuviškas skonio lankas (pakeisim kuo nors pigesniu, biškeli sumažinsim, nedadėsim, padažus praskiesim). Manau, galiu pažadėti, kad Pas Ali ir vėl pataps ta vieta, kur vėl lankysimės dažniau, o Gurmano kortelė vis dažniau bus ištraukiama į dienos šviesą.


     Druska – būtina rezervacija ir įspėjimas, kad naudosimės kortele.
     Cukrus – vietoje 57,4 Lt sumokėjome tik 39,50 Lt neskaitant arbatpinigių. Beje, mano draugai džiaugiasi Pas Ali siūlomais dienos pietumis ir dar kitiems rekomenduoja.


Komentarai

  1. Dabar mastau kurioj cia vietoj sitas restoranas.. Atrodo viskas tikrai gana skaniai ir nemazai.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Medeja, praktiškai priešais Šilo parduotuvę Senamiestyje :)

      Panaikinti
    2. čia ties Daukšos g. kampu? priešais ją juk rėmeliai... nepastebėjau tokio

      Panaikinti
  2. Super, kad yra nenuviliančių vietų papietauti :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kviečiu pažaisti blogerių žaidimą, plačiau čia
    http://tingiojikiaulyte.blogspot.com/2012/12/blogeriu-zaidimas-11.html

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai