Seni vartai – arba tvirta gruziniškos ir lietuviškos virtuvės draugystė


Vieta: Savanorių pr. 290A, Kaunas.
Meniu: www.seni-vartai.lt
Alkoholiniai gėrimai – Taip.
Dienos pietūs – Taip.

Aš labai bijau pietauti su klientais, ne, klientai man baimės nekelia, baimę man kelia kavinės, kuriose tie pietūs vyksta.Ir dar tas vaidinims – o taip, viskas čia man skanu ir patinka! Kaip taisyklė jei klientas iš kokio mažesnio miestelio (kaimelio), galiu būt tikra pietausim Berneliuose (čia taip greit jiems nostalgija pasireiškia ar kas?), Žaliame rate, Bajorkiemyje ar panašiai. Nors mano kolegos vyrukai šių vietų pietų metu irgi neaplenkia. Į Senus vartus dar šimtą metų manęs jokie keliai nebūtų nuvedę, bet nuvedė kolegos. Tikra kaimiška aplinka beveik vidury miesto tarp daugiaaukščių negali nestebinti. Ir kaip pradėjo viskas stebinti, taip ir nebaigė iki pietų galo.
Meniu toks platus ir įvairiapusis jog beveik gali patikėti, kad tradicininėje lietuvių virtuvėje dažnai naudojami produktai – ančiuviai, krevetės avokadai, feta sūris ar tunai. Negaliu nepaminėti jog lietuviai puikiai gamina ir gruziniškus patiekalus, todėl atskiras meniu su 25 gruziniškų pavadinimų patiekalais tai įrodo.  Kolegos susigundo ir išklausinėję padavėją užsisako kvietinių miltų sluoksniuotos tėšlos paplotėlį su sūriu Chačapuri (mažas 18 Lt). Trim žmonėm jo pasirodė per daug – riebus, per sūrus ir niekuo neįpatingas kepinys. Tokį patiekalą panaudojus „Mantingos“ tešlą (greičiausiai ir čia ji buvo naudojama) namie galima suskurpti per 5 minutes. Gruzija čia nekvepėjo.



 Dienos pietų meniu šį kartą praleidom, tiesa ragavom dienos sriubą – daržovių, kurią galiu pagirti, tikrai buvo puiki – tiršta ir soti. O dabar blogoji dalis...Vištienos file su voveraičių įdaru (18 Lt) – kažkodėl pasijutau sėdinti valgykloje kokioje nors Kauno vidurinėje. Nežiūrint į valgyklinį pateikimą, vištienos filė buvo visiškai sausut sausutėlė, o ir pora šaukštelių sviesto – grietinės padažo patiekalo negelbėjo. Geriau dvi lėkstės sriubos, nei toks vienas kepsnys. Ar buvo ten grybų skonio? Jei nelabai pamenu, matyt ir įdaras nelabai sužavėjo. Kolegų kepsniai is kiaulienos buvo patiekti panašiai, tik atrodė skaniau ir padažo buvo daugiau.


 Druska – šiaip dienos pietūs Senuose Vartuose kainuoja 13,50 Lt. Kolegoms vyrams, tai pasirodė visai priimtinas maistas, man - nepatiko.
Cukrus – šis restoranas gyvuoja ilgai ir matyt turi savo klientūrą, kuriai įtinka.

Komentarai

  1. Tai galima klietus "pakulturinti" ir i teisingas vietas nusivesti :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. na siandien mes buvom, tai likom patenkinti.Valgem sonkauliai gruziniskai, chinkali, kopustu sriuba ir astri sriuba gruziniska. Tai sonkauliu gal norejosi kad butu neperkepti (sausok truputi).Bet sriubos ir chinkali super.Plius valgem sonine su slyva, tai svieziai iskepta, ir duona su suriu svieziai padaryta.V.z. mums patiko.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū už komentarą, sriuba ir man ten patiko, tikiu, kad yra ten ir daugiau patiekalų, kurie yra skanūs.

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai