Restoranas Svarstyklės - savaitgalio pietūs

Vieta: T.Masiulio g. 18e, Kaunas.
Internete: www.pazaislisparkhotel.lt
Pasirinkimas - kiniška, lietuviška, europietiška virtuvė.

     
        Kai lietuviškos vasaros orų sušaldyti įsmukom per Svarstyklių restorano duris, tokio veiksmo viduje nesitikėjom - įvairiausio amžiaus ir plauko kompanijos buvo užsėdę kone visus staliukus. Buvo čia ir gerokai įsišventusių vyrukų kompanijų, ir šeimų su vaikais, todėl padavėjai nespėjo nešioti maitinimo kėdučių nuo stalo, prie stalo. Nežinau, kas ir kada kūrė tą košmarišką Svarstyklių interjerą, nežinau, kas leidžia tiesti tas baisias staltieses, ir kas "merkia" dirbtines gėles į atgyvenusias vazeles, bet visa tai susilieja į tokią "harmoniją", kad jos dar ilgai nepamirši. Ką čia pasakoti, geriau vieną kartą pamatyti, o paskui jau jums spręsti ar galėsite praryti kąsnį tokioje aplinkoje ar ne.

       Maniškis aplinkai neišrankus, jam įdomiau kas yra meniu, o ten yra visko, nei kiek nemeluoju. Kepsniai ant žarijų (padavėja iš karto pasakė, kad oi jau tų tai nesirinkit, nes ilgai lauksit), lietuviški patiekalai, kiniški patiekalai - yra visko, tik ne visko įmanoma užsisakyti, nebent neesat alkani ir lauksit kiek reikės. Kadangi puikiai žinom jog sriubą pašildyti ilgai neužims užsisakom dienos sriubos (pupelių, 4,50 Lt). Galiu pasakyti, kad mus apgavo, nes veikiausiai tai vis buvo bulvienė, bet šilta, soti ir neblogo skonio. Nesiskundėm.


        Maniškio įnoris buvo senas, geras, visų lietuvių mėgstamas ir nepakeičiamas užkandis prie alaus - kepta duona su sūriu (5,50 LT). Šilta, tinkama pakepinta ir nepersisunkusi aliejumi, bet česnako buvo tik užuomina.


    
     Karštieji patiekalai buvo atnešti 25 min bėgyje, neblogas greitis, atsižvelgiant į tai, kiek žmonių buvo restorane, nors dauguma valgė patiekalus iš kiniško meniu - padėklai su ryžiais pro mūsų akis plaukė, kas 3 minutes. Gal vis tik kiniški patiekalai ten iš tiesų verti dėmesio?

       Ar verti dėmesio buvo mūsų karštieji patiekalai? Čia jau kaip kam pasirodys, man atrodo kaina atitiko kokybę ir porcijos dydį. Maniškio vištienos suktinukas su saulėje džiovintais pomidorais, alyvuogėmis ir patiekiamas su voveraičių padažu (17,50 Lt) buvo geras pasirinkimas. Valgė apsilaižydamas ir girdamas, netrūko nei daržovių, nei padažo, kuris atrodė nelabai išvaizdžiai, bet buvau patikinta, kad yra skanus. Tiesa, vištiena yra tiekiama su tagliatelle makaronais, kurių vietoje maniškis užsiprašė bulvių fri ir jas gavo be problemų.


       Lašišos filė su traškiomis keptomis daržovėmis (17,90 Lt) nei gyriau, nei peikiau, tiesiog skaniai suvalgiau, porcijos dydis pats tas. Gal ir norėtųsi vasarą gauti keptas ne šaldytas, o šviežias daržoves, bet, ai ką jau čia, pasvajosim ir praeis.


Druska - gerą vasaros dieną mielai sėdėčiau lauke, bet tik ne viduje, kur beje labai smarkiai sklinda kiniškų patiekalų virtuvės kvapai.
Cukrus - greiti, malonūs, linksmai nusiteikę padavėjai, kurių neerzino po kojomis besimaišantys pypliai. Patiekalų sau ras, bet kokio dydžio piniginę turintys klientai.




Komentarai

  1. Prieš dvi savaites, kol geresnioji pusė mariose mokėsi makaluoti burėm, o aš prisiskabiau pakankamai čiobrelių pušyne, užėjau į Svarstykles. Valgiau sriubą ir lašišą (kuri, beje, atrodė visiškai kitaip, nei nuotraukoj - su porais ir daug padažo); buvo ne itin įspūdinga, bet gardu. Būsiu netoliese - mielai sugrįšiu.

    Bet ne apie tai. Kur šiame puslapyje Skundų ir skandalų knyga? Taip vat nusprendėte neberašyti, ir viskas?

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai