McDonalds ar Hesburger, kečupas ar majonezas?

Vieta: McDonalds, Hesburger, Kaunas
Meniu, darbo laikas: www.mcd.lt; www.hesburger.lt
Dienos pietūs - Nėra.

       
       Neturiu jokio išankstinio nusistatymo nei prieš vieno, iš šių greito maisto "restoranų", maistą. Lankausi ten gal porą kartų per pusę metų, ir tai tik tada kai jau žinau, kad nebežinau ko noriu, tai toks maistas dažniausiai priimtinas. Turiu pripažinti, kad mano kelyje vis tik dažniau pasitaiko McDonalds, gal, kad man ten jaukiau, visada yra žmonių, vyksta judėjimas, ir galimybės gauti užsistovėjusį mėsainį beveik nėra. O šį kartą, tiesiog smalsumo dėlei užsukom į abu restoranus ir pasiėmėm daugiau mažiau tokius pačius patiekalus - išbandymui...ir išdarinėjimui (kad ir kaip neapetitnai tai atrodo nuotraukose).

        Hesburger Baršausko gatvėje mus pasitiko tuštutėlis restoranas ir viena darbuotoja. Tiksliau ji mūsų stengėsi nepastebėti, nes kaip tik kepė mėsainį, kaip vėliau supratom prie "drive in" laukiančiam klientui. Pastatas didžiulis, dviejų aukštų, žmonių nėra, aptarnaujantis personalas - jau minėta mergaičiukė ir viskas, nejauku...Stovim laukiam, kol mergaičiukė iškeps, susuks, apsitvarkys, įmuš į kasą, ir atliks dar šimtą darbų prieš pereidama prie kito kliento. O ką daryt? Savininkai matyt galvoja, kad žmonių srauto nėra, personalo irgi nereikia. Imam po vištienos burgerį (berods 3,80 Lt) ir bulvyčių (4,50 Lt). Susimokam ir smunkam lauk, valgysim namie.


       Suma sumarum pasirodė, kad valgomas yra tik vištienos burgeris, nes bulvytės buvo išsimaudę druskos jūroje, ir tiesiogine ta žodžio prasme, pasipuošusios druskos kristalais. Nei nuplausi, nei nukratysi, ačiū, keliauja į šiukšlių dėžę. Burgerio (o gal sumuštinio? ai, supaisysi ten juos..) bandelė šiek tiek apsilamdžius, nelabai gražios formos, kaip ir vištienos paplotėlis, sulipdytas kokios tai atgrubnagės kotletukų gaminimo mašinos, nors negaliu sakyt, kad neskanus. Majonezo nei per daug, nei per mažai, sumuštinis nestrigo gerklėj. Įvertinimas - valgyti galima, bet nebūtina, nebent jau visai nėra pasirinkimo. Keptos bulvytės atskiro komentaro net nevertos, viską pasako nuotrauka. 


        McDonalds maistas mus ištiko kitą dieną. Oi, čia zujančių darbuotojų, kaip bitelių, pilna aplink, visi pasiskirstę savo darbus ir žino ką daro, nesiblaško, o tai jau nuteikia maloniai. Maišeliuose skirtuose išsinešimui vėlgi atsiduria buvytės fri (didelė porcija 4,50 Lt) ir chickenburgeris (4,90 Lt). Išvyniojus paketėlį namie, pasitinka malonesnis vaizdas - bandelė "nesusilamdžius', nors vištienos paplotėlis irgi neaiškios formas, vietoj majonezo čia - aštrus pomidorų padažas. Tokių ditirambų, kaip McDonals gieda savo sumuštiniams internetinėje svetainėje nesugebėčiau sugalvoti, net labai stipriai stengdamasi ("Šviežias tarsi priemiesčio saulėtekis, sodrus kaip vakaro šviesos virš stogų, trapus tarsi žingsniai neoninių šviesų nušviestomis gatvėmis ir sultingas, kaip miestas po saulėlydžio" ... - taip taip čia vieno iš burgerių aprašymas). Bulvytės geros kaip visada, nors vis tiek skaniausios kai valgomos vietoje, o ne šiek tiek pravėsusios. Vištienos sumuštinis man patiko, gal dėl to aštraus padažo, jis man čia ypač tinka. Bjauraus seno aliejaus skonio nepajutau, o tai jau pliusas.



        Išvada tokia, kad jei galit nevalgyti tokio maisto, tai spaudžiu Jums dešinę ir žaviuosi Jūsų valia, o man dar augti ir bręsti, iki kol sugebėsiu save apgauti, kad žalios morkos lazdelės gali atstoti bulves fri, ir kad aš visai nenoriu to riebaluose kepto maisto. Bet aš kartais jo noriu, tiesiog noriu ir viskas...

Komentarai

  1. :) Jei toks maistas ne kiekvieną dieną - nematau problemos :) Tą vakarą, kai aš einu į kirpyklą, mano šeimyna valgo fastfood'ą :) Beja, vištienos tortiljos hesburgeryje man skanios, net labai :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O tai tau, nepagalvojau, kad tos tortilijos gali būti skanios, gal reiks vėl nusidėt ir išbandyt :)

      Panaikinti
    2. :) kaip ten sako - na vkus i cvet - druzei net :) Bet mums jos skanios :) jei užsimanau šlamštmaisčio, tai būtent jų :)

      Panaikinti
  2. Kad taip Homeburgeris į Kauną atkeliautų, nereiktų mučytis :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kas megsta burgerius, rekomenduociau isbandyt Domino Bistro :)
    https://www.facebook.com/DominoBistro?fref=ts

    AtsakytiPanaikinti
  4. Jau seniai vistainis ne su astriu padazu o su majonezu. Viskas su majonezu, ir nera pasirinkimo, nes kazkodel astru padaza "uzdraude", kodel- nesako, tipo taip reik

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai