Meksikietiško maisto restoranas Agave - simpatijos nepajutau, arba lietuviškas skūpumas, ne geriausia išeitis

Vieta: Rotušės aikštė 3, Kaunas.
Internete: www.agave.lt
Pasirinkimas - meksikietiška virtuvė.

   
       Plojau rankelėm ir trypiau kojelėm (na, čia jau šiek tiek perdedu), kai sekmadienio pavakarę susiruošėm į visai naujai atsidariusį Agave meksikietiško maisto restoraną. Kompaniją man palaikė draugė - viso pasaulio kritikė visais klausimais. Leidžiamės į rūsį, nes restoranas įsikūręs buvusio Gildijos restorano patalpose, nors tai rūsys, bet gana erdvu, interjeras jaukus, spalvingas, bet nerėžiantis akies. Visi baldai dar nauji, nenugyventi, ir, kol kas be istorijos. Restoranas pustuštis - nurašom tai sekmadienio popietės laikui, nes visi matyt sėdi namie, kepa kugelį ir žiūri filmus.


        Mus aptarnaujanti padavėja netryško meksikietišku džiaugsmingumu ir šiluma, atsainiai padavė meniu ir tiek žinių. Daug laiko rinkdamiesi patiekalus neužtruksit, nes meniu nėra labai platus. Kainos didokos - sriubos 16-25 Lt, desertai irgi apie 16 Lt, karšti patiekalai - 30-50 Lt. Tebūnie, jei kaina atitinka kokybę, mes ne prieš mokėti daugiau.


       Kadangi vakarą iš anksto buvom suplanavę pratęsti dar kitoje vietoje, tai nutarėm imti tik užkandžius ir juos draugiškai dalintis. Ar ten buvo ką dalintis, čia jau tolimesnio pasakojimo eigoje... Taigi mus suviliojo Tacos (24,17 Lt, nors saskaitoje kažkodėl įmušė 25 Lt). Meniu sako, kad tacos bus su majų stiliumi per naktį marinuota kiauliena ir pasirinktu padažu. Spėkit, ar kas paklausė kokio padažo mes norėtume? Manau atsakymas nebūtinas...Iš karto sakau, kad tai ir buvo labiausiai vykęs patiekalas iš ragautų. Rieboka kiauliena valgant varvėjo per pirštus, nes įrankių nebuvo, tik šlapios servetėlės nusivalyti rankoms. Ar ta kiauliena buvo kuo nors ypatinga? Tikrai ne...bent jau mano skonio receptoriai nešokinėjo iš laimės, kad ir kaip norėjau pajusti Meksiką tame nedideliame kukurūzų tortilijos laivelyje.


       Quesadilla su chorizo dešra (18 Lt) - taiiiippp, apžiūrim iš arčiau: 2 Santa Maria tortilijos blyneliai, kelios riekelės pjaustytos dešros, ir sūrio pabarstukai. Ir visa šitas 'meksikietiškas' kąsnelis 18 Lt? Gal ačiū, daugiau nekartosim ir kitiem nepatarsim.


       Sodresnio skonio tikėjomės, bent jau Nachos trijų sūrių užkandyje (20 Lt), meniu sako, kad bus pagardinta ir pomidorais, ir alyvuogėmis ir jelapeno pipirais. Jelapeno pipirai matyt buvo pasibaigę, nes jų nebuvo nei kvapo, alyvuogės, matyt irgi ėjo į galą, nes viena vargšė padalinta per pusė ten ir tegulėjo. Ir kodėl visi trys užkandžiai mums pasirodė tokie nūdnai lietuviški ir skriagiški (nuo žodžio skriaga - šykštuolis)?



       Sekmadienį užbaigėme Republic pube Senamiestyje ir spėkit, ką mes ten radom meniu - ogi visą eilę meksikietiškų patiekalų - ir nachos, ir quesadilla ir dar kaip ko, kainos mažesnės, o skonio neišbandėm, bet išbandysim ir raportuosim.

Druska - kaina neatitinka to, kas patiekiama lėkštėje. Autentiškumas? Visa tai, ką mes ragavom, man pasirodė daugiau lietuviškai paprasta, nei meksikietiškai autentiška. Ar Kaunui reikėjo meksikietiško maisto restorano - taip, ar tokio, koks yra Agave - laikas parodys.
Cukrus - maloni ir gerai nuteikianti aplinka, leidžianti atsiplėšti nuo miesto triukšmo ir pailsėti.

Komentarai

  1. Ačiū tau už apžvalgą, kaip tik svarsčiau ar verta išbandyti - suprantu, kad kol kas tikrai neverta. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Beata,galvoju, gal dar suteikti antrą šansą ir išbandyti šefo dienos patiekalus, norisi tikėt, kad situacija būtų geresnė :)

      Panaikinti
  2. Manau Talutti tex mex LA pasiūlytų geresnę vakarienę :) bent jų dienos salotos su lašiša tikrai puikios :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai