Apie spurgas - skonis ar išvaizda? Lietuviškos ar amerikietiškosios?

Vieta: Spurginė - Laisvės al. 84, Kaunas, M Donuts - Kęstučio g. 58, Kaunas, Alkava - įvairios prekybos vietos.
Internete: www.facebook.com/donutsvilnius ; www.alkava.lt ;
Pasirinkimas - spurgos ir pyragėliai.


       Oi, ilgokai reikėjo laukti, kol amerikietiškųjų spurgų mada pasiekė Lietuvą. Taip, Maxima, ir daugelis kitų prekybos centrų, prekiauja kažkuo panašiu į tai, bet užšaldytas, atitirpintas, ir neaišku kiek lentynoje prastovėjusias spurgas, vadinti  - šviežiomis, kažkaip per skambu. Kakavinis glaistas yra kietas, ir sunkiai tirpsta burnoje, spurga kainuoja apie 45 euro centus, ir yra neverta, kad ją gamintų toliau.

Spurgos iš Maximos (Mantingos gamybos)

       M Donuts spurgų krautuvėlė duris Kaune atvėrė visai neseniai, ir matyt kauniečių buvo labai laukta, nes girdėjau pirmom dienom nelabai ką buvo ir bepirkti, jei nesuskubdavai iš ryto. Spurgos kainuoja po 1 eurą ir pigiau, jei perki daugiau. Tuo metu, kai lankiausi pasirinkimas buvo iš ties didelis, bet išsirinkau tik dvi spurgas - bananiniu ir riešutiniu glaistu. Ar galiu pasakyti, kad apsalau iš malonumo? Tiesą sakant ne, taip, jos šviežios, minkštos, baisiai saldžiu glaistu, bet tik tiek. Nežinau, kodėl, bet man jautėsi karstelėjęs skonis, matyt nuo riebalų, kuriuose verdamos spurgos.

M Donuts spurgos

       Alkavos prekybos salelėse išdėliotos spalvingos spurgos, tikrai patraukia dėmesį ir kainuoja po 80 euro centų. Labai jau man jos pasirodė panašios į Donut Lab kepamas, tai net paklausiau pardavėjos ar jos Alkavos kepimo? Patvirtino, kad taip. Turbūt visos tos amerikietiškosios spurgos kepamos iš to pačio mišinio, nes vėlgi skonis toks pat, tik skirtingi glaistai (žaliasis - pistacijų skonio). Ar lepinčiaus tokiu desertu dažniau? Manau, kad ne - išvaizda patrauklesnė, nei skonis.

Alkavos spurgos

              Jei seneliai ar tėvai vaikystėje jūsų nesivedė valgyti tų tikrųjų spurgų, čeburekų ar keptų viščiukų, tai jus daug praradot, bet imkit, ir nusiveskit savo vaikus, arba tiesiog nueikit patys į daugiau nei 30 metų veikiančią Spurginę Kaune. Kodėl? Nes taip reikia. Teko skaityti, kad Spurginė įkurta 1970 metais, o nuo 1980 metų kai buvo padarytas remontas ji praktiškai nepakito. Ši vieta nesivaiko madų, nes jai ir nereikia. Šiltos spurgos su džemu (po 40 euro centų), varškės spurgos apgaubtos cukraus pudros rūku, įvairūs pyragėliai. Spurgos tokios šviežios ir karštos, kad kai tau pakiša lėkštutę prieš nosį, dar tenka palaukt, kol gali atsikąsti, ir neapsideginti liežuvio džemu. Aš labai tikiuosi, kad čia vesiuosi savo vaikus, o gal ir anūkus, ir kad jiems tai įstrigs, kaip vienas iš saldžiausių vaikystės prisiminimų.


       Taip, čia ne glaistuotos amerikoniškos spurgos, todėl fotogeniškumo nereikia tikėtis, ir šiaip, jos gi skirtos ne grožėtis visomis vaivorykštės spalvomis, o valgyti. Tai, skanaus!

Komentarai

  1. OooO, Spurginės spurgos iz da best!!! Aš vienu metu buvau įpratinusi kolektyvą, kas dieną jomis mėgautis, paskui buvo sunku atpratint :D

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai