HOP DOC - sakot, kad Kaune nėra kur valgyti? Aš sakau, kad yra!

Vieta: Daukšos g. 23, Kaunas.
Internete: www.hopdoc.lt
Pasirinkimas - alus ir tai, kas tinka prie alaus.


       Nežinau kaip, bet ėmiau ir pamiršau, kad lankėmės Hop Doc (save jie pozicionuoja kaip gastropubą). Nuotraukas iš mūsų vizito radau savo telefone, kai laukdama eilėje iš neturėjimo ką veikti, apsiimiau įveikti savo galeriją telefone, ir iš kelių šimtų nuotraukų palikti na, kokį šimtą, tokių kur atseit negaliu trint. Hop Doc mūsų kelyje pasitaikė dar berods ankstyvą pavasarį, buvo sekmadienio rytas ir alaus mes neieškojom. Ieškojom pusryčių. Ir buvom, berods, vieninteliai klientai, net suabejojom ar jie tikrai dirba. Meniu tuo metu buvo toks, trumpas ir aiškus. Dabar mačiau jau pasipildęs, padidėjęs ir pabrangęs, be abejo.


       Nežinau, kaip jums, bet man tas degtukų dėžutės interjeras ne prie širdies, nors tu ką. Gerai, kad yra daug vietų prie lango, ten ir įsitaisom, prieš tai išsakę ko pageidausim prie baro, nes čia užsakymai priimami tokia tvarka.



       Vištienos kepenėlių paštetas su karamelizuotais svogūnais (4.80 €) - kukli porcija, ir dalintis čia jau nėra ką. Ar skanu? Na, mano mama gamina skanesnį, nes matyt daugiau meilės įdeda. Geriausias dalykas čia buvo svogūnai, kuriais turbūt pagardinus, net ir paprastą paštetą gauni jau gastropubo vertą patiekalą.



       Sunkioji artilerija čia vis tik yra burgeriai, girti ir pergirti, kaip geriausi Kaune. Atėjo gi laikai, kai nerasi kavinės/baro/restorano, kuris nesiūlytų burgerių. Duosiu patarimą, jei pamatysit, kad restoranas burgeriams gaminti naudoja Mantingos bandeles, nieko gero nesitikėkit. Diletantai burgerių srityje. Hop Doc, kiek žinau, bandeles perka iš kepyklėlės. Žiūrim toliau...aptarnaujantis personalas paklausė, kaip kepto norėtume jautienos paplotėlio. Jau gerai. Pridedam čederio sūrio, tų pačių karamelizuotų svogūnų ir gaunam, tai ką gaunam už 5.40 €. Būsiu nuobodi ir pakartosiu tų pačių komentatorių žodžius - skanesnių burgerių Kaune ne esu valgius. Trumais ir parmezanu pagardintos bulvytės vertos atskiro - alio, valio! (1.80 €). Pamirškit McDonalds, bulvyčių valgyti eikite čia.


       Kad jau dalinu rekomendacijas, tai negaliu pamiršti paminėti šio limonado - ale ginger beer. Mėgstat kandantį imbiero skonį, saikingą saldumą ir burbuliukus, tai kartais pamirškit įpratimą užsisakinėti kokakolas ir išbandykit šį gėrimą.


Cukrus  -gaila, kad bare siūlančiame tiek alaus rūšių mes nei vienos neišbandėm, bet jūs gi galit. Sudalyvaukit čia vykstančiose alaus degustacijose, ir įsirašykit Hop Doc į must visit sąrašą, jei ieškot gerų burgerių.
Druska - o tai kepta duona kur? :)))))))))

Komentarai

  1. Aš esu prisiekus burgerių gerbėja ir tikrai išragavau nemažai rūšių, tačiau Kaune buvau gal tik dviejose vietose.. Na bet HOP DOC atrodo tikrai neblogai. Tik kas labiausiai man visur atkreipia dėmesį, kad dabar dėl burgerių mados jie visi tapo baisiai brangūs! Gerai, kai gauni tikrai nemažą porciją + bulvytes, tačiau tikrai ne visur tie burgeriai yra verti 5-7 eurų. Va būtent todėl šiais metais nusprendžiau užsiimti eksperimentais pati - vasaros savaitgaliai tam pats tas. O aš dar mėgstu pasigaudyti nuolaidų daržovėms ir sūriui, pvz. https://www.iki.lt/akcijos/iki-leidiniai/iki-savaitele (tik mėsą perku iš turgaus dažniausiai arba iš pažįstamo ūkininko), tai gaunasi tikrai pigiau. Na ir, manyčiau, skaniau :) Tik dėl bulvyčiau dar neatradau skaniausio recepto/kepimo būdo - na bet tai bus gurmaniškų paieškų vasara :))))

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai