2 ingredientų beigeliai/bandelės - būtina išbandyti!

        Šį nuostabų ir nepaprastai lengvą receptą labiausiai išgarsino puiki blogerė Valgau be sąžinės graužimo Net jei niekada nekepate, neturite laiko, nepatinka ilgai žaisti su tešla, šitas receptas pats tas, nereikia nieko kildinti ar turėti 10 ingredientų, nes čia jie du pagrindiniai:

*Stiklinė riebaus graikiško jogurto
*Stiklinė miltų (jei miltai ne self raising, tai reikia šiek tiek kepimo miltelių)
*jei beigeliai bus sūrūs, tada dėkite druskos, jei saldesni galima dėti šiek tiek cukraus.
*galima patepti kiaušinio plakiniu ir barstyti kokiomis tik norite sėklomis (aguonos, sezamai, saulėgražos, kanapių branduoliai, kietasis sūris ir t.t.)


      Miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska ir sudedame jogurtą, užmaišome tešla, ji neturi labai lipti prie rankų. Tešlą padaliname į 4 arba 6 dalis (tada bus mažesni beigeliai), kiekvieną gabaliuką ištempiame į virvelę ir suformuojame riestainius su skyle viduryje. Dedame ant aliejumi pateptos skardos, patepame kiaušinio plakiniu, barstome sėklomis, sūriu ar kuo tik pageidaujame. Kepa 180 laipsnių orkaitėje kol gražiai paruduoja. Geriausiai pjaunasi kai atvėsta, bet pas mus dažniausiai išgaruoja dar karšti, nes atsispirti neįmanoma :)


      Ant beigelių dažnai tepame kiaušinių užtepėlę: kiaušiniai, krapai, majonezas, šiek tiek citrinos sulčių. Patys geriausi pusryčiai! Skanaus :)



Komentarai

Populiarūs įrašai