IPU – arba išalkę Kauno naktinėtojai ir klubinėtojai jau gali rinktis ne tik McDonalds


Vieta: Nemuno 45, Kaunas.
Tinklalapis: facebook.com puslapis
Asortimentas: sushi, sumuštiniai, wok patiekalai.
Dienos pietūs – Taip.
  
Ar Kaunui reikėjo naujos vietos pavalgyti dirbančios per naktį? TAIP! Kiek gi galima alkį malšinti – mėsainiais, kebabais, submarinais? IPU arba Išsirink, Prisidėk, Užbaik – lokalizavosi labai geroje vietoje – tarp Senamiesčio Laisvės alėjos, šalia dviejų naktinių klubų ir šiaip naktinė migracija čia vyksta – iš klubų, į klubus.
Apsidairyti čia užeiname vakare, taigi negaliu pasakyti ar intensyvus vyksmas čia naktį...Matosi, kad vieta nauja, laikytasi minimalizmo, bet man pasirodė, kad interjeras neišbaigtas arba dar nepabaigtas.
Meniu šiek tiek netradicinis – sushi, sumuštiniai ir wok. Na galima įsivaizduoti, kad nakties metu panelė dailiai sau valgo sushi, o vaikinas tuo metu kerta sumuštinį, įsivaizduoti galima, bet...Dienos metu, vėlgi Lietuvoje nėra populiaru valgyti sumuštinius, kai už tą pačia kainą ar net mažesnę gali gauti dienos pietus su sriuba ir kotletuku. Wok idėja man patinka labiausiai – šilta, skanu ir galima prisidėti ingridientų kurie tau patinka labiausiai. Taigi iš pirmos meniu dalies išsirenki – makaronus, ryžius arba itališką duonelę (visi 4,99 Lt), tada prisidedi priedų (išsirenki iš 27 pasiūlytų) ir užbaigi su padažu (saldiarūgštis, aštrus, majonezas???, austrių ir t.t.). Ir vuoalia! Sėdi ir lauki. Ir štai prieš tave garuoja ryžių makaronai su vištiena, kukurūzų burbuolėmis, bambukų ūgliais, paprika (visa tai 15 Lt). Nežinau iš kur ten morkos, bet jos matyt patiekiamos su makaronais.



Patiekalas skanus, šviežias, kvapnus, padažui man šiek tiek trūko skonio, bet tiems kas mėgsta natūralesnį ir nemėgsta aštriai pats tas. Būtinai apsilankysim dar paragauti sushi.

Druska – jei būčiau ėmus sumuštinį su tais pačiais priedais jis irgi būtų kainavęs 15Lt, brangoka...
Cukrus – ...bet jei lyginti kainas su naktiniu maitintoju McDonalds, tai IPU šviežiau, sveikiau, o wok dar ir šiltas maistas. Tikiuosi ši vieta gyvuos ilgai ir kauniečiai ją pamėgs.

Komentarai

  1. Teko bandyti pas juos per pietus sushi, Ėmiau sake tempura (mėgstamiausias mano). Viskas lyg ir ok - padažas teisingas, forma gera. Bet ryžiai - nea, ne tokio skonio. Kažko jiems trūko. O ir žmonių nebuvo - darbuotojai rūkė prie įėjimo ir net suabejojau ar jau dirba... na jei wok geras gal dar sugrįšiu pabandyti ir jo. Hmm o kažin kaip ten sumušiniai? Nes bent jau Sandwich bar už 7lt sotus išeina.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Indre, sushi atžilgiu aš vistiek ištikima Sushi Express, man ten ryžiai skaniausi.

    Neteko ragaut Sandwich bar sumuštinių, bet girdėjau, kad neblogi.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Puikūs :) man ten patys skaniausi Kaune. Ypač ta traški duonytė. O ir įdaro negaili.
    Dėl sushi - sutinku. Sake tempura patys pačiausi :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Dabar prisiminiau, Indre, kad buvai rašius neblogą atsiliepimą apie Sandwich Bar. Na reikia būtinai kada užsukti.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai