Senieji rūsiai – pageidaujantiems šventinės aplinkos ir išskirtinai mandagaus aptarnavimo
Vieta: Vilniaus g. 34, Kaunas.
Meniu: www.seniejirusiai.lt
Dienos pietūs – Taip.
Net nežinau, kodėl taurės vyno prieš
spektaklį su drauge užklydom būtent į Senuosius rūsius. Galbūt, tikėjomės
ramesnės aplinkos nei kitose Kauno senamiesčio vyninėse, norėjosi paplepėti iš
širdies, prieš tai, kai teks tylėti tris
valandas.
Senieji rūsiai save pristato kaip „Europinio
lygio restoraną įrengtą XVII a. rūsiuose siūlantį europietiškos virtuvės
patiekalus gurmanams, gausią vyno kolekciją iš viso pasaulio, aukštos klasės
aptarnavimą, bei elegantišką ir rafinuotą aplinką“. Skamba prašmatniai, bet
tiesą sakant nustebau pamačius jaunus žmones sėdinčius prie staliukų, aplink
lakstančius ir dūkstančius vaikus ir šiek tiek laisvesnę atmosferą nei
įsivaizdavau. Man pasirodė, kad čia tik padavėjai išlaiko „aukštą klasę,
rafinuotumą ir eleganciją“, todėl buvo šiek tiek keista kai su mumis (manau,
kad dar vis pakankamai jaunomis) merginomis, vis dar pakankamai jauni padavėjai
elgėsi lyg su pagyvenusiomis Seimo narėmis – jokios nuoširdesnės šypsenos, tik
oficialus pasisveikinimas ir perdėtas mandagumas, kuris leido tik dar labiau
įsitempti. Kaip jau esu minėjus negaliu pakęsti to „kai esi padėtas lyg ant lėkštutės“ jausmo, o čia aš jaučiausi stebima daugiau nei reikia.
Su drauge užsisakėm po taurę vyno ir „Sūrių rinkinį su vaisiais patiekiamą
su restorane gaminamu vaisių džemu“ (22,5 Lt). Vaisių giminei atstovavo pusė
kriaušės ir 6 vynuogės. Negaliu sakyti, kad rinkinys geras ar blogas, tiesiog
sūrių rinkinys, kurį ne taip retai pasiruošiam ir namuose. Džemas buvo puikus,
su egzotinių vaisių natele.
Mano valgytos „Klasikinės Cezario salotos su kepta vištienos krūtinėle“
(15,5 Lt) buvo sausokos, trūko padažo, tiesiog žalių lapų rupšnojimas ne ypač
žavi, todėl ir patiektos bandelės stovėjo nepaliestos (na, nebent būtų norinčių
visai užsispranginti). Mano akimis parmezano sūrio buvo taip pat pagailėta,
nors vištiena buvo neperkepta ir skani, bet salotoms trūko sodrumo.
Druska – šalia mūsų sėdėjusiai turistų porai paklausus ką padavėjas
rekomenduotų iš meniu, į šį klausimą, gaila, jis negalėjo atsakyti,
pasiūlydamas dar pavartyti meniu ir išsirinkti.
Cukrus
- patiko desertų pasirinkimas – visi pavadinimai skambėjo skaniai, bet kurį iš
jų būčiau užsisakius nedvejodama (tiramisu, apelsinų likeryje karamelizuoti
blyneliai, citrininis ,,Creme brulee ir t.t.)
Cinamonas - kainos įkandamos ir studentui jei
valgysi cukinijos blynelius arba blynelius su rikota ir špinatais, kiti
karštieji nuo 25 iki 65 Lt.
Labai naudingas įrašas :) nes kaip tik svarstėme ar ten apsilinkayti...
AtsakytiPanaikintiO šiaip mūsų artimiausiusoe planuose apsilankymas Diverso (papirko mus jo šefas, su kuriuo tiesiogiai ir super šiltai bendravom per "IKI" maisto gaminimo pamokėles, patiekalai ten tikrai super skanūs, aptarnavimas nuoširdus ir aukščiausios kalsės arba mums tiesiog tą dieną pasisekė :D ), ne per seniausiai lankėmės Le Rouge, tikiuosi įrašas apie jį atsiras jūsų tinklaraštyje, nes tikrai visai verta dėmesio vieta :) o taip pat labai sudomino panoraminis restoranas Magnus Hotel... jeigu en dėl maisto, bent dėl vaizdo reikėtų ten apsilankyti :)
Diverso berods vadovauja Tomas Rimvydis man jis irgi šaunus šefas atrodo, tos labiau ant žemės ir nesistengiantis išpūsti burbulo iš nieko :)dedu į "būtina aplankyti" sąrašą.
PanaikintiDėl Le Rouge, buvau praėjusį 5dienį, ragavau tik desertus ir galiu pasakyti - nepatiko. Apžvalgos greičiausiai nebus, nes patiekalų foto neturiu. Galbūt teks grįžti ir paragauti kažko daugiau...
Kaip Magnus Hotel laikosi dabar nežinau, bet aš ten grįžčiau daugų daugiausiai tik taurės vyno...ir tai tik dėl vaizdo :)
Visiškai teisingai žinot, Tomas Rimydis vadovauja Diverso :) Tikrai žinokit, iš širdies sakau - nuostabus žmogus ir šefas.
PanaikintiLe Rouge mums patiko aptarnavimas ir aplinka, bet patiekalai kažkaip nelabai sužavėjo, nors buvom 4-iese ir visi valgėm skirtingus patiekalus + vieną "bendrav" paragivmui ėmėm...
Dėl Magnus irgi turėsiu omenyje, kad didelių pinigų ten palikti neverta :D
Dar dėl Diverso- palikau ten berods apie 400lt, bet visi žmonės išėjo daugiau nei laimingi, nei iš vieno negirdėjau nei vieno nusiskundimo dėl maisto, visiems buvo patiekta vienu metu (nors buvom 10 žmonių), viskas buvo super estetiška ir skanu, tikrai nesigailėjau nei vieno išleisto lito. Padavėja perdavė linkėjimus nuo šefo, nes sakė mūsų kompanija vienintelė tą dieną buvo tokia, kuri užsisakė absoliučiai visus skirtingus patiekalus :D
Mes ten šventėm vestuves tai tikrai galiu įvertint labai viską puikiai ir aptarnavimą, ir aplinką, ir maistą.
AtsakytiPanaikintiAčiū už komentarą, Medėja. Džiugu, kad nenuvylė.
Panaikinti