Buon Giorno Trattoria - arba kaip visai sau netikėtai apgyniau šią vietą
Vieta: Taverna - Vilniaus g. 34, Kaunas; Trattoria - S.Daukanto g. 14, Kaunas.
Meniu: internete nėra.
Pristatymas į namus: Ne.
Alkoholiniai gėrimai – Taip.
Dienos pietūs – Taip.
Na kagi, berods su Naujais metais ir naujais iššūkiais pasveikinti jau
pavėlavau, gerokai...bet padėkoti niekada ne per vėlu, taigi – AČIŪ visiems
skaitantiems, rašantiems komentarus, besidalinantiems savo patyrimais,
džiaugsmais ir nusivylimais. AČIŪ už parodytą dėmesį, įtraukimą į blogerių
žaidimus (nors nesudalyvavau, nes bet kaip atsakinėti nenorėjau, o laiko
nuoširdžiai atsakyti neturėjau), Jūsų emailus su klausimais. AČIŪ už tą jausmą,
kad nauji įrašai yra laukiami!
Turiu pripažinti, kad šiuo metu mano gyvenime kavinių lankymo štilis,
matyt apėmęs žiemos snaudulys. Pradėta rašyti apžvalga apie Buon Giorno
Trattoria, kuriam laikui buvo užmesta, bet atėjo laikas ir jai.
Visada laikiau šią vietą šiek tiek snobiška, ne tiek ypatinga, kiek
madinga ir tiek...Užtai viena mano draugė dėl Buon Giorno pamišusi ir tempia mus
ten kiekvienai progai pasitaikius, taip ir šį kartą, kadangi su kita drauge,
mes garsių protestų nereiškėm atsidūrėm Buon Giorno Trattoria. Čia jauku,
leidžiamės į rūsį, kadangi viršuje visos vietos užimtos, o ir šiaip – kam mums
tas bruzdesys? Prisėdame prie staliuko, nors mieliau būtume prigulę ant
sėdmaišių, bet tie jau užimti.Ir teisingai nėr čia ko sėdėt išgriuvus, reikia
elegantiškai...Mus aptarnaujanti mergaičiukė – greita, maloni ir svarbiausia
ŠYPSOSI, o dar svarbiau – NATŪRALIAI! Užsisakyti gėrimai greit pasiekia mūsų
stalą - kam vyno asotėlis (pusė litro
berods apie 15 Lt), kam milžiniškas Grimbergen Blonde alaus bokalas (9 Lt, su
apelsino skiltele, taip pasiūlė padavėja), gauname ir trapių sausainėlių
indelį.
Imam picas! Sudiriguoja mano miela „Buon Giorno fanė“, visas ragavau, bet
šitos skaniausios! Taigi, neteko net įdėmiau meniu pavartyti, kai užsakymas jau
buvo padarytas: 4 sūrių pica (pelėsinis sūris, mozarela, feta, parmezanas ir
gražgarstės, 19 Lt, visos picos čia vienodo dydžio) ir Vytinto kumpio pica
(kumpis, pomidorų padažas, 22 Lt). Picas gauname karštas, beveik dar
burbuliuojančias. Kas čia!!! Net suspinga kita kompanjonė – grybai?? Tiesa - grybai
ant 4 sūrių picos, meniu apie tai ne šnipšt. Susižvalgom su „Buon Giorno fane“
ir suprantam, kad šita pica liks tik mums... Tiesa, paragavau abiejų ir abi man
patiko – padas traškus, ne bulkinis ir ne per storas. 4 sūrių pica man patiko
labiau, matyt tiesiog man įtiko visi ingridientai joje, pica su kumpiu buvo
šiek tiek sausesnė, bet nesprangi. Buon Giorno tikrai nerasite picų - mišrainių
su 33 ingridientais, čia jų ant picos keli, bet geri ir tikri.
Desertų meniu vartome atidžiai, nes deserto praleisti negalima! Geriau
mažiau picos, bet daugiau cukraus (ši frazė tikrai ne iš sveikos mitybos
vadovėlio, todėl jos klausyti nebūtina). Kava čia Costadoro ir man ji nelabai
patinka, bet kadangi pasirinkimo nėra imu Latte (5,5 Lt), kaip ir mano draugės.
Jos saldinsis Creme Brulee (7 Lt), o aš ištikimai atsidavus miltiniams gaminiams,
taigi užsisakau Riešutų pyragą (5 Lt).
Ir žinot ką, tai buvo pats skaniausias karamelinis pyragas kokį esu valgius
(skanesnis net už mano keptą!) – graikiniai ir lazdyno riešutai, tiršta, deginta karamelė, šiek tiek karstelėjusi ir tokia
tikra, kad parduotuvėse pardavinėjamus šleikščiai saldžius karamelės padažus
būtų galima vadinti vandeniu lyginant su šios skoniu. Net jei viskas, ką
ragavom prieš tai būtų buvę siaubingai neskanu, vis tiek būčiau atleidus vien
dėl šio pyrago, nors neesu tikra ar jie jį kepa patys. Mano kompanjonės man visai nepavydėjo, nes jų desertas irgi
buvo vertas “aikčiojimo”, šiek tiek ragavau, ir tai buvo tikrai skanesnis Crème
Brulee nei tas, kurį patiekė “Le Rouge” restorane (ten jis buvo šaltutėlis,
riebus, sviestinės tekstūros ir vėlėsi burnoje). Fe...Nuo to laiko į šiuos desertus žiūriu labai atsargiai.
Druska – patiekiama kava čia ne mano skonio, per
silpna, kartoka ir nearomatinga.Būtų malonu, kad visi picų ingridientai būtų išvardinti meniu, ne visada norisi gauti siurprizą.
Cukrus – mums besėdint „Buon Giorno“, šalia
prisėdo jau „įšilusi“ trijų draugų kompanija (vyras ir dvi moterys), kurios
mūsų maloniąją padavėją pradėjo vaikyti nuo pirmų žodžių (neįtiko vyno taurės,
paskui, kad prie užkandžio patiekta per mažai duonos, paskui dar kažkas, galų
gale padavėjai už akių ją išvadino „pelių giminės atstove“), puikioji kompanija
dalinosi savo pasipiktinimu garsiai, berods laukdami ir aplinkinių pritarimo.
Nežinau kas mane truktelėjo už liežuvio, bet pasisukus ir nutaisius šypseną iki
ausų jiems tariau: „O mums čia viskas puiku – ir skanu ir aptarnavo puikiai,
pasaka!”. Ir tai buvo tikra tiesa…
Kitakart kai grisiu, zinosiu kur nueit picu :)
AtsakytiPanaikintiMedėja, paragauti verta! :)
PanaikintiSveika sugrįžus!
AtsakytiPanaikintiKur pietausi kitą kartą?
Nepavyksta man planuoti iš anksto :)
PanaikintiBūtų labai smagu sulaukti sushi valgymo vietu top penketuką pvz:)
AtsakytiPanaikintiAr kaką panašaus;)
Sveiki, ta riesutu pyraga kepa Bella Toscana, ji pardavineja ir Vero cafe, ir Sushi express ir kas netingi :)) as daznai ir namams nusiperku tiesiai is kepykleles, viso kaina apie 16 lt, ir is kepykleles sviezias buna :) o ju kepyklele Europos pr, salia VMI :)))
AtsakytiPanaikintiOt tai tau :) Ačiū, Jurga, pasirodo, tai ne Buon Giorno nuopelnas :)
PanaikintiPavadinime trattoria .. O prie aprasymo taverna. Tai dvi skirtingos istaigos...viena Vilniaus gatvej ,kita Daukanto. Tai apie kuria cia parasyta ? I kuria man eit patikrint ?
AtsakytiPanaikintiVisas tekstas apie Daukanto g. esančią Buon Giorno Trattoria.
PanaikintiSėkmės ir skanaus :)