Seni vartai – arba tvirta gruziniškos ir lietuviškos virtuvės draugystė
Vieta: Savanorių pr.
290A, Kaunas.
Meniu: www.seni-vartai.lt
Alkoholiniai gėrimai – Taip.
Dienos pietūs – Taip.
Aš labai bijau pietauti su klientais, ne, klientai man baimės nekelia, baimę
man kelia kavinės, kuriose tie pietūs vyksta.Ir dar tas vaidinims – o taip,
viskas čia man skanu ir patinka! Kaip taisyklė jei klientas iš kokio mažesnio
miestelio (kaimelio), galiu būt tikra pietausim Berneliuose (čia taip greit
jiems nostalgija pasireiškia ar kas?), Žaliame rate, Bajorkiemyje ar panašiai.
Nors mano kolegos vyrukai šių vietų pietų metu irgi neaplenkia. Į Senus vartus
dar šimtą metų manęs jokie keliai nebūtų nuvedę, bet nuvedė kolegos. Tikra
kaimiška aplinka beveik vidury miesto tarp daugiaaukščių negali nestebinti. Ir
kaip pradėjo viskas stebinti, taip ir nebaigė iki pietų galo.
Meniu toks platus ir įvairiapusis jog beveik gali patikėti, kad
tradicininėje lietuvių virtuvėje dažnai naudojami produktai – ančiuviai,
krevetės avokadai, feta sūris ar tunai. Negaliu nepaminėti jog lietuviai
puikiai gamina ir gruziniškus patiekalus, todėl atskiras meniu su 25 gruziniškų
pavadinimų patiekalais tai įrodo.
Kolegos susigundo ir išklausinėję padavėją užsisako kvietinių miltų
sluoksniuotos tėšlos paplotėlį su sūriu Chačapuri (mažas 18 Lt). Trim žmonėm jo
pasirodė per daug – riebus, per sūrus ir niekuo neįpatingas kepinys. Tokį
patiekalą panaudojus „Mantingos“ tešlą (greičiausiai ir čia ji buvo naudojama)
namie galima suskurpti per 5 minutes. Gruzija čia nekvepėjo.
Dienos pietų meniu šį kartą praleidom, tiesa ragavom dienos sriubą –
daržovių, kurią galiu pagirti, tikrai buvo puiki – tiršta ir soti. O dabar
blogoji dalis...Vištienos file su voveraičių įdaru (18 Lt) – kažkodėl pasijutau
sėdinti valgykloje kokioje nors Kauno vidurinėje. Nežiūrint į valgyklinį
pateikimą, vištienos filė buvo visiškai sausut sausutėlė, o ir pora šaukštelių
sviesto – grietinės padažo patiekalo negelbėjo. Geriau dvi lėkstės sriubos, nei
toks vienas kepsnys. Ar buvo ten grybų skonio? Jei nelabai pamenu, matyt ir
įdaras nelabai sužavėjo. Kolegų kepsniai is kiaulienos buvo patiekti panašiai,
tik atrodė skaniau ir padažo buvo daugiau.
Druska – šiaip dienos pietūs Senuose Vartuose
kainuoja 13,50 Lt. Kolegoms vyrams, tai pasirodė visai priimtinas maistas, man
- nepatiko.
Cukrus – šis restoranas gyvuoja ilgai ir matyt
turi savo klientūrą, kuriai įtinka.
Tai galima klietus "pakulturinti" ir i teisingas vietas nusivesti :)
AtsakytiPanaikintiSandra, juk klientas visada teisus :) :) :)
PanaikintiAčiū už komentarą, sriuba ir man ten patiko, tikiu, kad yra ten ir daugiau patiekalų, kurie yra skanūs.
AtsakytiPanaikinti