Jum Jum Frozen Yoghurt ir Yogo Mojo – Amerika jau pamišusi, o kaip mes?



Vieta: Jum Jum - Savanorių pr. 346 (PC Savas) Yogo Mojo - K.Baršausko 66, Kaunas (PC Molas)
Kaina: abiejose ledainėse panaši – apie 3 Lt už 100g.
Alkoholiniai gėrimai – Ne.
Asortimentas – šaldytas jogurtas su priedais.

      Laukiau šiltesnių orų, kada nuotaika bus pakilesnė ragauti ledus. Abi parduotuvėlės/kavinukės įsikūrę prekybos centruose, kas mano manymu ir šioks toks minusas. Tokio tipo ledus norisi pasiimti su savimi ir skanauti sėdint lauke ant saulutės, na nebent jus tenkina automobilių stovėjimo aikštelės. Kiek žinau, dar viena tokia mažulytė ledainė atsidarė ir Senamiestyje – geras vietos pasirinkimas.
     Molo prekybos centre įsikūrusi Yogo Mojo ledainė, labai atvira, su baro tipo stalais ir kėdėmis, todėl visiems praeinantiems esi kaip ant delno.  Žmonėms nauja, įdomu, todėl spoksoti nesibodi, o susigundę prieina pažiūrėti į asortimentą iš arčiau. Jei prisėdi ledainėje – tampi puikus marketinginis įrankis. Ateinu su tikslu išbandyti trijų skonių ledus – ėmiau braškinių, maskarponės  ir mango skonio ledus. Kodėl skonio? Todėl, kad realaus produkto t.y. natūralių braškių, mangų ar maskarponės sūrio šiuose leduose nė su žiburiu nerasi. Turiu pripažinti jog tas jaučiasi – labiausiai nepatiko mango skonis – visiškai plastmasinis. Lyginant priedų pasirinkimą čia jų gerokai mažiau, nei pas konkurentus. O ir vietos įtaisyti didesnius prekystalius matyt nėra. Nuotraukoje šalia ledų matyti neoninių spalvų šerbetas (mažas 2,7 Lt, didelis 4 Lt), kurio užsimanė mano kompanjonas, nesvarbu, kad paskui nelabai jį ir gėrė – vanduo su sirupu – todėl, daiktas nevertas daug komentarų, nes iš ėsmės skirtas tuo atveju, kai lauke +35 C ir nori atsivėsinti, o kadangi Lietuvoje paprastai taip nenutinka, tai kokia tada iš jo nauda?

     Jum Jum ledainė man pasirodė patrauklesnė – didesnė, jaukesnė, spalvotesnė, daugiau vietų prisėsti. Ar ledai pasirodė ypatingesni nei anksčiau minėtoje vietoje? Tiesą sakant ne, jie beveik visiškai tokie patys tik mano pasirinkti skoniai (tiramisu, rafaelo, juodųjų serbentų) buvo tiesiai į dešimtuką, būtent tokie, kokius mėgstu, todėl ledai valgėsi skaniai, kol nepradėjo visiškai tirpti. Jum Jum popierinis indelis labai nemažas, todėl tikimybė prisipilti tiek ledų, kiek paskui bus sunku suvalgyti labai didelė, o ir kaina už pilną indelį jau gaunasi nejuokinga (mano indelis kainavo apie 7 Lt). Pliusas, kad priedų pasirinkimas šioje ledainėje dvigubai, jei ne daugiau, didesnis ir įvairesnis. Ledainė dar siūlo kavą, burbulinę arbatą, įvairius kepinius.



     Kai šie ledai ima tirpti virsta į visišką vandenėlį su kažkokiu skoniu, jei į indelį nepagailėjai įsipilti beveik visų skonių po truputį, tai jie susimaišo ir tampa ananasšokoladmorenggreifurttiramisiniais. Asmeniškai aš rinkčiau vieną rimtą gerų, riebių ledų porciją nei bliūdą skystimėlio su priedais.
Druska – tiesą sakant mane suintrigavo žodžių junginio „šaldytas jogurtas“ naudojimas apibūdinti šiems ledams. Šiek tiek paieškojus internete radau  informacijos, kad šiame gaminyje naudojamas neriebus pienas ir probiotinės bakterijos ir tai beveik visas skirtumas nuo įprastų ledų. Jei domina visa sudėtis, kuri tikrai nėra super sveika, ypač diabetikams, ją galite rasti internete.
Cukrus – kad tai yra džiaugsmas vaikams – faktas! Laisvė rinktis skonius, spalvas, puošti savo desertą, barstyti, dėlioti ir galų gale skanauti.

Komentarai

  1. Aš gana dažnai praeinu pro minėtą ledainę Mole. Vis laukiau šiltesnio oro, bet paskaičius pagalvojau,akd geriau jau pasigaminsiu naminių jogurto ledų :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Galima paragauti šių ledų ir tada eiti gamintis naminių :) :)

      Panaikinti
  2. O kaip su priedais, kokia ju kaina? Ar po viena sauksteli nemokamai?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Įsipili ledų, užsiberi kokių nori priedų (man atrodo jų kiekis neribojamas) ir viskas dedama ant svarstyklių - 100g apie 3Lt.

      Panaikinti
  3. Aš retkarčiais pasilepinu šaldyto jogurto ledais. Renkuos arčiausią ledainę, o dažniausiai tai būna Klaipėdos Yum Yum :) dėl sveikumo nesiginčysiu, bet man jie patinka labiau nei įprasti parduotuvėse - ypač natūralaus ir kokosų skonio. Šalta, tirpsta, gaivina. Bet tikrai - Yum yum indukai skatina prisidėti daugiau nei reikia. Man visai dar patiktų jei skelbtų basic informaciją prie jų - kalorijas, riebalus, angliavandenius, cukrų... Hmmm bresta reikalas ledų mašinėlei :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pastebėjau, kad apskritai informacija apie ledų sudėtį nėra skelbiama, apart to kokie jie mažai kaloringi, bet tai nereiškia, kad sveiki.

      Indre, juk tu kauniete, tai kaip čia Klaipėda? :)

      Panaikinti
    2. Kauno centre tų ledainių nelabai yra... Dabar mačiau Yum Yum atidarė mini Prezo kapyklėlėje, o kita senamiestyje kažkur. Nenueinu. O lankantis Klaipėdoje pasiseka kažkaip eit pro ten :D
      Beje dėl kalorijų: pasaku restoranai.lt Vienas puodelis reguliarių vanilinių ledų apytiksliai turi 275 kcal, 5 g baltymų, 31 g angliavandenių, 15 g riebalų ir 9 g sočiųjų riebalų. Tuo tarpu vienas puodelis vanilės skonio šaldyto jogurto ledų turi apie 221 kcal, 5 g baltymų, 38 g angliavandenių, 6 g riebalų ir 4 g sočiųjų riebalų. Tai nekažką susitaupo...

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai