Sicilia Druskininkuose - žingsnis į priekį žengtas, tik aptarnaujantis personalas atsilieka

Vieta: Taikos g. 9, Druskininkai
Meniu: www.sicilia.lt
Alkoholiniai gėrimai – Taip.

       Tai, kad Birštonas yra arčiau Kauno, įtakoja šiokį tokį Druskininkų primiršimą, bent jau mano gyvenime. Druskininkuose vėl apsilankiau po kelerių metų pertraukos ir turiu pasakyti likau labai stipriai nustebinta - miestas išpuoselėtas (tikiuosi, kad ne tik pagrindinės gatvės), paplūdimys įruoštas, sanatorijos atsinaujinusios, nauji pastatai kyla, o prie to pačio, beabejo ir naujos bei senos maitinimo įstaigos bujoja (jei galima taip pasakyti).


       O mes patraukėm į Sicilia, nes visi naujokai yra naujokai, o Sicilia Druskininkuose jau įsitaisiusi seniai seniai. Tiesa, turiu pasakyti, kad nežinia kiek tos senosios dvasios aš čia pajutau - interjeras pakeistas (tiesa jaukus, ramių spalvų, neapkrautas), aptarnaujantis personalas toks jaunas ir tiek užimtas, kad su užėjusiais klientais net nesiteikia pasisveikinti, ale "sėskit kur yra vietos ir laukit, nežinia kiek". Tokios matyt tų mūsų kurortų giliai įsišaknijusios ydos. Kadangi buvom tik trise, tai kur prisėsti radom nesunkiai, ir dar ant stalo radom begulinčius meniu, kuriuos paliko sedėjimo vietą palikę ir kitur persėdę žmonės. Palikti meniu buvo mūsų išsigelbėjimas, kol 20 minučių laukėm ir kada gi mus pastebės kaip paklaikę lakstantys padavėjai. Sulaukus ilgai laukto išgelbėtojo su trimis meniu rankose, mes jį jau buvome perskaitę tris o gal ir daugiau kartų, todėl tvirtai žinojome ką valgysime. Turbūt tik 18 metų teturintis jaunuolis, na gal tik taip jau jaunai atrodantis, net atsikvėpė, kad klausimais apie patiekalus ilgai jo neužlaikysim ir užsirašęs mūsų pasirinkimą nurūko toliau su visais - jau šešiais - meniu rankose. Visas aptarnavimas ir buvo tokio lygio - atlekiu, numetu lėkštę, lekiu toliau. Jokio atidumo.
        Mūsų kompanijos vyriškis užkandžiui užsisakė silkę su nelupta bulve (8Lt) - ir kaip mes jam pavydėjom, bei seilę varvinom. Nebuvo ta silkė kuo nors ypatinga, bet po procedūrų ir SPA (beje rekomenduoju atsinaujinusią Grand Spa Lietuva pirčių ir baseinų erdvę www.grandspa.lt) alkis nejuokais buvo apėmęs, tik, mes, moterys, po ką tik atlikto probleminių vietų masažo negalim sau leisti apsiryti, todėl sėdim ir laukiam karštojo patiekalo. Ir laukiam, ir laukiam ir vis dar laukiam...
 


       Tai kurortas, todėl nuostabus atsipalaidavimas laukiant patiekalo turėtų būti tik privalumas - tai kodėl po velnių taip nėra? Dar po gerų 45 minučių pradedu pykti, sukiotis, varstyti padavėją reikšmingais žvilgsniais, nors tai padeda tiek pat kiek daužyti galvą į sieną.
       Ir taip gi išbarsčius visus geros nuotaikos likučius pagaliau gauname kepsnius - tik mes dviese, o gi tas kuris mėgavosi silke negauna savo picos ir dabar jau domisi mūsų lėkščių turiniu. Mano vištienos kepsneliai su ant grotelių keptomis daržovėmis ir barbekiu padažu buvo puikus (17 Lt). Gerai pamarinuoti ir dar geriau iškepti, todėl sultingi. Naudota kumpelių mėsa, kuri čia tikrai labiau tinka, nei sausesnė krūtinėlių. Priekaištų patiekalui visiškai neturėjau, tik gal būt pabodusias bulvytes fri galima būtų pakeisti įdomiau paruoštomis bulvėmis ar kuo nors kitu.


       Kiaulienos kepsnys su grybų padažu (apie 17 Lt) irgi neliko neapkalbėtas. Draugė sakė geras, o gal jau viskas mums buvo skanu vien dėl to ilgo laukimo. O ir grybus dzūkai naudoja tikrus, ne kokius tai apsimetelius pievagrybius. Pagerbėm tai, kad nei prie vieno kepsnio nebuvo klaikių kininių kopūstų krūvos ir 2 riekelių pomidoro, nes dažniausiai tokio garnyro negelbėja net geras kepsnys.


        Peperoni pica (didelė 20 Lt) - ragavau gabaliuką, todėl atsakingai pareiškiu, kad skani. O mums, dviem moterims, ji pasirodė, dar ir graži, tiesiog...Traški, plonu padu, tiesa sausoka, bet čia juk ne Italija, ne mocarela  ir ne trintų pomidorų padažas ant pado, todėl, kad picą pavyktų nuryti pateikti du padažai. Baltasis padažas tiems, kam cholesterolio kiekis kraujyje per žemas.



Druska - būkit geri, išsipoeruokit tą ilgo aptarnavimo ir nemokytų padavėjų ydą, ir Jūs būsit puikūs.
Cukrus - idealus kainos (kaip kurortinei maitinimo įstaigai tikėjausi didesnių) ir kokybės santykis.



Komentarai

  1. Grandspa tikrai atsinaujino? Reikės užsukti, nes spa kaune jau pabodo. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Buvome, niekas nepasikeite,aptarnavimas pasibaisetinas... o man ten taip geazu ir taip skanu, todel labai liudna, kad nelike net elementaraus mandagumo..

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai