Gan Bei City dienos pietūs - geriau, nei tikėjausi

Vieta:  Islandijos pl. 32 PC "Mega", Karaliaus Mindaugo pr. 49 PC "Akropolis" Kaunas, Saltoniškių g. 9 PC "Panorama" Vilnius.
Meniu: www.susi.lt
Alkoholiniai gėrimai – Taip.
Dienos pietūs - Taip.


       Gan Bei City Megoje man rodos laikosi iškėlęs nosį, ir iš aukšto žiūrėdamas į picerijas su picomis po 5.99 Lt, galvoja, kad pas juos lankosi kitokie, tai yra ne tų picų ir cepelinų valgytojai. Kažkodėl nuo pat atsidarymo Akroplyje, o paskui Megoje, šis restoranas man asocijuojasi su madingų snobų madinga susirinkimo vieta. Nors teko keletą kartų lankytis tik prieš kokius porą metų - nieko ypatingo aš ten nepamačiau ir sugrįžti netraukė.

       O..bet..tačiau taip jau nutiko, kad dienos metu atsidūriau Megoje ir nutariau išbandyti Gan Bei City dienos pietus (kaina 21,50 lt). Dienos metu, ten besirenkanti publika pasirodė keistoka: tie (dažniausiai trumpai kirpti), kuriems dirbti nereikia ir tos (dažniausiai platininės blondinės), kurios lydi tuos, kuriems dirbti nereikia. Na, bet nei mes trukdom, tai publikai, nei jie mums. Padavėjo 'poxuisto' sulaukėm greitai. Kodėl 'poxuisto', nes pasiteiravę, kas šiandien dienos pietų meniu, sulaukėm atsakymo, kad 'čia šiandien nieko skanaus nėra'. Interpretuok kaip nori, bet mes nebesigilinom ką jis turėjo minty. Vienok, ačiū už atvirumą. O mes surizikavom ir užsisakėm dienos pietus. Galima buvo rinktis tarp sriubos ir sushi rinkinuko, bei Sičuanio vištienos su aitriąja paprika ir baltuoju vynu su Basmati ryžiais arba lašišos su citrinų padažu ir Basmati ryžiais, taip dar priklausė kava arba arbata pasirinktinai.


       Valandos skirtos dienos pietums, niekaip neužtektų pavalgyti Gan Bei City restorane, nes viskas čia vyksta gan sulėtintai. Sushi sulaukiam, gal po 20 minučių nuo užsakymo. Labai skųstis negali, gi ne iš šaldytuvo ištraukė ir patiekė, viskas šviežia ir gaminama čia pat. Šis rinkinukas, tai pusė porcijos Kappa maki ir pusė Nikko maki. Mango vaisius naudojamas antruosiuose buvo kietas, bet ar kam yra tekę matyti tikrai sunokusių mango vaisių mūsų parduotuvėse? Daugiau nieko blogo negaliu pasakyti, buvo tikrai skanu.




       Vištiena ant mūsų stalų atsiduria dar po 25 minučių, vaizdas džiugina širdį, kad ir kaip banaliai ta įpjauta pomidoro riekelė ar petražolės šakelė atrodytų. Apsidžiaugiu, kad nėra marinuotų kopūstų salotų, suprantu, kad tai pigiausia, bet kiek galima visuose kinų restoranuose juos krėsti prie visų dienos pietų patiekalų? O ir jokių papildomų daržovių salotų čia nereikia, nes vištiena su paprika ir marinuotais mažais svogūnėliais.

       Sau netikėtai, pripažįstu, kad buvo tikrai skanu, bet per daug, bent jau mums su kolege. Dedu pliusą už dienos pietus ir sakau, kad šį kartą tikrai nenusivyliau ir skeptiškumas Gan Bei City atžvilgiu šiek tiek sumažėjo.

Komentarai

Populiarūs įrašai