Shawarma restoranas - tai vis tik rytietiški patiekalai ar makaronai?

Vieta: Muitinės g. 1, Kaunas.
Internete: www.facebook.com/Shawarma-piet%C5%ABs-rytuose-953845718003356/timeline
Pasirinkimas - rytietiški patiekalai.

       
       Kažkodėl nesinori pradėti blogo įrašo dar vienu nuobodžiu sveikinimu su Naujais metais, bet kažkur perskaičiau mintį ir pasakiau, kad šiais metais ja vadovausiuos: "Unfuckwithable" - when you're truly in peace and in touch with yourself, and nothing anyone says or does bothers you, and no negativity or drama can touch you. Linkiu, kad ir jūsų metai iš tikrųjų būtų jūsų metai!
       Na, o savo pirmo įrašo šiais metais, kaip ir nelabai norėjau pradėti negatyvia gaidele, bet yra, kaip yra, buvo, kaip buvo, taip ir pasakoju.
       Berods pernai metais, tose pačiose patalpose, kažkas bandė prekiauti burgeriais - nepavyko, Shawarma restoranas gi nutarė kauniečiams pasiūlyti rytietiškų patiekalų, ir pagal atsiliepimus atrodė, kad jiems visai sekasi. Pats restoraniukas nedidelis, bet visai jaukus, o dar tą pojūtį sustiprina juodaplaukė padavėja, kuri su visais bendrauja lyg su šeimos nariais. Malonu vienok, būti sutiktam, kaip namuose.


       Meniu nėra platus, bet tiek užtenka, nes ir šiaip dažniausiai eidamas į tokio tipo restoranus, jau žinai ką valgysi. Betgi juodaplaukė sako mums, kad šiandien gamina šefas italas, ir primygtinai siūlo makaronus su lašiša (seriously?). Jei norėčiau gerų makaronų, tai žengčiau kelis žingsnius už kampo į Casa Della Pasta. Neeee, mes norim rytietiško skonio, ir čia mūsų norai prasilenkė su jų galimybėmis...


       Užkandžiui - falafeliai (4.90 €), kadangi mano antroji pusė visiškas mėsaėdis, tai tik mandagiai paragavo, pavadino, tai keistu patiekalu, ir paliko visą porciją man. Geriausias dalykas visoje lėkštėje vis tik buvo humusas, nes falafeliai buvo per sūrūs, o daržovės, kaip daržovės. Al Diwan restorane valgyti falafeliai man pasirodė vis tik skanesni.


       Pereinam prie to, kuo šis restoranas kaip ir turėtų didžiuotis - shawarma patiekalu (tai lėtai kepta mėsa, kažkas panašaus į turkišką kebabą ar graikišką gyros). Mėsaėdis renkasi su jautiena (5.50 €), aš - su vištiena (4.80 €). Lėkštės su maistu prieš mus atsiranda greitai, nes matyt tereikėjo iškepti bulvytes, visa kita paruošta iš anksto. Kaip vėliau paragavus teko suvokti, kad labai labai iš anksto... Jautiena buvo nesukramtoma ir guminė, o kai kurie vištienos gabaliukai neįkandami ir visiškai suskrudę, jau nekreipiant dėmesio į tai, kad ir per sūrūs. Padavėja į mūsų skundą apie nevalgomą jautieną reagavo akimirksniu, ir staigiai dingusi su lėkšte virtuvėje, pažadėjo pakeisti į vištieną. Tiek ir pabuvojo jautiena ant mūsų stalo, nors nusifotografuoti spėjo.



       Summa summarum - išėjom nusivylę, stebuklo gi nesitikėjom, bet, tai ką gavom savo lėkštėse buvo teskirta užkimšti skrandį, gerai, kad bent daržovių buvo nepagailėta.


Cukrus - grįžčiau tik, jei žinočiau, kad tą dieną dirba šefas, kuris žino ką daro.
Druska - vis tik sąskaitą gavome, ir susimokėjome kaip už sharwarmą su jautiena. Jei padavėja sako, kad tą dieną valgykit makaronus, tai taip ir darykit, neeksperimentuokit!




Komentarai

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai