Mes už Lietuvą! Užkandžiai šauniam vakarui su draugais žiūrint krepšinį

       Maniškis nemėgsta žiūrėti krepšinio (turiu pasakyti, kad perklausiau kelis kartus, ar jis tikrai kaunietis, kai man tai pasakė), bet ką jis tikrai mėgsta, tai užkandžiauti, o jei dar draugų kompanija kartu, tai ir krepšinio žiūrėjimas darosi visai pakenčiamas :)
       Pirmosioms Europos vyrų krepšinio čempionato rungtynėms, kuriose žaidžia Lietuva, ruošėmės atsakingai. Buvo ketvirtadienis, sakoma - žuvies diena, taigi nutarėm paruošti ką nors įdomesnio, nei saliamis, vytintas kumpelis, ar sumuštiniai, na ir dar aišku, kaip tikri Lietuvos patriotai, stengėmės parinkti geltonos, žalios ir raudonos spalvos derinių, kiekvienam lietuviui artimų ir daug reiškiančių spalvų. Jei sugalvosit ir Jūs, pasidaryti sau mažą šventę, krepšinio sezono metu, siūlau pasinaudoti šiomis idėjomis :)

Trijų spalvų padažai:
  • Geltonasis kario - lydytas sūrelis+kario prieskoniai (dar ryškesnę spalvą duoda ciberžolė)
  • Žaliasis pesto - graikiškas jogurtas+pesto+krapai+druska ir pipirai
  • Raudonasis salsos - smulkiai pjaustyti pomidorai+raudonasis svogūnas+kalendra arba petražolės+citrinos sultys+druska ir pipirai


Patiems užkandžiams paruošti mums reikės:
  • Viči gyoza koldūnų su grybais (šie draugei, kuri nevalgo nei žuvies, nei mėsos, beje šie tinkami ir veganams), kiti su lašiša ir sūriu.
  • Viči šaldytų karališkų krevečių
  • Viči šaltai rūkyto tuno
  • Trijų spalvų pikantiško sūrio (Vilkyškių)
  • Trijų spalvų šiaudeliais pjaustytų daržovių (aš naudojau cukiniją, agurkus, papriką, bet galite naudoti morkas, salierus ir pan.)
  • Alyvuogių
  • Dar turėjau kelias krabų lazdeles ir porą lakštų sluoksniuotos tešlos

        Moterims labiausiai patiko užkandukai su agurku, tunu ir alyvuoge (tuno sūrumą, puikiai atsvėrė agurko gaivumas), šie dingo greičiausiai, kaip ir krevetės. Jas ruošiau labai paprastai: patepiau kokosų aliejumi, apvoliojau kokoso drožlėse ir kepiau orkaitėje kokias 5-7 minutes. Nuostabiai tiko su geltonuoju kario padažu. Nors man tai buvo eksperimentas, bet būtinai vėl kartosiu.



        Na, o vyrams, aišku reikėjo ko nors sotesnio, nes jie gi nesibaimina valgyti po šešių :) gyoza koldūniukai buvo įvertinti puikiai, plona tešla, daug įdaro, skanūs ir šalti ir karšti (ruošiau labai paprastai: apviriau 2-3 minutes, tada vieną pusę pakepinau labai įkaitintoje keptuvėje ir aptepiau saldžiarūgščiu aitriųjų paprikų padažu, pabarsčiau sezamo sėklomis). Daug kas kepa krabų lazdeles aliejuje prieš tai pamirkant į savo pasigamintą tešlą, aš darau, šiek tiek paprasčiau ir sveikiau. Krabų lazdeles apvolioju prieskoniuose (pipirai, paprika, česnakas, čili, druska), apsuku sluoksniuotos tešlos juostelėmis, ir kepu orkaitėje maždaug 10 minučių.



     
Sėkmės improvizacijose ir skanaus!
P.S. Mes laimėsim! :)

Maisto Diletantė
Sek mane Facebook Maisto Diletantė


Komentarai

Populiarūs įrašai