Jeigu yra tobulas saldžių pusryčių receptas, tai čia būtent jis

         Tobuli pusryčiai prasideda ir baigiasi saldžiai, man atrodo tikri smaližiai mane supras :) O ir tie, kurie vaidina sveikuolius, savo pusryčių košės dažnai nevengia pasaldinti šokolado gabaliuku. Šiame recepte prancūziškas skrebutis pakyla į visai kitą lygį, nes kas gali būti geriau nei šokolado kremas ir bananai viename? Tiesa, šokolado kremas, tai ne Nutella, o lietuviškas, ekologiškas Mulate šokolado kremas, pagamintas tik iš aukščiausios kokybės kakavos, jame nera palmių aliejaus, hidrintų riebalų, dažiklių ar kitų genetiškai modifikuotų ingredientų. Ar galima jį valgyti vieną? Sakau Jums nuoširdžiai - galima (yra vienas su liofilizuotomis avietėmis ir serbentais, tai šitas net turi tokią malonią rūgštelę), bet ar reikia? Tokiu gėriu, reikia mėgautis iš lėto arba pasidaryti štai tokius šaunius pusryčius.



Skrebučiai su Mulate šokolado kremu ir bananais (2 skrebučiai):

* 4 riekelės baltos duonos skrudinimui
* 1 kiaušinio
* trečdalio stiklinės pieno
* pusės banano
Mulate šokolado kremo (aš naudojau su skrudintų kanapių pasta)
* arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
* šiek tiek sviesto kepimui

         Duonos riekeles aptepame šokolado kremu, išdėliojame banano riekeles, suvožiame ir mirkome kiaušinio ir pieno plakinyje. Kepame svieste, o prieš apversdami kitą pusę, užbarstome ant visos riekelės dar šiek tiek vanilinio cukraus. Apvertus riekelę, cukrus karamelizuosis. Dedame į lėkštę ir puošiame tarkuotu šokoladu, ar kuo tik širdis pageidauja, ir mėgaujamės tobula pusryčių akimirka. Skanaus!




Maisto Diletantė

Komentarai

Populiarūs įrašai