Fresh Buffet - ar gali švediško stalo tipo restoranas pasiūlyti ir nenuobodaus maisto?

Vieta: Jonavos g. 7, Kaunas (Kauno dokas).
Internete: FB
Pasirinkimas - švediško stalo principas su orientacija į žvėrieną.

       Kaune žinau kelias vietas, kur gali papietauti švediško stalo principu, ir dažniausiai tai viešbučiuose įsikūrę restoranai. Ir gaila, bet dažniausiai ten tiekiamas maistas yra be jokio charakterio, nes reikia įtikti daugelio skoniui, taigi: ne per daug prieskonių, ne per daug egzotiškų ingredientų ar padažų, ir kad tūlas lietuvis galėtų susidaryti savo standartinį derinuką: mėsa, bulvės, šiek tiek daržovių. Fresh Buffet buvo atgaiva sielai, tiek savo netradicine lokacija, interjeru, bet ir dėl, kad yra orientuoti į žvėrienos patiekalų ruošimą. Šią sritį turėtų išmanyti tikrai neblogai, nes restoranas priklauso Medžiotojų užeigos savininkams.



       Mes lankėmės jau praėjus pietų bumui, apie trečią valandą dienos. Nuo 11 iki 17 val. kaina - 6.9 euro, vakare ir savaitgaliais - 14.90 euro. Šiek tiek suglumino tušti padėklai, kuriuose kaip supratom turėtų būti sushi, kol aš vaikštinėjau, rinkausi vyras jau ragavo sriubą (visada siūlomos dviejų rūšių sriubos), sushi taip ir neatsirado. Šiaip jau aš esu tos nuomonės, kad jei moki pilną kainą, turi gauti pilną asortimentą ir klientų neturėtų pasitikti tušti padėklai. Tiesa, paklausėm padavėjo ar vis tik sushi ir nebus, buvo maloniai patikinta, kad šefas juos suka, ir netrukus padėklai bus papildyti. Gal ir gerai, kad jų nebuvo, nes gavome ragauti tikrai šviežius, nesumirkusius ir neapdžiūvusius sushi, kas dažnai pasitaiko jei jie ruošiami labai iš anksto. Sriubos indus padavėjas žaibiškai paėmė nuo stalo, paklausdamas ar patinka sushi, palinksėjom galvom, o vaikinukas dar pasididžiavo, kad pas juos sushi suka patyręs šefas. Smagu, reikia girti vietą, kurioje dirbi.


        Aš dar likau prie sushi, kai maniškis jau rinkosi karštus patiekalus, buvo ir tradicinės vištienos, bet vyrišką skrandį labiau viliojo elnienos kukuliukai ar šernienos troškinys. Kaip ir spėjome, tai buvo tikrai gerai paruošti žvėrienos patiekalai, karštą garnyrą jau galima buvo rinktis pagal save.


         Padavėjas jau buvo užsiminęs, kad galima prieiti prie atviroje virtuvėje šeimininkaujančio šefo ir paprašyti pagaminti wok makaronus, su pasirinktais iš salotų stalo priedais. Supratau, kad šita galimybe būtinai pasinaudosiu. Tą dieną wok makaronai buvo ruošiami su teryaki vištiena arba elniena. Nepraėjo nė kelios minutės, kai nešiausi savo garuojančią lėkštę prie stalo, na galiu pasakyti, kad ar aš gerus priedus (paprika, mini kukurūzų burbuolės, bambuko ūgliai, porai) pasirinkau ar šefas geras, bet makaronai buvo puikūs, skanus padažas, daug mėsos ir daržovių, ir vėlgi viskas šviežia ir iškepta prie akių. Vien dėl šio patiekalo grįžčiau ir vien jis būtų vertas tu 7 eurų.



       Visiškai nesijaučiau persivalgius ir prikišus į save prasto maisto, todėl pietus baigėme pasidalinę po nedidelį desertuką su kava (Lavazza kava pietų metu kainuoja 1 eurą). Už didžiulio lango tekanti upė hipnotizavo ir mielai bučiau likus dar vienai valandžiukei pamedituoti, bet pietų pertrauka baigta, abu sutarėm, kad dar būtinai užsuksim vakaro metu ar savaitgalį, kai niekur nereiks skubėti ir galėsim išbandyti vakarinį Fresh Buffet siūlomą meniu su jūros gėrybėmis ir žuvimi.


Maisto Diletantė




Komentarai

Populiarūs įrašai