Pusryčių hitas - focaccia duonelė

       Nėra didesnio malonumo kaip ankstyvą sekmadienio ryta duona arba kokiu kitu kepiniu kvepiantys namai. Anksčiau man atrodė, kad ruošti, minkyti, kepti, per daug vargo, bet šios focaccia duonelės receptas ir ingredientai tokie paprasti, kad daugiausiai užtrunka tik kepimas, o rezultatas stulbinantis. Tikras pusryčių hitas!




Reikės:
* 2 stiklinių miltų
* 1 stiklinės šilto vandens
* 1 arbatinio šaukštelio sausų mielių
* 1 arbatinio šaukštelio druskos
* rozmarino pabarstymui (galima improvizuoti ir ant focaccia viršaus dėti sėklas, kitus prieskonius, alyvuoges, pomidoriukus ir t.t.)

Miltus, mieles ir druską beriame į dubenį, užilame šiltu vandeniu, gerai išmaišome. Tešla turi būti lipni, minkšta, tikrai nekočiojama. Uždengiame dubenį ir dedame per naktį į šaldytuvą. Ryte skardą gausiai ištepame sviestu/alyvuogių aliejumi, sudedame tešlą ir aliejuotomis rankomis paskirstome, nes tešla lipni. Apibarstome druska, rozmarinais, patepame aliejumi ir paliekame dar valandai pakilti. Šauname į 200 laipsnių orkaitę 25-35 minutėms. Viršus turi būti gelsvas, neperkepkite. Vos ištraukus iš orkaitės aptepame aliejaus ir vandens mišiniu, taip pluta bus minkštesnė, maloni valgyti. 
Aš duonelę naudoju sumušiniams, su šiek tiek kreminio sūrio ir kumpeliu, arba mozarela. Labai tinka patiekti prie trintų sriubų. Likusią duonelę susukite į kepimo popierių, kad nedžiūtų, bet dažniausiai ji dar šilta dingsta nuo stalo :)




Bendraukime ir Instagram

Komentarai

Populiarūs įrašai