O ką jei švęstume Nepriklausomybę kiekvieną rytą su lietuviškiausia kava?


         Žinote kokie renginiai yra smagiausi? Vykstantys neįprastose, įspūdingose vietose, kuomet pristatomas ir ragaujamas ypatingas produktas, o dar ir sutinki nepaprastų žmonių, praturtinančių tave savo žiniomis. Į tokį vakarą ir pakvietė Vero Cafe suorganizavusi renginį restauruojamuose Pacų rūmuose, kur kelių mėnesių bėgyje atsidarys 5 žvaigždučių viešbutis. Būtent garbingos Pacų giminės palikuonis Federico Pacas Lopez ir pristatė savo kavos ūkyje Salvadore išaugintą kavą "El Salvador Santa Petrona Pacas".


        Su garbingos Pacų giminės praeitimi susipažinti padėjo istorikas ir gidas Donatas Jokūbauskas, sakiau, jei šis žmogus būtų buvęs mano istorijos mokytojas, į šias pamokas eičiau kiekvieną diena pasišokinėdama :) O repo intarpas buvo iš vis unikalus!

        
        "El Salvador Santa Petrona Pacas" - tai ypatinga rūšinė kava iš išskirtinės arabikos veislės porūšio kavos pupelių, kurias atrado Lietuvos didikų palikuonys. Lengva ir gaivi kava, kurioje vos vos juntama juodųjų serbentų rūgštelė. Degustavimui kava buvo paruošta skirtingais būdais - su espreso kavos apratu, Hario V60 kavinukais bei Cold Drip - šaltoji brew kava. 


       Šios, Lietuvos Nepriklausomybės 100-mečiui skirtos  kavos mėgėjai jau gali paragauti ir pupelių nusipirkti „Vero Cafe” kavinėse.


Maisto Diletantė
Draugaukime ir Instagram

Komentarai

Populiarūs įrašai