Talutti restoranai - kodėl kauniečiai pamišo dėl jų maisto?

Vieta: 4 restoranai Kaune ir vienas Vilniuje.
Internete: www.talutti.lt
Pasirinkimas - picos, burgeriai, blynai ir dar daug visko.

        Talutti savo veiklą Kaune pradėjo labai tinkamu metu, tuo metu visi jau buvo atsikandę prekybcentrinių picerijų maisto, o ir to maisto kokybė jau buvo tokia, kad žmonės ten eidavo nebent nusibausti. Tai buvo metas, kai ir tradiciniai lietuviški patiekalai (Fortai, Bernelių užeigos) pradėjo jausti slūgstančią populiarumo bangą. O socialinių tinklų gyventojai pradėjo fotografuoti maistą, ir čia atėjo tai, ko miniai tuo metu reikėjo: kažko neragauto, kad būtų gražiai patiekta, kad maistas būtų spalvotas ir ryškus, aišku didelės porcijos, na ir, kad tai būtų bent šiek tiek skaniau nei popierinės picos. Va taip Talutti su trenksmu atėjo į Kauną, ir vertinant pagal, tai, kad savaitgalį centre įsikūrusiuose restoranuose teko matyti ir lauke laukiančius žmones, trauktis neketina. Gal ir Jums pažįstamas šis jausmas, bet negaliu pakęsti, kai su antrąja puse vos parsiradus namo iš kokio nors restorano, būna atplėšiamos šaldytuvo durys, su palydinčiu klausimu - o turim ko nors užkąst? Tai po vizito Talutti, taip nenutinka. Yes! Drakonas būna pamaitintas bent kelioms valandoms, o jei rimtai, tai pati būdama kaunietė, per šiuos metus aplankiau visus Talutti restoranus, ir ne po vieną kartą, taigi galiu pasidalinti, ką dažniausiai užsisakome, ir nuo ko verta pradėti pažintį su šiais restoranais.

       Talutti Tex Mex (Laisvės al. 74) - kaip pavadinimas ir sufleruoja, ten rasite meksikietiško pobūdžio patiekalų. Jei eisite savaitgalį, siūlau rezervuotis staliuką telefonu, ir nesukti galvos, kad būsite išprašyti lauk. Maistas nėra įmantrus, bet visada šviežias, o meniu tokio dydžio, kad išsirinkti tikrai sunku. Su draugais smagu užsisakyti įvairių užkandžių ir dalintis. Žodžiu, pasidaryti tikrą, triukšmingą meksikietišką šventę. Rekomenduoju išbandyti salotas tiekiamas tortilijos paplotėlyje, galima rinktis iš daugybės priedų (vištiena, krevetės, plėšyta jautiena, lašiša ir t.t.) Na, o jeigu norite gauti dienos kalorijų normą viename patiekale, tai "Curly fries" yra TAI - skrudintos bulvytės, čederio sūrio padažas, gvakamolė, salsa, grietinė ir dar pasirinkti, mėsiški arba ne, priedai. McDonaldui su savo plain bulvytėm reiktų slėptis :)  Ir dar jie sugeba gauti prinokusių ir valgymui tinkamų avokadų, ne taip, kaip kitur, jei neturi prinokusių deda kietus (ne kartą teko valgyti sushi is Sushi Express su žaliu žalutėliu avokadu). Pusryčių  metu ragavau Talutti siūlomus Benedikto kiaušinius - nesužavėjo, arba pasitaikė nepatyręs šefas.

Curly fries su čederio sūrio padažu, bei pasirinktais priedais (6.50 EUR)

Chorizo jautiena čederio sūrio padaže su nachos traškučiais (6.50 EUR)

       Talutti Bakes'n'Shakes (Pramonės pr. 16A) - nors įsikūręs nelabai simpatiškoje (kad ir kaip simpatiški jie stengiasi tapti) Urmo bazėje, bet čia gera atmosfera, jokių problemų su parkavimu, darbuotojai atsipalaidavę, todėl ir dalis klientų ateina pachillint. Čia pačios skaniausios picos, tas kraštelis su sezamu, nežinau, kaip bet pagerina visą picą kelis kartus. Beje, virtuvė fanatiškai neseka receptūros, ir prisitaiko prie pageidavimų, esu prašius picos be sūrio, ir ką, buvo lygiai tokia pat skani. Talutti visada gerai paruošti užkandžiai. Vištų sparneliai - nu OMG, kaip gerai. Užsisakykit natūralių bulvių traškučių su fetos padažu, porcija nenormaliai didelė, užteks pakramsnojimo visam vakarui. Jei užsuksit pusryčių, tai panini sumuštiniai tikrai verti dėmesio, maniškio favoritas - su jautiena ir pesto padažu (rinkitės atvirą panini). Na, o jeigu nebijot būt ištikti baltymų ir cukraus komos, tai vakarą pabaikit užsisakydami pieno ir ledų kokteilį Mad Monsters. Foto į Jūsų instagramą ir šimtai laikų garantuoti. Tiesa, pieno kokteilio kaina kone siekanti 7 eurus, jau man neatrodo labai adekvati, bet ai...gi vistiek tą kokteilį pasidalinsit ant trijų žmonių, vienam jo sudoroti neįmanoma :)

Vištienos sparneliai su pasirinkta glazūra ir priedais (5 EUR)

Gasparo pica (6.55 EUR)

Severiano pica (5.95 EUR)

        Talutti Bakes'n'Shakes City (Vasario 16-osios g. 2) - berods didžiausias iš visų Talutti restoranų, bet kažkokios krypties lyg ir neturi. Visi valgo picas, burgerius ir aišku amerikietiškus blynus, galima rinktis iš saldžių ir nesaldžių. Milžiniška porcija su visais įmanomais saldžiais priedais gali kainuoti iki 9 eurų. Mano draugė dievina būtent su karamelizuotomis kriaušėmis ir plakta grietinėle. Esu vieną kartą susiviliojus šiais blynais ir aš, aišku išsirinkau tuos, kurie man pasirodė labiausiai 'over the top', gi blynų su uogiene aš galiu pavalgyti ir namie. Taigi, ant mano stalo atkeliavo blynas su štrudelio padažu, ledais, sūrio pyragu ir snikers šokoladu. Ir žinokit, iš susižavėjimo neaikčiojau ir daugiau nekartočiau. Pats blynas greit atšalo, kad ir kaip norėjosi, kad ant jo tirptų ledai kartu su šokoladu ir galėtum blyną dažyti į tą padažą. Taigi suvalgiau blyną, ir atskirai šokolado gabaliukus, su pyragu. O maniškis čia turi favoritinę picą, ir tikrai jam pritariu, kad visi skoniai čia dera tobulai. Pica vadinasi Salvatore ir yra su jautiena, rožiniais pipirais, pesto padažu, pomidorais ir rukola. Kalbant apie picas, tai man atrodo Talutti viena iš must try picų yra su cezario salotomis, labai rekomenduoju!

Salvatore pica (8.75 EUR)

Blynai Jefferson (5.95 EUR maža porcija)
Blynai Samuel (4.95 EUR)



         Talutti Fresh and Tasty (Taikos pr. 12) - čia restoranų tinklas pradėjo savo kelią, ir čia dauguma klientų nostalgiškai vis dar grįžta, bet kas yra smagu, kad restoranas karts nuo karto atnaujina savo meniu, taigi pabosti nespėja. Pagal tradiciją dažniausiai čia užsukame dienos pietų, o jei vakare tai dažniausiai kažko iš karštų patiekalų arba burgerių. Aš dažniausiai renkuosi su vištiena (California), be to, dar labai neblogi New York style sumuštiniai. Na ir aišku ledų desertai, visada dalinamės, nes dviems per akis. Dar man smagiai atrodo desertinės kavos, tik vis niekaip nepasiryžtu mokėti beveik 5 eurų už, iš esmės, pieną, nes nu kažin, ar tas kavos skonis ten iš vis jaučiasi?

Vištiena sūrio padaže (6.95 EUR)

       Visų Talutti restoranų meniu yra milžiniški, neapsisprendėliams, tokiems kaip aš, čia kankynė. O jei dar esi moteris, yra vienu metu nori ir sūriai ir saldžiai - iš vis bėda. Ir dažniausiai viskas baigiasi užsisakymu ir to ir to, o tada supratimu, kad esi ne dramblys, ir suvalgyti tiek nesugebėsi. O jums skanaus, pasidalinkit ir savo įspūdžiais ;)

Maisto Diletantė
Bendraukime ir Instagrame

Komentarai

Populiarūs įrašai