HBH Juozo alus – ir niekada mums cepelinų nebus per daug arba populiarumo neprarandanti vieta
Vieta: Žibininkai, Kretingos rajonas
Meniu: www.hbhjuozas.lt
Alkoholiniai gėrimai: Taip.
Pramogos: nuotykių parkas, skulptūrų parkas, žirgynas, dažasvydis, futbolas,
krepšinis ir t.t.
Jei ir šiemet
tradicinė lietuviška vasara orais nelepino, tai HBH kompleksas matyt tik
rankelėm plojo – žmonės būriais vis dar traukia papildyti skrandžius, bei
papramogauti. O ką daugiau veikti, jei nuo jūros veja purškiantis lietus ar
vėjas. HBH Juozo alus savininkai nerimsta ir vis dar plečiasi, plečiasi, siūlo
vis naujų paslaugų. Apsilankius po kelių metų pastebėjau, kad ir restorano
erdvės darosi malonesnės akiai – artėjama link klasikinio stiliaus, daugiau
antikvarinių, stilingų daiktų (ypač naujai atidarytose salėse, teko įkišti nosį
beieškant kur prisėsti) ir vis mažiau medinių, kietų, grubių, masyvių stalų ir
suolų. Prisėdus pastebėjau, kad lietuviškos šnekos aplink nesigirdi – ką gi –
pamaitinsim ir nemažą dalį mūsų valstybės kaimynų atvykstančių pasimėgauti
lietuvišku lietumi pajūryje.
Valgiaraštis čia
matyt amžinas ir beveik nekintantis, kinta tik kainos. Maloniai besišypsanti
padavėja priima užsakymą ir nusiteikiu gan ilgam laukimui (pamenu prieš kelis
metus iš karto buvo pasakoma – kepsnys bus po valandos ar pusantros). Ir kai
dešimties minučių bėgyje prieš mus atsiduria milžiniškos lėkštės net apsidairau
– gal sumaišė ir kieno nors kepsniai pateko ant mūsų stalo. Tik vėliau
bevalgydama pastebėjau, kad kepsniai ir cepelinai atskrenda prie klientų stalų
beveik žaibo greičiu. Va, kaip patobulėjo darbo organizavimas! Kur šuo pakastas
supratau paragavus savo „Egzotiškas virveles“ (vištienos filė juostelės,
šviežios daržovės, bulvės fri, specialus padažas, 21 Lt) – iškeptos jos buvo iš anksto ir vos vos šiltos, net ne traškios.
Ta pati situacija
ir su maniškio kepsniu „Jo“ (vištienos krūtinėlė sūrio apvalkale,
šviežios daržovės, bulvės fri, 23 Lt). Tiesa, kepsnį šildė karštas padažas.
Supratau, kad čia matyt kaip McDonalde – viskas paruošta iš anksto
(nenustebčiau, jei visa tai ruošiama per naktį) – bulvytės fri iš fritiūrinės į lėkštę, salotos į lėkštę, kepsnys į lėkštę, padažas ant viršaus ir vuolia,
tiesiai klientui ant stalo.
Turiu pasakyti, kad skonis tikrai geras – vištiena ne sausa,
neužgota prieskoniais, skanus padažas, porcijos vyriškos, daržovių nepagailėta.
Kaip ir dauguma patiekalų valgariaštyje – paprasti, aiškus, ką užsisakakai ta
ir gauni, be jokių įmantrybių. Jei troškinti kopūstai, tai troškinti kopūstai ir taškas. Atsigėrę Rados giros (300ml 2,5 Lt) ir nekošto
alaus (500 ml 3 Lt) visai patenkinti pasivaikščiojom po skulptūrų parką, kuris
vis plečiasi ir yra tikrai įdomus, nusprendėm, kad ši vieta neabejotinai turi
savo aurą, kuri traukia ir trauks į HBH ne tik senus ir naujus klientus, bet ir užsieniečius.
Druska – būtų gaila, jei visi patiekalai būtų ruošiami iš pusgaminių ir jei
užsisakai kepsnį, jį norėtųsi gauti karštą, net jei tektų palaukti ir ilgiau.
Cukrus – malonus, atidus aptarnavimas ir į gerą besikeičianti aplinka, aktyvių
pramogų pasiūla vaikais ir suaugusiems.
Labai įdomu, kad tokią vietą aprašei. Esu buvusi kelis kartus, pirmą kartą - dieną, maždaug pietų metu - valgėm keptas vištienos krūtinėles, kurios nustebino, nes mėsa buvo iškepta idealiai. Turiu pastebėti, kad porcijos man ten milžiniškos, todėl ir tą kartą paprašėm patiekalą padalinti per pusę - padavėja maloniai sutiko.
AtsakytiPanaikintiAntrą kartą buvom nuvykę vakare ir dideliam nustebimui mūsų neįleido, nes pasak apsauginio, stovėjusio prie durų, nebuvo vietos! Tame didžiuliame komplekse, su keliokika erdvių salių :) na, užimtų kėdžių neskaičiavom, bet pro langus buvo matyti, kad viduje tikrai ne mažai valgytojų. Matyt, tai puikiai atspindi, kokia populiari ši vieta.
Nors mūsų valgyta vištiena buvo iškepta šviežiai ir tikrai nešildyta, manau, kad tavo pastebėjimas dėl iš anksto pagamintų patiekalų yra visiškai teisingas (tai įrodo ir laikas, per kurį sulaukėte užsakymo). Juolab, kad meniu iš tiesų labai didelis, tai matyt nelieka kitos išeities, kaip viską pasigaminti iš anksto ir paskui pašildyti mikrobangų krosnelėse.
Šio tinklo restoranas yra atsidaręs ir netoli Vilniaus, taip pat teko lankytis kelis kartus. Iš patirties galiu pasakyti, jei kada būsi, geriau nesirink dienos pietų :)
Vis dar ilga laika maniau, kad HBH Palangoje - viena is nedaugelio teisingu vietu su daaaug gero maisto ir padoriom kainom, bet, berods, pernai skoniu nusivyleme. Sia vasara susigundem aplankyti HBH Vilniuje ir likau dar labiau nusivylusi, nes sita vieta, itariu, irgi po truputi tampa buv. Zaldokynes vietos prakeiksmu- kainos dideles, porcijos akivaizdziai pamazintos, o apie skoni as patyliu. Valgiau tas minetasias "vistienos virveles", kur buvo tik teslos siulai! Tokios "chalturos" tikrai nesitikejau, bet nesinorejo vieso demesio ir susigadintos nuotaikos. Sikart paskutini ir galutini karta pasizadejom ten kojos nekelti. Sakyciau, puna sitas kompleksas, tik nezinia nuo kurio galo. Jei seniau buvo zymus savo kokybishku maistu, tai dabar jau vienas is tos dideles kruvos nevykeliu, kur nezinia ka gausi, grizes po savaites :(
AtsakytiPanaikintiSandra, matyt pajūrio HBH tvarką prižiūri savininkė, o va kur savininkė greičiausiai lankosi rečiau ir tvarka nebe ta :) :) man porcijos ten irgi milžiniškos, bet džiugu, kad nesirauko ir padalina per pusę, jei pageidauji.
AtsakytiPanaikintiVilma, tikrai negaliu nieko pasakyti apie Vilniaus HBH, bet pajūrio tikrai ne pūna, bet atvirkščiai - nenumaldomai plečiasi ir jei anksčiau esu pastebėjus šiek tiek netvarkos, ilgo laukimo, nesusišnekėjimo - tai šis apsilankymas, įspūdį apie HBH pataisė.
AtsakytiPanaikintiTai yra baisiausia skylė žemėje. Prieš 12 metų taip apsinuodijau tais laikais, o gal ir šiais laikais, populiariais šonkauliukais, kad tris dienai gaivaliojausi su temperatūra ir visus kampus nuvėmiau. Daugiau niekada ten mano kojos nebuvo ir nebus, o ir niekam kitam ten nelinkiu eiti. Beje, kiti mano kolegos ir apsinuodiję maistu ten buvo, bet komentuoti už juos negaliu:)
AtsakytiPanaikinti