Diverso restoranas - dienos pietų bufetas

Vieta: K.Donelaičio g. 27, Kaunas.
Internete: https://www.facebook.com/diversorestaurant
Pasirinkimas - sriubos, salotos, karšti patiekalai  - kiekvieną dieną vis kitoks pasirinkimas.

     
       Tas žodis bufetas yra toks keistas, ir kažką sakantis, tik 50-60 metų amžiaus žmonėms. Man taip atrodo...gal reiktų vadinti švediškas dienos pietų stalas ar kažkaip kitaip? Žodžiu, mus su kolege užpuolė nuolat lankomų kavinių, picerijų ir užsakomo kiniško maisto rutina, todėl nutarėm išbandyti dienos pietus, (bufetas veikia 12-14 val.) Park Inn Kaunas viešbutyje įsikūrusiame, Diverso restorane. Salė didelė, žmonių nedaug, vos pora staliukų užimti, todėl turim laisvę sėstis kur tik pageidaujam. Aptarnaujantis personalas besišypsantis, labai mandagus, bet neįkyrus, panaudotus indus nuo stalo paima akimirksiu.


       Jei tikėtumėtės Turkijos viešbučių siūlomo maisto gausybės ir pasirinkimo, tai nusivyltumėte, bet jei neesate žaliaėdis, veganas, paleo mitybos šalininkas tuo pačiu metu, tai sau tinkamo maisto visada rasite. Kiekvieną darbo dieną siūlomos pora sriubų, kelių rūšių salotos, priedai pasiruošti salotų pačiam, ir keletas karštų patiekalų, įskaitant garnyrus.

Salotų baras
        Ragavom abi sriubas (tiršta brokolių ir pomidorinė su žuvimi), ir abi buvo vykę pavykę. Sriubas galima pasiturbinti duonos skrebučiais, džiovintomis daržovėmis, sėklomis ar grietine. Šalia tiekiamos ir šviežios kelių rūšių duonelės.



       Mano pasirinkimas iš karštų patiekalų buvo troškinta vištiena, briuselio kopūstų ir bulvių košė, troškintos daržovės balzaminiame padaže. Derinys buvo vykęs, tačiau trūko išskirtinesnio skonio, gal įvairesnių prieskonių, nes pasirodė, kad viskas buvo gardinta tik druska. Nesinorėtų sakyti, kad pagardų trūkumas maistą darė šiek tiek panašų į skrandininkų sanatorijos valgyklos patiekalus. Žodžiu, bandoma įtikti visiems skoniams arba tiesiog siekima nepermušti natūralaus maisto skonio.


     Kolegės, valgusios žuvį su ryžiais ir pekano riešutais, nuomonė buvo ta pati - trūksta skonio...ir druskos. O ir šiaip, gal mes pasirodėm per vėlai, ir rimtesni žuvies gabaliukai jau buvo išrinkti kitų valgytojų, bet ryžiai šiame patiekale vis tik dominavo.


       Jei labai norėtum kabinėtis, tai tikrai rastum prie ko, bet vienok maistas buvo šviežias, estetiškai pateiktas ir priimtinas daugeliui žmonių, taip kaip turėtų būti tokio tipo restoranuose tiekiančiuose dienos pietus. Už derinį - sriubos + karšti patiekalai mokejome po 19 Lt. Šviečiamaisiais tikslais dar paragavau ir siūlomos kavos, bei desertų (papildomai mokėti nereikia) - mažiuliukų pyrago gabalėlių. Aparatinė kava tikrai nieko gero, neverta gadintis skonio receptorių, o jei labai norisi - užsisakyti iš baro už papildomą kainą geros kavos - yra geresnis sprendimas. O štai pyragai man priminė naminius, kas nėra blogai - maži saldūs gabalėliai visai maloniai užbaigė dienos pietus.


Druska - visas dienos pietų bufetas kainuoja - 35 Lt, ko nesiūlyčiau mokėti, nebent esat labai labai alkanas, ir tikrai žadat valgyt - sriubas, salotas, karštus patiekalus, garnyrus, desertus. Mačiau kelios liaunos pietautojos valgė sriubas ir salotas, kas tekainuoja 17 Lt.
Cukrus - kiekvieną dieną vis kitas patiekalų pasirinkimas, priimtina kaina atsižvelgiant į tai, kad galite valgyti kiek telpa.

Komentarai

  1. Kiek nori, tai kuria prasme? Gali isideti, kad ir trigubai mesos nei jus isidejote i lekste? Kokiu ten principu viskas vyksta? :) Ar gali kartoti, ar iskart kiek i lekste telpa detis?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Maisto galima dėtis tiek kiek pageidauji, tokio kokio pageidauji, ir tiek kartų kiek pageidauji :)

      Panaikinti
    2. Na idomu. Zinant lietuvius, kurie jei nemokamai tai prisides vos ne daugiau uz savikaina (i restorano minusa)... :D
      O jei dar ir visas 2 valandas galima sedet, tai prisikemsi, pageri kavytes ir po valandos dar karteli prikemsi :D

      Panaikinti
  2. Skamba patraukliai.
    Man tai visada švediškas stalas labai smagus pusrytinis.
    Prieš porą metų turėjom su drauge įprotį - jei užsitęsdavo naktis, bet kojos tebesilaikydavo tiesių linijų, užsukdavom namo, nusivalydavom sunkiai apibūdinamus kažko likučius nuo veidų, persirengdavom ir eidavom pusryčių į kokį viešbutį. Ne kokį prabangų, o ir didesniam - jaukiau. Prikimšt geros kavos, bulkučių ir kiaušinienių, o po to miruliuoti laisvą dieną lovoje - itin patartinas kulinarinis planas.

    >p. suoersonikui - ko mes vis "lietuviai tokie, anokie". Pažvelk, kiek, pvz., vokietukai prisikrauna. tokiais atvejais Kadangi jie dar ir preciziškai-metodiškai tai atlieka, mums - toli šaukia :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai